05 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Nihat, efsane isimleri yakaladı

(A) MİllÎ Futbol Takımı’nın, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanda Kazakistan’ı 3-0 yendiği maçta 1 gol atan Nihat Kahveci, ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular sıralamasında efsane isimler Metin Oktay ile Cemil Turan’ı yakaladı.

Kazakistan karşısında 75. dakikada attığı golle ay-yıldızlı ekibi 3-0 öne geçiren Nihat Kahveci, (A) millî forma altında gol sayısını 19’a yükselterek, Türk futbol tarihine damga vuran Metin Oktay ve Cemil Turan ile aynı sayıda gole ulaştı. Faal futbolcular içinde, 22 golü bulunan Tuncay Şanlı’nın ardından millî takımın en golcü ikinci ismi durumundaki Nihat Kahveci, Kazakistan maçıyla birlikte 67. kez (A) millî formayı giydi. (A) Millî Futbol Takımı’nın 87 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcu ise açık ara Hakan Şükür. Ay-yıldızlı formayla çıktığı 112 maçta toplam 51 gole imza atan Hakan Şükür’ü, Tuncay Şanlı 22 golle izliyor.

Türk Millî Takımı’nın tarihteki en golcü isimleri şöyle:

Futbolcu Millî Gol

Hakan Şükür 112 51

Tuncay Şanlı 77 22

Lefter 46 21

Metin Oktay 36 19

Cemil Turan 44 19

Nihat Kahveci 67 19

Zeki Rıza Sporel 16 15

Zekâ ve deneyim

A MİllÎ Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine çok iyi başlangıç yapmak istediklerini, bunu da başardıklarını söyledi. Hiddink, Kazakistan maçında zaman zaman konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını ifade ederek, ‘’Ancak bu durumu düzeltmemiz gerekiyor. Takım olarak çok iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Bunu da başardık. Rakibimize zor anlar yaşattık. özellikle Hamit’i tebrik ediyorum. Attığı gol dünya çapında bir goldü’’ dedi. Zeka ve deneyimin kendileri için önemli bir unsur olduğunu kaydeden Hiddink, şunları söyledi: ‘’Türk oyuncular, futbol oynamayı seviyorlar. Futbolun en önemli unsurları zekâ ve deneyimdir. Yetenekli ve deneyimli oyunculardan oluşan bir takımız. Bugün rakibimiz dünyanın en iyi oyunlarından birini oynamadı, ancak disiplinli bir futbol oynadı. Biz onların karşısında iyi konsantre olduğumuz için maçı kazandık.’’ Hiddink, bir gazetecinin Belçika maçıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine de şu cevabı verdi: ‘’Kesinlikle rakibimizi ciddiye alacağız. Belçika takımında önemli liglerde oynayan oyuncular var. Gelecek Salı bizi zor bir rakip bekliyor ama 2 maçta hedefimiz olan 6 puana ulaşacağız.’’ Hamit Altıntop da bu tür turnuvalarda ilk maçların zor geçtiğini vurgulayarak, ‘’Hedefimize ulaştık. Şimdi 2. maçımıza konsantre oluyoruz’’ dedi.

05.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  TARİHin EN FARKLI SKORLARI

  Çeyrek final için

  Nihat, efsane isimleri yakaladı

  Robinho: Milan evim gibi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.