11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bayram geleneklerini yeni nesillere öğretelim

Bayramlara gereken değer ve önemin verilmediğini, özellikle çocuklara bu günlerin öneminin anlatılmadığını ifade eden Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türk-Amerikan toplumundan bu özel anları çevrelerine ve yeni nesile daha çok anlatmalarını istedi.


AB, Türkiye ile daha da güçlenecek

İNGİLTERE Dışişleri Bakanı William Hague ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Alexsander Stubb, Financial Times gazetesinde ortak yayımladıkları bir makaled

Gül: Oy hakkınızı kullanın

CUMHURBAŞKANI Gül, herkesin bu referandumda oy kullanma hakkını kullanmasının çok önemli olduğunu ve bütün vatandaşların bu görevini yapması gerektiği


  “Başbuğ'a madalya verebiliriz” iması

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, referandumda "evet" çıkarsa Adalet Bakanlığı'nın bazı yetkilerinin HSYK'ya devrini içeren düzenlemenin süratle Bakanlar Kuruluna sevk edileceğini söyledi.


  Bakanlardan final temennisi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşerek, başta Ortadoğu barış süreci olmak üzere Irak, Afganistan, İran’la ilgili gelişmeler ve FIBA Dünya Şampiyonası hakkında görüş alışverişinde bulundu.


  Liderler, oylarını Ankara ve İstanbul’da kullanacak

YARIN gerçekleştirilecek halk oylamasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ankara’da, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Antalya’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul’da oyunu kullanacak.


  Sınırsız bayramlaşma sevinci

Ramazan Bayramı sebebiyle yakınlarını 48 saatliğine ziyaret etmek isteyen Suriye ve Türkiye vatandaşları, karşılıklı olarak sınır kapılarından geçiş yaptı.


  DÜNYA MÂNEVÎ BUHRAN GEÇİRİYOR

“Dünya, büyük bir mânevî buhran geçiriyor” diyen Bediüzzaman Said Nursî; “İman kalesini, küfrün çürük direkleri tutamaz. Onun için, ben yalnız iman üzerine mesaimi teksif etmiş bulunuyorum” demişti.


  Pakistan’a el uzatın

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Pakistan’daki sel felâketinin basına yansıyandan çok daha büyük olduğunu belirterek, ‘’Bütün dünyanın Pakistan’a el uzatması lâzım’’ dedi.


  CHP, AYM’yi anamuhalefet mahkemesi yaptı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi, o güzelim Anayasa Mahkemesini anamuhalefet mahkemesi yaptı’’ dedi.


  Sağlık Bakanlığı’ndan Sevdanur incelemesi

Sağlik Bakanlığı, ‘’Sevdanur’un ayağı ihmal kurbanı mı’’ başlıklı habere konu olan olayla ilgili inceleme başlattı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, incelemenin Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüleceği belirtildi.


  Saldırıya uğrayan uzman çavuş ateş açtı: 1 yaralı

Hakkari’de sivil aracıyla geçtiği sırada, göstericilerin taşlı saldırısına uğrayan uzman çavuşun açtığı ateşte, 1 kişi yaralandı.


  Buldukları cisim ellerinde patladı: 4 çocuk yaralı

Siirt’in Eruh ilçesinde 4 çocuk, buldukları patlayıcının ellerinde patlaması sonucu yaralandı.


  Ramazan davulcuları kazada öldü

Mersin’in Tarsus ilçesinde otomobilin bariyerlere çarpması sonucu Ramazan davulcuları oldukları öğrenilen aileden 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


  BURSALI STK'LARDAN GÜNEYDOĞU GEZİSİ

BURSA Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Kürt sorununun çözüm sürecine katkıda bulunmak için “DOĞUBATI KARDEŞLİK BULUŞMASI” adı altında yaptığı çalışmayla Güneydoğu gezisi düzenledi.


  Ben muhtaçlara veriyorum Allah da bana veriyor

ANTALYA'DA yaşayan 80 yaşındaki hayırsever Hasan Peker, “Ben yardıma muhtaç olanlara veriyorum, Allah da bana veriyor, beni dara düşürmüyor” dedi.


  Onlar bayramı tarlada çalışarak geçirdiler

ŞANLIURFA, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Şırnak başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan Çukurova’ya gelen tarım işçileri, bayramda da çalışmaya devam ediyor.


  Kur’ân okumayı öğrendiler, bisikleti kaptılar

TEKİRDAĞ Şarköy’ün Eriklice Köyü’nde yaz Kur’ân kursunda başarı gösterip Kur’ân okumayı öğrenen öğrencilere, bayram hediyesi olarak bisiklet hediye edildi.


  Karabük gül kokuyor

KARABÜK gül kokuyor. Karabük Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla cadde, sokak ve mezarlıklara gül esansı püskürttü.


  Müslüman, Hıristiyan ve Musevi mezarları yanyana

MÜSLÜMAN, Hıristiyan ve Musevi vatandaşların mezarlarının bulunduğu Mersin Şehir Mezarlığı adeta ‘’dinleri buluşturarak’’ hoşgörüyü simgeliyor.


  Harçlık alabilmek için yarıştılar

TOKAT Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, belediye başkanlığında yapılan bayramlaşmada bin 200 çocuğa bayram harçlığı verdi.


  Kapı kapı dolaşıp şeker topladılar

RAMAZAN Bayramı’nda çocuklar şeker ve para toplama yarışına girdi. Öncelikle anne ve babaların ellerini öpen çocuklar, daha sonra yakın akrabaların tek tek kapısını çaldı.


  Harçlıklarını alan çocuklar lunaparklara akın etti

TOPLADIKLARI bayram harçlıklarıyla lunaparklara giden çocuklar, atlı karınca, dönme dolap ve trenlerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


  Akdeniz’de deprem

Akdeniz’de deprem.


  Hayırseverlerin desteği 500 milyon doları aştı

KAYSERİ’DE hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim ve sağlık binaları başta olmak üzere, birçok tesis için harcanan paranın 500 milyon doları geçtiği bildirildi.


  Ramazan çadırında bayram coşkusu

BİR ay boyunca Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirildiği Bağcılar Belediyesi Ramazan çadırında bu sefer bayramlaşma coşkusu yaşandı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.