08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tek tip askerlikte kafalar karışık

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in açıklamalarıyla gündeme gelen tek tip askerlik konusunda Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül muğlak konuştu.

“Tek tip askerlik konusu Bakanlar Kurulu’na sevk edilecek aşamaya gelmedi” diyen Bakan Gönül, tek tip askerliğin belki uygulamalarda adaleti sağlayacağını, ancak ayrı ayrı askerliklerin ihdasının gerekçelerinin ortadan kalkıp kalmadığına da bir bakmak gerektiğini söyledi.

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (ESİAD) ziyareti sırasında tek tip askerlik konusunda gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. Yeni Genelkurmay Başkanı Koşaner’in açıklamalarıyla gündeme gelen tek tip askerlik konusunda son durumu soran gazetecilere Bakan Gönül, tek tip askerliğin epeydir çalışılan bir konu olduğunu ifade etti. Çok fazla değişik askerlik hizmeti yapma şekli olduğunu hatırlatan Bakan Gönül, “Dövizli askerlik, kısa dönem askerlik, yedek subaylık gibi daha pek çok şekilleri olan askerlikleri teke indirebilir miyiz? Çünkü geliş celpleri ayrı, terhisleri ayrı, istihkam yerleri ayrı, vs. uzun boylu bir çalışma yapıldı. Genelkurmay’da bu çalışma belli bir yere kadar geldi, ama henüz Bakanlar Kurulu’na kanun tasarısı haline gelemedi” dedi. Bakan Gönül, tasarıyla ilgili bütün bakanlıkların görüşünün alınması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti: “Tabi tek tip askerlik haline gelmesi uygulamalarda belki adaleti, eşitliği sağlayacak. Belki daha kolaylık olacak, ama bu ayrı ayrı askerliklerin ihdasının gerekçeleri ortadan kalktı mı ona da bir bakmak lazım. Bütün bakanlıkların görüşleri alınacak ve Bakanlar Kurulu’na sevk edilecek. Henüz bu aşamaya gelmedi.”

Bakan Vecdi Gönül, bedelli askerlik konusunda şu an için umut olmadığını, bu yüzden bugün için beklenti içine girilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

08.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayram namazı saatleri

  Bayram trafiği ikazı

  Mezarlıklarda Kur’ân okuyacaklar için sınav yapıldı

  BİTSİN BU AYRIMCILIK

  KPSS’de 40 gözaltı

  Tek tip askerlikte kafalar karışık

  Sınır kapıları bayrama hazırlanıyor

  Hava Kuvvetlerinden F-4 açıklaması

  Paket kapsamlı değişiklik içermiyor

  Gündem yeni anayasa olsun

  PKK saldırıları din adamlarına yöneldi

  Tunceli’de 1 uzman çavuş şehit edildi

  Türkiye Felâkete sessiz kalmadı

  İzmir’de astsubay intihar etti

  Yargı tarafsızlığını kaybetti

  Referandum tartışması başka istikametlere kaydı

  Kılıçdaroğlu: Başkan disipline sevk edilecek

  Referandumda parmaklara mürekkep sürülmeyecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.