05 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Kur’ân-ı Kerim hayatımıza rehberlik etmeli

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kur'ân'ın indiği her gönülün, Kur'ân'ın rehberlik ettiği her hayatın değerli olduğuna işaret ederek, “Kur’ân’ın insanlık âlemine inmesinden öte, onun gönül dünyamıza inmesi ve davranışlarımıza yansıması önemlidir” dedi. Bardakoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, bu gecede yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’ân’ın indirildiğini belirtti.

Kur’ân'ı yaşamalıyız DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur’ân’ın indiği her gönülün, Kur’ân’ın rehberlik ettiği her hayatın, Kadir Gecesi kadar değerli olduğuna işaret ederek, ‘’Kur’ân’ın insanlık âlemine inmesinden öte, onun gönül dünyamıza inmesi ve davranışlarımıza yansıması önemlidir’’ dedi. Bardakoğlu, bu akşam kutlanacak Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu gecede yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’ân’ın indirildiğini belirtti. Kadir Gecesi’nin, Kur’ân’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, duâ ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğuna işaret eden Bardakoğlu, değeri Kur’ân’a dayanan bu gecenin kadir ve kıymetinin bilinmesinin ve bu kutlu geceden istifade edilmesinin, ancak Kur’ân’a yönelmekle, onun eşsiz mesajını anlamak ve onun mânâ ikliminde yol almakla, hayatın peygamber kılavuzluğuyla yaşanıp yaratılanın yaratandan ötürü sevilmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği Kadir Gecesi’nin aynı zamanda, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanı olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, “Sevgili Peygamberimizin bu mübarek gece ile ilgili olarak, ‘kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır’ müjdesi ve bizlere öğrettiği ‘Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet’ duâsı, bizler için günahlardan arınmaya vesile olacak büyük bir fırsattır’’ dedi.

Bardakoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Artık her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalarımızdan uzak duralım. Fanilerin geçici memnuniyetini değil, baki olan Rabbimizin hoşnutluğunu esas alalım, gösteriş ve desinler diye değil inandığımız gibi yaşayalım ve davranalım. Özümüz sözümüz, içimiz dışımız bir olsun. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında hayatını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddî ve manevî yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde Pakistan’da meydana gelen sel felâketine maruz kalan kardeşlerimiz için de duâ edelim, madden ve manen onların yanında olalım.”

05.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÇİKOLATADA YAĞDAN KAYNAKLI SABUNUMSU TAT OLMAMALI

  Bayram alış verişinin standartları neler?

  KOLONYADA TORTU BULUNMAMALI

  Kilimlerde ilginç desen isimleri

  Gündem arı ölümleri

  KABİR ZİYARETLERİNİN ÖNEMİ

  Kur’ân-ı Kerim hayatımıza rehberlik etmeli

  Bayramda, köprü ve otoyollar ücretsiz

  NT, bugün 4 bin Kur’ân-ı Kerim dağıtacak

  Yeni sezon palamutlar 10 lira

  İstanbul’da bayram namazı 07.19’da kılınacak

  Diyaliz hastası sayısı 2020’de 100 bini aşacak

  Tarım işçilerinin keyfi yerinde

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.