11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Eğitim

ÖSYM yeniden yapılandırılıyor

YÖK'ÜN, KPSS ile ilgili iddialar gündeme gelmeden önce hazırlayarak Millî Eğitim Bakanlığı’na (MEB) sunduğu kanun taslağında, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ilgili ayrıntılı düzenlemeler öngörülüyor.

Taslakta, sınavlarda sorulacak soruların hazırlanması, soru bankasının oluşturulması ve sınav güvenliğinin sağlanması, sınavlarda görev alacak kişilerin uyması gereken kuralların yönetmelikle düzenlenmesi ve görevli kişilerin ÖSYM’nin belirlediği kurallara titizlikle uyması hükmü yer alıyor. Kurallara uygun davranmadığı tesbit edilenler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümlerince cezalandırılmaları için soruşturma yürütülmesi kuralı getiriliyor. Soru hazırlanmasından sınavın son aşamasına kadar görev alanlar, belirlenecek kurallara titizlikle uymakla yükümlü tutulurken, kurallara uymayanların TCK’ya göre cezalandırılması isteniyor. Taslak, isteyenin istediği zaman bilgisayar ortamında sınava girebilmesine imkân sağlayacak TOEFL benzeri sınav gibi uygulamaların da önünü açıyor.

Geçen Haziran ayında hazırlanarak MEB’e sunulan taslakta, ÖSYM ile ilgili ayrıntılı düzenlemelere gidiliyor. Taslakta ÖSYM, ‘’yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenim görecek adayların tesbiti veya yerleştirilmesi ile yükseköğretim kurumlarında atama veya yükselmelerde esas alınan YÖK kararı gereği veya ilgili mevzuatta öngörülen her türlü bilim, yetenek veya yabancı dil sınavlarını ve gerektiğinde yerleştirme işlemlerini, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almaya veya görevde yükselmeye yönelik olarak mevzuatta öngörülen sınavları ve gerektiğinde yerleştirme işlemlerini, özel hukuk tüzel kişilerinin talep ettikleri her türlü ölçme ve değerlendirme işlemlerini ücret karşılığında yapan, YÖK ile ilişkili özel bütçeli bir kuruluş’’ olarak tanımlanıyor.

11.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.