12 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Valencia maçı hata kaldırmaz

BURSASPOR, 14 Eylül Salı günü Valencia ile yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Eskişehirspor'u 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'de 4'te 4 yaparak liderliğini sürdüren geçen sezonun şampiyonu Bursaspor'un, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmanı öncesi teknik direktör Ertuğrul Sağlam, oyuncularıyla saha ortasında yaklaşık 10 dakika süren toplantı yaptı. Valencia maçının zorlu geçeceğini vurgulayan Sağlam, Volkan Şen'i ''Eskişehirspor maçında seni çok uyardım ama yine bazı hatalar yaptın. Valencia maçı hata kaldırmaz'' diyerek uyarırken, diğer oyunculardan da dikkatli olmalarını istedi. İlk yarım saati basına açık gerçekleşen antrenmanda, yeşil-beyazlı futbolcular kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı. Eskişehirspor maçında sakatlanan Ozan İpek antrenmana katılmazken, ağrıları bulunan Gökçek Vederson ve Milan Stepanov doktor kontrolünde yürüdü.

VALENCİA MAÇINA BÜYÜK İLGİ

Öte yandan Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda 14 Eylül Salı günü İspanya'nın Valencia takımıyla yapacağı maçın biletlerinin genel satışına başlandı. Ramazan bayramı olmasına karşın Bursa Atatürk Stadı gişelerinin önü, sabahın erken saatlerinden itibaren tarihi maça tanıklık etmek amacındaki taraftarlarla doldu. Biletlerin satışa çıktığı 4 gişe önünde oluşan uzun kuyruklara giren yüzlerce taraftar, sabırla sıranın kendilerine gelmesini beklerken, takımları lehine tezahürat yapmayı da ihmal etmediler. Taraftarlar, dün gece oynanan ve yeşil-beyazlı takımın 2-1 kazandığı Eskişehirspor maçının ardından eve gidip biraz dinlendiklerini, sabaha karşı da Valencia maçı biletleri için yeniden stada koştuklarını söylediler. Ön sıradaki taraftarlar, gece heyecandan uyuyamadıklarını, sabah saat 04.00 civarında bilet almak için gişelerin önüne geldiklerini belirttiler. Taraftarlar, ''Bursaspor'u Valencia maçında yalnız bırakmayacağız. Tribünleri tamamen doldurup, Valencia'ya baskı oluşturacağız. Takımımız da sahadan galibiyetle ayrılacak. Buna yürekten inanıyoruz'' dediler.. Maçın bilet fiyatları şöyle: VIP Tribünü 1.Sıra: 600 TL, VIP Tribünü 2-6. Sıra: 400 TL, Kapalı Tribün: 250 TL, Maraton: 100 TL, Kapalı Kale Arkası: 50 TL, Açık Kale Arkası: 30 TL.

12.09.2010


 

292 dakika sonra gol yedi

BU sezon ilk 3 lig maçında kalesini gole kapatan Bursaspor, geçen sezonun son maçında Beşiktaş'tan yediği golün ardından 292 dakika sonra önceki akşamki Eskişehirspor maçında ilk golünü yedi.

Yeşil-beyazlı takım, tarihi bir başarıya imza attığı geçen sezonki defansif organizasyonlardaki başarısını, bu sezona da taşımış bir görüntü sergiliyor. Sezonun ilk haftasında Konyaspor'u 1-0'la geçen, ardından zorlu Galatasaray deplasmanından 2-0'lık skorla 3 puan çıkartan, yine deplasmanda Sivasspor'u aynı skorla geçen Bursaspor'un ağları, 4 maçta 4'üncü galibiyete ulaştığı Eskişehirspor maçında sarsıldı. Kaleci Ivankov'un kısa düşen kale vuruşunu kapan Eskişehirspor'un 20. dakikada Sezer'in ayağından kazandığı üstünlük golü sonrası geçen sezonki Beşiktaş maçından bu yana 292 dakika sonra santra vuruşuna giden Bursaspor, yenik duruma düşmesine karşın sahadan 3 puanla galip ayrılmayı bildi. Bursaspor'a son golü, geçen sezonun 34. haftasında yeşil-beyazlı takımın sahadan 2-1 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan ettiği Beşiktaş maçının 88'nci dakikasında Uğur İnceman atmıştı. Yeşil-beyazlılar kalelerinde, geçen sezonun 17 maçlık ilk periyotunda 17, ikinci yarıda ise sadece 9 gol görmüştü. TFF Süper Kupa finalinde Trabzonspor karşısında sahadan 3-0 yenik ayrılarak ciddi defansif zaaflar gösteren yeşil-beyaz takım, sezona ise iyi başlayıp ilk 4 maçında attığı 7 gole karşın sadece 1 gol yedi.

