06 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İspanyol ve Yunanlı taraftarların mesajı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur maçları başlarken, rakiplerini yenen Sırbistan ve İspanya, çeyrek finalde eşleşti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan günün ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşan Sırbistan, rakibini 73-72 yenerek, ilk çeyrek finalist oldu. (A) Grubu'nu 1 yenilgiyle lider olarak tamamlayıp, ikinci tura çıkan Sırplar, Hırvatistan'ı da yenerek, 6 maçta 5 galibiyetle yollarına devam ediyor.

RÖVANŞI VERMEDİ

Günün ikinci maçında ise İspanya, Yunanistan'ı 80-72 yenerek, ikinci çeyrek finalist oldu. (D) Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak, (C) Grubu 3'üncüsü Yunanistan ile eşleşen son şampiyon İspanya, rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. 2006 Dünya Şampiyonası finalinde Yunanistan'ı 70-47 yenerek şampiyon olan İspanya, bu sonuçla rövanş maçında da sahadan galip ayrıldı. İspanya ile Sırbistan, 8 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'de çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Basın mensupları final grubu maçlarına yoğun ilgi gösterirken, basın tribünü de doldu. Şampiyona için yaklaşık 500'ü Türk, 1200'ü yabancı toplam 1700 basın mensubunun akredite olduğu belirtilirken, basın tribününde ve çalışma merkezinde büyük yoğunluk yaşandı.

BERABER İZLEDİ

İspanya-Yunanistan maçını iki takım taraftarları aynı tribünde yan yana izlerken, iki takım taraftarlarının arasına özel güvenlik elemanları yerleştirildi. Yunanlı taraftarlar, tribünde davullarıyla İspanyollardan daha coşkulu bir şekilde takımlarını desteklerken, maçın sonuna doğru takımlarının kazanması İspanyolları coşturdu. Sırbistan-Hırvatistan maçında salon dolmazken, İspanya-Yunanistan maçında ise salonun büyük bir bölümü doldu.

SİNAN ERDEM'DE RESMİ MAÇ

Şampiyonada final grubu maçlarına ev sahipliği yapan Sinan Erdem Spor Salonu'nda ilk kez uluslararası resmi bir turnuva maçı oynandı.Sırbistan-Hırvatistan maçı, bu salonda yapılan ilk resmi uluslararası turnuva maçı oldu.15 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyan Sinan Erdem Spor Salonu, mart ayında tamamlanmış ve 7-9 Mayıs 2010 tarihlerinde, Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) Final Grubu ikinci etap maçlarına ev sahipliği yapmıştı. Final grubundaki Torku Selçuk Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında 7 Mayıs'ta yapılan karşılaşma, yeni yapılan salondaki ilk maç olarak tarihe geçmişti. Sinan Erdem Spor Salonu, şampiyona öncesi ise Türkiye, Yeni Zelanda, Sırbistan ve İran'ın katıldığı Adidas İstanbul Cup turnuvasına ev sahipliği yapmıştı.

06.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  2 MAÇTA 6 PUAN OLUR MU?

  Almanya, Azerbaycan'dan çekiniyor

  FENERBAHÇE'YE KUPA MORALİ

  Dünya Güreş Şampiyonası başlıyor

  İspanyol ve Yunanlı taraftarların mesajı

  Bursaspor taraftarlarına Şampiyonlar Ligi uyarısı

  Forlan FIFA'nın Altın Top ödülünü almak istiyor

  Federer ABD Açık'ta zorlanmadan 4. tura çıktı

  G.Antepspor Dinamo Bükreş'le 2-2 berabere kaldı

  G.Saray ve Beşiktaş'ta 2 günlük izin bitiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.