08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

G. Amerika da sele teslim

Guatemala ve Meksika’nın güneyinde son günlerde şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymalarında ölü sayısı 50’ye ulaşırken, 100 binlerce kişi sel mağduru oldu.

Meksikalı yetkililer, sadece Meksika’nın güneyinde ve doğusunda meydana gelen toprak kaymalarında 3 kişinin öldüğü ve 400 bin kişinin selden mağdur olduğunu duyurdu. Ülkenin kuzeydoğusunda acil durum ilân edildi. Sivil kurtarma ekiplerinin bildirdiğine göre, Meksika’nın doğusundaki Veracruz eyaletinde, 200 bin selzede bulunuyor ve 10 bin kişi de tahliye edildi.

Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon’un ziyaret ettiği, ülkenin güneydoğusundaki ve Guatemala’ya sınırdaş olan Tabasco eyaletinde ise 124 bin kişinin şiddetli yağmurların yol açtığı felaketten muzdarip olduğu belirtildi. Sivil kurtarma ekipleri, ülkenin güneyindeki Oaxaca eyaletinde ise 2 kişinin öldüğü ve 80 bin selzedenin bulunduğunu kaydetti.

ÇAMURDAN

CESET ÇIKIYOR

Komşu ülke Guatemala’da ise, ölü sayısının 48’e yükseldiği ve 15 kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor. Guatemala’da toprak kaymalarının yol açtığı maddi zarar ise, yarım milyar dolar (400 milyon avro) değerinde. Yetkililer, Solola bölgesinde, çoğu Parraxim yerlilerine ait 25 cesedin çamurdan çıkarıldığını, kurtarma ekiplerinin toprağı kazmaya devam ettiğini ifade ediyor. Kötü hava şartlarının felâketlere yol açtığı Meksika ve Guatemala’nın dışında diğer orta Amerika ülkeleri de şiddetli yağışlardan nasibini aldı. Yetkililere göre, Honduras’ta 55, Nikaragua’da 40, El Salvador’da 9 ve Kosta Rika’da 3 kişi vefat etti.

08.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  40 yıl sonra camide ilk ders

  Gazze, Pakistan için Hazırlanıyor

  ÇİRKİN İDDİALAR

  G. Amerika da sele teslim

  Kur’ân yakma planlarına komutan da karşı çıktı

  'Batı Nil Virüsü’nden ölümler artıyor

  Aşırı yolcu felâket getirdi

  İmamlar Almanya’da eğitim görsün isteği

  Refah Sınır Kapısı 3 günlüğüne kapanıyor

  AP, Fransa’yı kınayacak

  Almanya'ya Cami inşa etmek ‘ben buralıyım’ demek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.