12.09.2010


 

Bursaspor ve Eskişehirspor taraftarlarına yakışmadı

SPOR Toto Süper Lig'de Bursaspor ile Eskişehirspor arasında oynanan maç sırasında ve sonrasında iki taraftar grubu arasında çıkan olaylarda atılan cisimlerden 4 kişi yaralandı.

Bursasporlu taraftarların, geçen sezon Eskişehir'de iki takım arasında oynanan maç öncesi çıkan olayları protesto etmesi nedeniyle iki grup arasında küfürlü sataşma başladı. Bunun üzerine Eskişehirsporlu taraftarlar, tribünlerinin üzeri fileyle kaplı olmasına karşın söktükleri koltukları fırlatmaya başladı. Koltukların isabet ettiği 3 taraftar ile bir özel güvenlik elemanı yaralandı. Yaralılara, statta bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Güvenlik güçleri ise iki grup arasına girerek, olayları yatıştırdı. Maç bitiminde de Bursasporlu taraftarların ''Eskişehirspor kümeye'' diye tezahürat yapması yüzünden tribünler yine gerildi. Eskişehispor taraftarları ve Bursasporlu taraftarlar, fileleri yırtmak istedi. Koltuk parçalarının ve su dolu pet şişelerin havada uçuştuğu olaylar üzerine, polis tribünlere girdi. Polis, Bursasporlu taraftarları Eskişehirsporlu taraftarların bulunduğu tribünden 50 metre uzağa götürerek araya barikat kurdu.

12.09.2010


 

Yazıcı: Şampiyonlar Ligi'nde de varız

BURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, ''Eskişehirspor maçı geride kaldı. Şimdi Şampiyonlar Ligi'nde sahamızda oynayacağımız Valencia maçı için hazırlanacağız'' dedi.

İbrahim Yazıcı, ''Eskişehirspor maçı geride kaldı. Şimdi Valencia maçını düşünüyoruz. Bu karşılaşmada üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yaparak, Şampiyonlar Ligi'nde var olacağımızı göstereceğiz'' diye konuştu.

12.09.2010


 

26 ülkeden 60 yabancı geldi

SPOR Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlar, 1 Eylül'de sona eren transfer döneminde 26 ülkeden toplam 60 yabancı futbolcuyu transfer etti.

Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı sınırlamasına getirdiği 6 2 2 düzenlemesi Süper Lig takımlarına, yabancı oyuncu transferi konusunda hareket getirdi. Yeni sezona iddialı giren 18 takım, aralarında Guti, Quaresma, Stoch, Niang, Misimovic gibi dünyaca ünlü yıldızların da bulunduğu yabancı oyuncuları kadrosuna kattı. Spor Toto Süper Lig'in yeni takımlarından Bucaspor ile Konyaspor, 6'şar yabancı ile en fazla yabancı transferi yapan takımlar olurken, bu iki takımı 5'er yabancı transfer eden son şampiyon Bursaspor ile Gençlerbirliği, 4'er yabancı transfer eden Fenerbahçe, Galatasaray, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor izledi. Süper Lig'e bu dönemde en fazla Fransa liginden futbolcu geldi. Süper Lig takımlarının aldığı yabancı oyuncuların 7'si geçen sezon Fransa liginde top koşturuyordu. Fransa'dan sonra Spor Toto Süper Lig'e en fazla futbolcu veren lig İngiltere (Premier) ligi oldu. Premier Lig'den 5 futbolcu bu sezon Spor Toto Süper Lig'e transfer oldu. Süper Lig takımları bu sezon İspanya, Almanya, Belçika, İtalya, Portekiz, Hırvatistan liglerinden 4'er, Çek Cumhuriyeti, Arjantin liglerinden 3'er, futbolcu transfer etti. Transferler şöyle:

