06 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başbakan’dan “acı” tesbit

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkelerinin genelinin yoksulluğun had safhada olduğu, hoşgörüsüzlüğün arttığı, terörün artık alın yazısına dönüştüğü bir çağı yaşadığını belirterek, ‘’Hiç kuşkusuz bu manzara bizi var eden öğretilerin eseri değil’’ dedi.

Başbakan Erdoğan’ın himayelerinde İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasının 1400. yılı uluslar arası kutlama programı Grand Cevahir Oteli’nde başladı. Programın açılışında konuşan ve sözlerine ‘’besmele’’ çekerek başlayan Erdoğan, Kur’ân-ı Kerim’in nüzulünün milâdi olarak 1400. yıl dönümünün bütün insanlık için kutlu ve mübarek olmasını diledi. İslam ülkelerinin genelinin yoksulluğun had safhada olduğu, hoşgörüsüzlüğün arttığı, terörün artık alın yazısına dönüştüğü bir çağı yaşadığını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

“Hiç kuşkusuz bu manzara bizi var eden öğretilerin eseri değil tam tersine bir uzaklaşmanın, teoriyle pratik arasında oluşan uçurumun eseridir. 10, 11, 12, 13 ve 14. yüzyıllarda altın çağını yaşayan İslâm coğrafyası, 20 ve 21. yüzyılda neden bu etkinliğini devam ettirmiyor diye düşündüm. Elbette her günün bir gecesi, her gecenin bir gündüzü vardır. İnsanlık tarihine, insanlığın ortak kültür ve bilim birikimine eşsiz katkılar sağlamış bu derin medeniyet, elbet bir gün, aslına, özüne dönecek ve yeryüzündeki haklı konumunu yeniden elde edecektir.’’

BATI’DA CİDDÎ BİR İSLAMOFOBİA VAR

YAPTIĞI gezilerde, özellikle batılı ülkelerde ‘’İslâm’’ imajının, ‘’Müslüman’’ imajının ve algısının hakkaniyetten son derece uzak, tamamen yanlış yansıtıldığını, yansıtılmak istendiğini müşahede ettiğini ifade eden Erdoğan, ‘’Şu anda, özellikle batıda ciddi bir İslamofobia var. İslam’ı karalamak, İslam ile terörizmi, terörizmle Müslümanları özdeş hale getirmek gibi bir girişimin bir gayretin olduğunu görüyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz, şiddetle reddediyorum’’ diye konuştu.

KUR’ÂN’IN MESAJINI LÂYIKIYLA ANLAMAK

BAŞBAKAN Erdoğan, Mevlana’nın ‘’Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’’ dediğini hatırlatarak, kendilerinin de el birliğiyle bu mumu tutuşturmaları gerektiğini söyledi. Kendi evlatlarımızın üzerine titredikleri gibi yeni nesillerin, çocukların ve gençlerin üzerine de titremek zorunda olduklarını ifade eden Erdoğan, ‘’Nerede bir iyilik yükseliyorsa, orada olmak zorundayız. Nerede bir yanlışlık, nerede bir zulüm varsa onu bertaraf etmek noktasında da bizim katkımızın, bizim hissemizin olması gerekir. Bunu başarmamızın yolu, Kur’ân’ın mesajını lâyıkıyla anlatmaktan geçiyor’’ dedi.

06.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuklarımıza sürülen kara leke kalksın

  Kavaf: Sivil anayasa şart

  Demirtaş: Boykot da demokratik seçenek

  Şener: Sanki 12 Eylül Anayasası ortadan kalkacak

  Yeni adlî yıl bugün başlıyor

  Kocaeli’de “Demokrasi Tüneli” açıldı

  Özgürlük yoksa kalkınma da yok

  Belediye otobüsünü kaçırdı

  ‘Başörtüsünü rahibe kıyafetine benzeten’ afişe çifte soruşturma

  10 ilde KPSS operasyonu

  Üniversiteye Kayıtta yarın son gün

  Başbakan’dan “acı” tesbit

  AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

  Hizmet TIR’ı tura hazır

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.