01 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Küpelerini ve alyansını Pakistan’a bağışladı

TÜRKİYE’DE Pakistan’da yaşanan sel felâketine duyarsız kalamayan vatandaşların sayısı artıyor. Sivaslı bir hayırsever kulağındaki küpelerini ve alyansını Pakistan’a bağışladı.

Türkiye, kardeş ülke Pakistan’daki sel felâketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Kızılay ve çok sayıda yardım kuruluşu Pakistan’da yardım faaliyetlerine başladı. Yardım kuruluşlarının Türkiye’de başlattığı kampanyalar ise hâlâ devam ediyor. Pakistan’a en anlamlı yardımı ise Sivas’ta isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever yaptı. İstiklâl Savaşı sırasında Pakistanlı kadınlar, bilezik ve yüzüklerini Anadolu’ya göndererek kurtuluş mücadelesine katkı sunmuştu. Tarihin adeta tekerrür ettiği olayda Sivaslı hayırsever de kulağındaki küpeleri ve alyansını Pakistan için bağışladı. Evlendiği günden beri parmağından hiç çıkarmadığı yüzüğü ve küpelerini Kimse Yok Mu Derneği’nin Sivas gönüllüsüne teslim eden hayırsever, yakın zamanda giysi ve maddî yardımda da bulunacağını söyledi. “Şimdi sıra bizde” diyen hayırsever, imkânı olan herkesi Pakistan’a yardım etmeye çağırdı. Hayırsever bayanın kocası da, emekli maaşını aldıktan sonra zekâtını Pakistan için bağışlayacağını açıkladı.

01.09.2010


 

AVM’de kaza geçiren müşteriye tazminat

İSTANBUL 1. Tüketici Mahkemesi, bir mağazada düşerek omurgasını kıran emekli doktor Şadan Yazıcı’ya iş yerinin toplam 8 bin 275 TL maddî ve manevî tazminat ödemesine karar verdi.

Göztepe Devlet Hastanesinden emekli olan Şadan Yazıcı, 14 Kasım 2006 tarihinde eşiyle birlikte gittiği Kadıköy’deki bir alış veriş merkezinde sıvı deterjanların bulunduğu bölümde, daha önce zemine dökülen sıvı deterjana bastığı için kayarak sırt üstü yere düştü. Hastaneye kaldırılan Yazıcı’nın omurgasının bir bölümünde düşme dolayısıyla oluşan komperesyon kırığı tesbit edildi. Tıbbî tedavi uygulanarak, kırık dolayısıyla 6 ay süresince çelik korse takılan ve bu sürede tedavisi yatağa bağımlı olarak gerçekleşen Yazıcı, kendisine ve evine bakacak ücretli yardımcı kişiler tuttu. Yazıcı, avukatı aracılığıyla zemindeki sıvı deterjanı temizlemeyerek düşmesine ve omurgasının kırılmasına sebep olarak gördüğü alış veriş merkezi aleyhine maddî ve manevî tazminat dâvâsı açtı. İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi hakimi Dursun Kaya, dâvâyı 1 Temmuz 2010 tarihinde karara bağladı. ‘’Dâvâcının gerçekleşen olayda manevî yönden zarar gördüğü kuşkusuzdur’’ sözlerini kullanan Hakim Kaya, olayın gerçekleşme şekli, tarafların ekonomik ve sosyal durumu ile zararın ağırlık derecesine göre, 3 bin 275 TL maddî ve 5 bin TL manevî olmak üzere 8 bin 275 TL’nin dâvâlı alış veriş merkezinden alınarak dâvâcı Şadan Yazıcı’ya verilmesini kararlaştırdı.

01.09.2010


 

PTT’den bayram indirimi

PTT Genel Müdürlüğünce, gönderi trafiğindeki artış dikkate alınarak, Ramazan Bayramı dolayısıyla 4-8 Eylül tarihleri arasında PTT kargo ile ulaştırılacak gönderilerde yüzde 10 indirim yapılacak.