BEŞİKTAŞ: Jose Maria Gutierrez Hernandez ''Guti'' (Real Madrid), Ricardo Andrade Quaresma Bernardo (İnter), Roberto Hilbert (Stuttgart). BURSASPOR: Federico Insua (Club America), Milan Stepanov (Porto), Leonel Nunez (Independiente), Damian Steinert (Racing Club), Gustav Svensson (Göteborg). FENERBAHÇE: Miroslav Stoch (Chelsea), Issiar Dia (Nancy), Mamadou Niang (Olympique Marsilya), Joseph Yobo (Everton-Kiralık). GALATASARAY: Lorik Cana (Sunderland), Juan Pablo Pino (Monaco), Zvjezdan Misimovic (Wolfsburg), Emiliano Insua (Liverpool-Kiralık). TRABZONSPOR: Arkadaiusz Glowacki (Wisla Krakow), Jaja (Methalist Kharkiv).

ANKARAGÜCÜ: Michael Zewlakow (Olympiakos), Robert Vittek (Lille), Stanislav Sestak (Bochum), Michael Klukowski (Club Brugge). BUCASPOR: Carlos Alberto Fernandes (Rio Ave), Victor Mendy (Metz), Jerko Leko (Monaco), Landry Mulemo (Standart Liege), Eduardo Fernandes Dady (Osasuna), Manucho (R.Valladolid-Kiralık). ESKİŞEHİRSPOR: Diego Angelo de Oliveira (Genoa), Pele (Porto). GAZİANTEPSPOR: Ismael Sosa (Independiente). GENÇLERBİRLİĞİ: Ermin Zec (Sibernik), Debatik Curri (Vorksla Poltava), Bekim Balaj (Vlaznia), Michael Stewart (Hearts), Shane Smeltz (Golden Cast United). İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Samuel Holmen (Brondy). KARDEMİR KARABÜKSPOR: Vjekoslav Tomic (Hajduk Split), Florin Cernat (Hajduk Split), Anthony Seri c (Hajduk Split), Jamal Aliuoi (Sion).

KAYSERİSPOR: Alexander Amisulashvili (Spartak Nalchik), Jonathan Santana (Wolfsburg), Marcelo Zalayeta (Napoli). KASIMPAŞA: Georgi Zdravkov Sarmov, Nikolay Emilov Dimitrov (Levski Sofya), Fernando Varela Ramos (Real Mallorca), Abdul Rahim Sebah (Charleroi. KONYASPOR: Peter Grajciar (Slavia Prag), Ivan Lietava (Zilina), Borek Dockal (Sloven Liberec), Johnnier Montano (Alianza Lima), Mahamoudou Kere (Charleroi), Martin Klein (Teplice). MANİSASPOR: Nicolae Marius Dica (Catania), Ariza Makukula (Benfica). MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: Gregory Proment (Caen), Tajbakhsh Aryan Taj (Barnet). SİVASSPOR: Deniss Ivanovs (Ajax Cape Town), Sead Ramovic (Tromso).

12.09.2010


 

F.Bahçe'yi şampiyon yapacağım

FENERBAHÇE Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Neven Spahija, Fenerbahçe'nin Türk sporunun öncü kulübü olduğunu, bu kadar önemli bir spor kulübünün içinde yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi.

Spahija, Fenerbahçe Gazetesi'nde yer alan röportajında, Fenerbahçe'yi tercih etme nedeniyle ilgili olarak, ''Fenerbahçe kaliteli bir kulüp. Avrupa standartlarında bir camia. Zaten Fenerbahçe'nin çok iyi ve büyük bir camia olduğunu biliyordum. Ben de bunu gözönünde bulundurarak tercihimi yaptım. Fenerbahçe, Türk sporunun öncü kulübüdür. Bu kadar önemli bir spor kulübünün içinde yer almaktan dolayı son derece mutluyum'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin hedefinin her kulvarda şampiyonluk olduğunu ifade eden Hırvat teknik adam, şöyle konuştu: ''Bu doğrultuda hedefler de büyük olmak zorunda. Hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı o yönde yapmamız gerekmektedir. Bunun yanı sıra hedefim iyi işler yaparak, kalıcı olmak. Tekrar söylüyorum, Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, burada yer almak aslında hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için size sunulmuş bir fırsattır. Ben Fenerbahçe'ye bazı şeyleri değiştirmek, bazı yenilikler yapmak için geldim. Aklımda bazı fikirler var ve ben bunları burada uygulamak istiyorum. Hiç kimse başarının garantisini veremez. Ama ben başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da çalışıyoruz. Fenerbahçe'nin misyonu en kısa zamanda en iyisi olmak. Bu nedenle yoğun çalışıyoruz. Bu tempoyla Avrupa'daki hedeflerimize ulaşacağıma inanıyorum.'' Spahija, takımda yapmak istediği değişikliklerle ilgili olarak da şunları kaydetti: ''Yeni sezon için birbirinden kaliteli oyuncular transfer edildi. Bu oyuncular da takım içinde bir birlik ve beraberlik ortamı yakaladı. Aslında bir şey söylemek şu an için erken. Çünkü lig başlayınca ve takımda olmayan oyuncuların da takıma katılmasıyla neler yapılabileceğini göreceğim. O zaman kendi stratejimi uygulamaya başlayacağım. Ama ilk önce kimin ne yapabildiğini görmem gerekir. Fenerbahçe formasını kim ne kadar hak ediyor, kim ne kadar hak etmiyor. Onu göreceğim. Benim hedefim belli. Her zaman için aynı da kalacaktır. Başarılı olmak. Fenerbahçe'ye şampiyonluklar yaşatacağıma inanıyorum.''

