11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rahip, çirkin planından vazgeçti

ABD’nin Florida eyaletinin Gainesville şehrinde 11 Eylül’de Kur’ân’ı Kerim’in kopyasını yakacağını açıklayan rahip Terry Jones, planından vazgeçtiğini açıkladı. Rahip, ‘Sıfır Noktası’’ olarak adlandırılan bölge yakınında inşa edilmesi planlanan caminin başka bir yerde yapılması sözünü aldıktan sonra planından vazgeçtiğini belirtti.


Orta Asya’da bayram coşkusu

RAMAZAN Bayramı, bütün dünyada olduğu gibi Orta Asya ülkelerinde de sevinçle karşılandı. Kazakistan’ın güneyinde yer alan Jambul eyaletindeki Ahıska T

ABD’de büyük patlama

ABD’nin San Francisco şehrindeki havaalanı yakınında, yeraltına döşenmiş uzun doğalgaz boru hattında şiddetli bir patlama meydana geldi.


  Karzai’den Molla Ömer’e çağrı

Karzai’den Molla Ömer’e çağrı


  Türkiye ile nükleer santral anlaşması büyük başarı

RUSYA Başbakanı Vladimir Putin hükümet toplantısında Mersin Akkuyu’da inşa edilecek Türkiye’nin ilk nükleer santralini gündeme aldı.


  Sırbistan ile Kosova diyaloğuna BM onayı

BM Genel Kurulu, Kosova ile Sırbistan arasında diyalog öngören bir kararı kabul etti.


  Sarrazin istifa etti

“Almanya Kendini Yok Ediyor” kitabındaki Müslümanlara yönelttiği eleştirileriyle gündemde olan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin istifa etti.


  İsrail bayramda da Gazze'ye saldırdı

İSRAİL'İN Gazze Şeridi’nde Hamas hedeflerine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.


  Kırgızistan acil yardım bekliyor

KIRGIZİSTAN yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) acil tahıl ve pirinç yardımı istedi. Maliye Bakanlığının web sayfasında yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton’a ve Tarım Bakanı Tom Vilsack’a ilettiği mektupta, tahıl ve pirinç yardımı istediği belirtildi.


  Fransa, AP’nin kararına tepkili

FRANSA Romanları sınırdışı eylemini derhal askıya almasını isteyen Avrupa Parlamentosu’na tepkili. Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Pierre Lelouche, “Avrupa Parlamentosu’nun kendi itibarını düşürmek üzere olduğunu” iddia etti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.