PTT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kargoların daha hızlı ve uygun fiyatlarla teslim edilmesini teminen, bir dizi tedbirler alındığı ve özel indirimler yapıldığı belirtildi. Ramazan Bayramı’ndan önceki beş gün içinde yani 4-8 Eylül tarihleri arasında postaya verilen PTT kargo, kayıtlı ve kayıtsız küçük paket ile APG (Acele Posta Gönderileri) ve kapıdan kapıya teslim gönderilerine tebligat hariç yüzde 10 indirim yapılacağı bildirilen açıklamada, gönderici ve alıcı adreslerinin tam, doğru ve okunaklı yazılması, posta kodunun unutulmaması, tebrik kartı zarflarının kapatılmaması istendi.

01.09.2010


 

Nazire Nine günde 4 mukabele okuyor

Sakarya’da yaşayan Nezire Gülgül (74) her gün 4 ayrı mukabele okuyor.

Kur’ân-ı Kerim’i kendi imkânı ile öğrenen ve daha sonra ezberleyerek hafız olan Gülgül, hayatta bütün sıkıntıları Kur’ân okuyarak aştığını anlatıyor. Kur’ân-ı Kerim’i okumayı çok sevdiğini, 5-6 yaşında Kur’ân-ı Kerim’i öğrendiğini ifade eden Nezire Gülgül, “Okuma yazma öğrenmeden Kur’ân-ı Kerim öğrendim. Allah rahmet eylesin ailemde bana bu konuda destek oldu. Kur’ân-ı Kerim’i çok küçük yaşlarda öğrendim. O zamanlar köy hocası ders veriyordu. Çocukken en büyük arzum Kur’ân-ı Kerim’i okuyabilmekti. Bu arzum gerçekleşti” diyor. Daha sonra kendi imkânları ile Kur’ân-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olduğunu ifade eden Gülgül, duygularını şöyle dile getiriyor: “Hafızlığı da çok istiyordum ve Allah bana nasip etti. Daha genç bir kızken Kur’ân-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldum. Bu benim dünyadaki en büyük mutluluğum. Unutmamak için de sürekli tekrar ediyorum. Bu bakımdan mukabeleyi okumayı da çok seviyorum. Bu Ramazan ayında ikisi Dernekkırı prefabrike konutları, ikisi de Adapazarı’nda olmak üzere her gün 4 ayrı mukabele okuyorum. Allah’a şükrümü bir yönüyle böyle ifade ediyorum. Kur’ân-ı Kerim okumak bana büyük haz ve mutluluk veriyor. Mukabele okurken kesinlikle yorulmuyorum ve hep okuyasım geliyor.”

KUR’ÂN-I KERİM OKUMAK RAHATLATIYOR

Hayattakİ bütün zorluklar ve sıkıntıları Kur’ân-ı Kerim okuyarak aştığını vurgulayan Gülgül, depremden sonra eşinin öldüğünü ve kanser olan oğluna kendisinin baktığını anlatıyor. Gülgül, “Eşim depremden sonra kalp rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybetti. Kanser olan 27 yaşındaki bir oğlumla yaşıyorum ve ona ben bakıyorum. En sıkıntılı zamanlarımda Kur’ân-ı Kerim okuyarak rahatlıyorum. Evimin ihtiyaçlarını eşimden kalan cüz'î bir Bağ-Kur maaşı ile yaptığım el işlerini satarak karşılıyorum. Allah’a çok şükrediyorum.” diye konuşuyor.

01.09.2010


 

Babasına 23 bin lira ceza kesti

Bergama ilçesine bağlı Ayaskent beldesi Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle babasına 23 bin lira ceza kesti.