YENİ TRANSFERLERLE İLGİLİ YORUMU

Hırvat teknik adam, yeni transferlere de değinerek, ''Öncelikle Marko Tomas ve Darius Lavrinovic kendilerini ispat etmiş basketbolcular. Kariyerleri olan oyuncular. Ardından Kaya Peker'i kadromuza kattık. Bu da son derece akıllıca yapılmış bir yatırım oldu. Kaya Peker çok yerinde bir transferdir. Çünkü Kaya da kendini ispatlamış ve kaliteli bir sporcudur. Özellikle Türk statüsü için yapılmış önemli bir transferdir. Fenerbahçe Ülker olarak yeni sezona en iyi şekilde hazırlanıyoruz'' ifadelerini kullandı. Altyapıya önem verdiğini dile getiren Spahija, ''Şimdiye kadar çalıştığım her takımda geleceğe yatırım yapmaya önem verdim. Yani altyapıya önem veren biriyim. Başarılı bir sezon geçirebilirsiniz, şampiyon olabilirsiniz, ama altyapıdan A takıma oyuncu kazandırmamışsanız başarılı olmuş sayılmasınız. Çünkü her takımın taze kana ihtiyacı vardır. Hep aynı sistemle, aynı oyuncularla oynayamayacağınız çok açık. Gelişim ve başarı için altyapıya önem verilmeli. Daha önce çalıştırmış olduğum takımlarda ardımda en az 1 tane altyapıdan A takıma çıkmış genç bir oyuncu bıraktım. Bu çalışmalarıma Fenerbahçe'de de devam edeceğim'' ifadelerini kullandı. Son olarak taraftarlara mesaj veren Spahija, ''Herkes kabul eder ki Fenerbahçe taraftarı çok büyük. Biz yeni sezonda iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Zaten bunun için buradayız' diyerek sözlerini tamamladı.

12.09.2010


 

Türkcell, Facebook'ta “Futbol Şehri” kurdu

TÜRKCELL, Türkiye'de sosyal oyun alanında geliştirilen ilk ve tek futbol menajerlik ve şehir kurma oyunu ''Footbo City''yi futbolseverlerin beğenisine sundu.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Facebook ve ''footbo.com'' üzerinden oynanabilen ''Footbo City'' tüm futbol ve oyun tutkunlarına tamamen ücretsiz sıra dışı bir sosyal oyun deneyimi sunarken, sürpriz hediyeler kazanma şansı da veriyor. Üstelik futbolseverler çok yakın bir zamanda ''Footbo City'' mobil uygulamasıyla nerede olurlarsa olsun takımlarını yönetebilecek, futbolun heyecanını her an her yerden yaşayabilecek.''Footbo City'' oyununda amaç, gelir-gider dengesini ayarlamak, takımı ve şehri geliştirerek en fazla taraftara sahip en iyi takım olmak. Oyuncular zafere giden yolda, takıma ve şehre yatırım yapmak, arkadaşlara meydan okumak, amigo ve casuslar aracılığıyla rakip şehirlerden taraftar koparmak, oyuncuların antreman programını ayarlamak, takımın moralinin yüksek tutmak için etkinlik düzenlemek gibi yöntemlere başvurabiliyor. Bu sayede arkadaşlarıyla hem rekabet içine girerken, hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

12.09.2010


 

Beşiktaş'ta bayramlaşma coşkulu geçti

BEŞİKTAŞ Jimnastik Kulübü'nün geleneksel hale gelen bayramlaşma töreni Akeretler'deki kulüp binasında yapıldı.

