02 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

11 İl ‘e-İmza’ya geçtİ

İçİşlerİ Bakanlığı tarafından ‘e-devlet’ kapsamında uygulamaya koyulan ‘e-içişleri’ projesi kapsamında dün itibari ile 11 pilot ilde ‘e-imza’ uygulamasına geçildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği basın toplantısı ile konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Dünyanın bilgi çağını yaşadığını anlatan Harput, küreselleşen dünyada bilgi çağını yakalayamayan toplumların çağın gerisinde kaldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı’nın ‘e-devlete’ kazandırdığı mernis, kamu paylaşım sistemi, adres kayıt sistemi ve polnet gibi önemli e-devlet projelerine, ‘e-içişleri’ projesini eklediğini vurgulayan Vali Harput, şunları söyledi: “Kamu kurum ve kuruluşlarının taşra teşkilâtları ile yazışmalarında e-içişleri projesi ile entegrasyon kurmaları kaçınılmazdır. Bu anlamda e-içişleri projesi diğer e-devlet projeleri için bir otoyol görevini yerine getirmeye hazır. Devletin vatandaşla en çok yüz yüze gelen kurumlarından biri olan İçişleri Bakanlığı e-devlet projesinin bir uzantısı olan e-içişleri projesini 2010 yılından itibaren resmî olarak hizmete açtı. İçişleri Bakanlığı birimleri artık elektronik ortamda e-içişleri ile en son teknoloji kullanımı, halkın ve devletin hizmetindedir” dedi.

Bu işlemin kağıtsız ortamda uygulanması 320 ton kağıda, 5 bin 440 ağaca, 363 dönüm ağaçlık alana, 2 milyon 432 bin kws enerjiye, 140 bin 800 ton suyun tasarrufuna karşılık geliyor. Proje kapsamında günlük ortalama 55 bin evrak işlenmekte olup, postalama masrafı olan günlük 41 bin TL yıllık, 11 milyon TL tasarruf edilecek.

“E-İÇİŞLERİ NEDİR?”

Valİ Şahabettin Harput, e-İçişleri’nin İçişleri Bakanlığına bağlı 21 Merkez birimi, 81 Valilik, 892 Kaymakamlık ve 81 İl Özel İdaresinin iş ve işlemlerini elektronik ortamda yürütmesini sağlayan e-dönüşüm projesi olduğunu bildirdi. Proje ile Bakanlığa bağlı bütün birimler aralarındaki iş ve işlemlerini, diğer birimler ve Bakanlık harici kurumlar ile olan yazışma ve işlemlerini ‘e-içişleri’ üzerinden yürütebileceklerini anlatan Vali Harput, “Böylece bütün işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesi neticesinde hızlı, düşük maliyetli ve vatandaş odaklı hizmet gerçekleştirilmiş olacaktır” şeklinde konuştu. “Bu projenin bir ileri aşaması kağıtsız ve elektronik imzalı yazışma olan ‘e-imza’ uygulamasına geçilmesidir” diyen Harput, Bursa Valiliği ile birlikte, Sinop, Balıkesir, Kırıkkale, Bilecik, Bolu, Adıyaman, Çorum, Manisa, Ankara, ve Adıyaman Valiliklerinde de e-İçişleri projesinin uygulanmaya başlandığını bildirdi.

02.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  KPSS KAOSU

  11 İl ‘e-İmza’ya geçtİ

  Yollarda hız limitleri yükseldi

  İSTANBUL’DA BANLİYÖ TREN SETLERİ YENİLENDİ

  Poyrazköy sanığı Bektaş AİHM’e başvurdu

  Kimlik numaranızı kimseye vermeyin

  Atalay: Polisler kısa dönemli askerlik yapacak

  Kimse hukuku kirletmesin

  Gül, bugün Bosna-Hersek’e gidecek

  200 konsolosluk ve ihtisas memuru alınacak

  Teröristler karakola sızmak istedi

  Havalar soğudu

  Zengin, fakirin su parasını ödeyecek

  Referandum tatili böldü

  Aleviler AİHM’e gidiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.