Alınan bilgiye göre, beldede kaçak yapı denetimlerini sürdüren belediye ekipleri, aralarında Belediye Başkanı Gürsel Altuğ’un babası Refik Altuğ’un da bulunduğu birçok inşaat sahibine, kaçak inşaat yaptırdıkları gerekçesiyle toplam 300 bin lira ceza kesti ve inşaatları mühürledi. Kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle Başkan Gürsel Altuğ’un babasına da 23 bin lira para cezası uygulandı. Beldede kaçak yapılaşmaya kesinlikle göz yummadıklarını, bunun istisnasının da olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Altuğ, kaçak yapılaşmanın, kuralla uygun yapılmayan binaların ne gibi felâketlere yol açtığının, 17 Ağustos Marmara depreminde, geçen yıl İstanbul’da ve son olarak sel ve heyelanın yaşandığı Rize’de ortaya çıktığına dikkati çekti.

01.09.2010


 

Arkasında 187 çocuk ve torun bıraktı

Surİye’de 125 yaşında vefat eden bir adam, arkada 187 çocuk, torun, torununun torunu ve torununun torununun torununu bıraktı.

Suriye Haber Ajansı (SANA)’nın haberine göre, Osman İbrahim Ahmed 1885 yılında doğdu. Kuzeydoğu Suriye’nin Haskiye eyaletindeki Saadiye Köyünde yaşayan Muhammed adlı oğlu, babalarının hafızasının ölümüne kadar kuvvetli olduğunu söyledi. 1936 doğumlu Muhammed, haber ajansına, “Babam çok iyi görür ve duyardı. Hayatında hiç sigara içmedi. 10 tane kızı ve oğlu, 66 torunu, 98 torununun torunu, 13 tane de torununun torununun torunu vardı” dedi. Köyün muhtarı Muhammed El Uda, aynı aileden birden fazla kişinin 100 yaşın üzerinde vefat ettiğini belirtti. El Uda, Osman’ın amcasının 130, babasının ise 100 yaşında öldüğünü kaydetti.

01.09.2010


 

Başarılı çöpçüye Kanarya Adaları’nda tatil

Rusya’nIn başşehri Moskova’da Kent Yönetimi, Moskova’yı en iyi temizleyen çöpçüleri Kanarya Adaları’nda tatille ödüllendirecek.

Moskova Kent Yönetimi’nden bir yetkili Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, çöpçülerin çalıştıkları bölgedeki performanslarını arttırmak için her yıl en iyi temizlikçinin belirlendiği bir yarışma düzenlendiğini belirterek, bu yıl kazananların yurtdışı tatiliyle ödüllendirileceğini açıkladı. Yetkili, yarışmanın her yıl Eylül ayının ilk haftasonuna denk düşen Moskova Kent Günü’nde yapıldığını ifade etti ve “21 sokak temizlikçisi Kanarya Adaları’na ve kent yönetiminden de 12 bölüm başkanı Çek Cumhuriyeti’ne gönderilecek. Bu seyahatler için 130 bin dolarlık bir bütçe ayrıldı” diye konuştu.

01.09.2010


 

Bilinçsiz avlanma kurtları köye indirdi

Öncekİ ay Kırıkkale’nin Dağevi Köyünde kurtların saldırısıyla telef olan hayvanlara yenisi eklendi. Hasan Şahiner’e ait bir koyun kurtlar tarafından parçalandı.

Elmalı mevki üzerinde meydana gelen olayda sürüye saldıran kurtlar, bir koyunu telef etti. Koyunun sahibi Hasan Şahiner, kurtlar yüzünden hayvanlarının tek tek telef olduğunu söyledi. Önceki aylarda da Kırıkkale’nin Dağevi Köyü’ne inen kurtlar, yavrularını doyurabilmek için çayırda otlayan 2 buzağı ile birlikte 1 danayı yerken, 1 buzağıyı da yaraladı. Kurtların, genellikle kışın aç kaldığı zaman köylere indiğini ifade eden Dağevi köylülerinden İbrahim Cengiz, “Kurtlar genellikle tavşanla beslenir. Fakat bilinçsiz avlanma yüzünden tabiatta yaşayan hayvanların nesli tükenmeye başladı. Bunun üzerine kurtlar da yavrularını doyurmak için tehlikeyi göze alarak köylere inmeye başladı” dedi.

01.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.