Akaretler'deki kulüp binasında yapılan bayramlaşmaya Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Genel Müdür Murat Ülgen ile Divan Kurulu İkinci Başkanı Oğuz Anter, divan ve kurul üyeleri katıldı. Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "İnşallah bu sezon şampiyon olur ve çifte bayram yaşarız." dedi. Takım olarak sezona iyi bir başlanğıç yaptıklarını, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gidişlerinin camiayı mutlu ettiğini de belirten Toprak, bayramlaşmanın önemine de dikkat çekerek şöyle konuştu; "Böyle günlerde büyüklerimizi arayıp sormak lazım hepimizin biraraya gelip böyle törenlere katılmamız bizi çok heyecanlandırıyor. Aynı zamanda bu sene futbol takımımız şampiyon olup bizi daha da mutlu edecek ve camiamıza yeni bir bayram yaşatacak. Bunu da çok istiyoruz." dedi.

12.09.2010


 

Profesyonel liglerde bugün maç oynanmayacak

ANAYASA değişiklik paketi için yapılacak halk oylaması nedeniyle profesyonel futbol liglerinde bugün maç oynanmayacak.

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta maçları 13 Eylül Pazartesi günü yapılacak 4 karşılaşmayla tamamlanacak. Bank Asya 1. Lig'de ise 3. haftada kalan 2 karşılaşma 13 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Spor Toto 2. Lig ile Spor Toto 3. Lig'de de bu haftanın karşılaşmaları 13 ve 14 Eylülde oynanacak.

12.09.2010


 

“Taçsız Kral” Metin Oktay yarın rahmetle anılacak

GALATASARAY ve Türk futbolunun ''Taçsız Kral'' lakaplı efsanevi golcüsü Metin Oktay, ölümünün 19. yılında 13 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenecek törenle anılacak.

Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilecek anma töreni saat 10.30'da başlayacak.

12.09.2010


 

Voleybolda Yunanistan'la Girit'te oynuyoruz

2011 Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası elemeleri 3. tur rövanş maçında Türkiye ile Yunanistan (A) milli takımları bugün Girit'te karşı karşıya gelecek.

(A) Milli Takım, Ankara'da oynanan ilk karşılaşmada rakibini 25-19, 25-16, 23-25 ve 25-13'lük setlerle 3-1 yenerek, finallere katılma yolunda önemli bir avantaj elde etmişti. Ay-yıldızlı ekip, Yunanistan'ı eleyerek 2011 Avrupa Şampiyonası finallerine katılması halinde, üçüncü kez üst üste finallerde mücadele etme hakkını kazanmış olacak. Saat 17.00'de başlayacak müsabaka NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

12.09.2010


 

Mesut Bakkal'ı Trabzonspor maçı hayecanı sardı

TEKNİK direktör Mesut Bakkal yönetimindeki Sivasspor, Trabzonspor'a karşı ilk sınavını 13 Eylülde deplasmanda verecek.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor, Trabzonspor ile 13 Eylül Pazartesi günü saat 19.00'da Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak. Trabzonspor maçıyla birlikte teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde ligdeki 11. sınavını verecek olan Sivasspor, Bakkal yönetiminde Trabzonspor'a karşı da ilk kez mücadele edecek. Mesut Bakkal yönetiminde 7'si ise geçen sezon, 3'ü ise bu sezon olmak üzere çıktığı 10 lig maçında 1 galibiyet, 8 beraberlik, 1 yenilgi alan Sivasspor, aynı dönemde geçen sezon küme düşürülen Ankaraspor ile olan maçını da hükmen kazanmıştı. Bakkal döneminde ligde ilk galibiyetini (hükmen galibiyet hariç) bu sezonun ilk haftasında iç sahada Galatasaray'a karşı 2-1'lik skorla elde eden Sivasspor, ligin 3. haftasında Bursaspor'a iç sahada 2-0 mağlup olarak 9 maçlık yenilmezlik serisini noktalamıştı.

12.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.