08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

ÇİFTE BAYRAM OLSUN

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda oynadığı 6 maçı da kazanan (A) Milli Takım, bugün çeyrek finalde Slovenya ile karşılaşacak. Türkiye ile Slovenya arasındaki karşılaşma Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 21.00'de başlayacak.

İlk turda (C) Grubu'nda mücadele eden milli takım, grupta oynadığı 5 maçı da kazanıp, yenilgisiz lider olarak 2. tura adına yazdırdı. 2. turda da Fransa'yı yenerek çeyrek finale yükselen ''12 Dev Adam'', Slovenya'nın rakibi oldu. Slovenya ise (B) Grubu'nda sadece ABD'ye yenilip, diğer 4 maçını kazanarak, 2. sırada 2. tura yükseldi. 2. turda Avustralya'yı farklı skorla yenen Slovenya çeyrek finale yükseldi. İki güçlü Avrupa temsilcisinin mücadelesinden galibiyetle ayrılan takım yarı finalde, Sırbistan-İspanya maçının galibiyle 11 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da karşılaşacak.Karşılaşmayı kaybeden taraf ise Sırbistan-İspanya maçının mağlubu ile 10 Eylül Cuma günü saat 18.00'de klasman maçında karşı karşıya gelecek.

SIRBİSTAN-İSPANYA KARŞISINDA

Şampiyonada yarın ilk çeyrek final mücadelesinde Sırbistan ile son Dünya Şampiyonu İspanya karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. 2009 Avrupa Şampiyonası'nın finalinde karşı karşıya gelen iki ekipten, İspanya, Sırbistan'ı yenerek, 85-63'lük skorla yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

SLOVENYA BİZE TERS GELİYOR

''12 Dev Adam'' tarihinde Slovenya ile bugüne kadar yaptığı 14 maçta, 10 yenilgi, 4 galibiyet aldı. Rakibiyle ilk kez İspanya'daki Barcelona Olimpiyat Oyunları elemelerinde 25 Haziran 1992'de karşılaşan Türkiye, Slovenya'ya 82-79 yenilmişti. Slovenya ile en son 2009 Avrupa Şampiyonası'nda 2. tur (F) Grubu'nda karşılaşan Türkiye, rakibine 69-67 yenilerek, şampiyonada 6. maçında ilk yenilgisini alarak, grubunu 2. sırada tamamlamış ve çeyrek finale çıkmıştı. Geride kalan 14 maçta Slovenya potasına toplam 1000 sayı atan Türkiye, kendi potasında ise 1070 sayı gördü. Tarihinde Slovenya'ya karşı başarılı sonuçlar alamayan Türkiye, 4 galibiyetin 3'ünü başantrenör Bogdan Tanjevic döneminde elde etti. Tanjevic döneminde rakibiyle 7 kez karşı karşıya gelen ''12 Dev Adam'', 3 galibiyet, 4 yenilgi aldı.

TANJEVİC'İN MİLLİ TAKIM KARNESİ

(A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Slovenya ile yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye'nin başında 132. maçına çıkacak. (A) Milli Takım, Sırp teknik adam döneminde bugüne dek yaptığı 131 maçın 73'ünü kazanırken, 58 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Türk Milli Takımı ile 20 Mayıs 2004'de resmi sözleşme imzalayan Tanjevic, 15. Akdeniz Oyunları, 15. Dünya Basketbol Şampiyonası, 34., 35. ve 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nin ardından Türkiye'deki 16. Dünya Şampiyonası'nda da milli takımın başında görev yapıyor. (A) Milli Takım, Bogdan Tanjeviç döneminde yaptığı 51 resmi maçta 33 galibiyet, 18 yenilgi aldı.

Cüneyt Üstün / İstanbul

08.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÇİFTE BAYRAM OLSUN

  Milan İbrahimovic'e yılda 9 milyon avro ödeyecek

  Serbestçiler Moskova yolcusu

  12 Dev Adam fotoğrafları Taksim Metro'da sergileniyor

  Mourinho, Schweinsteiger'i transfer etmek istiyor

  Romario yoksullara yardım için milletvekili olacak

  Trabzonsporlu Alanzinho “Oflu Ali” oldu

  Bank Asya 1. Ligde teknik adam kıyımı erken başladı

  BANK ASYA 1. LİGDE 3. HAFTA

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.