16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Valiliklere mevsimlik tarım İşçisi ödeneği

Mevsİmlİk gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla 20 ile 39 milyon lira ödenek aktarıldı.


İSTANBUL’UN 8 AYLIK TRAFİK BİLÂNÇOSU

İstanbul’da, bu yılın 8 aylık döneminde meydana gelen 140’ı ölümlü toplam 6 bin 983 trafik kazasında 154 kişi öldü.

Minibüsçülere sıkı denetim

İstanbul Başakşehir’de meydana gelen ve 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından minibüslere yönelik denetimlerin arttırılacağı açıkla


  Engelli öğrenciler,servis elemanı olacak

Rİze’de zihinsel engelli öğrencilere yönelik açılan servis elemanı yetiştirme kursunu tamamlayan 15 öğrenciye sertifikaları verildi.


  Kamyon sürücüsüne 3 yıl 4 ay hapis

Zonguldak’ta, 3 kişinin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açılan dâvâda yargılanan kamyon sürücüsü, taksirle ölüme sebep verdiği gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı.


  Gaziantep’te çalınan 16 motosiklet bulundu

Gazİantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce, çalınan motosikletlerin bulunması ve faillerinin yakalanmasına yönelik, Nurdağı İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri ile koordineli gerçekleşen operasyonlarda 16 adet motosiklet ele geçirildi.


  Simav’daki deprem fırtınası korkuttu

Kütahya’nIn Simav ilçesinde, 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden edinilen bilgiye göre saat 17.05’teki depremin, yerin 4,2 kilometre altında olduğu bildirildi.


  İnegöl’de 50’ye yakın kişi gözaltına alında

Bursa’nIn İnegöl ilçesinde 26 Temmuz’da meydana gelen olaylara ilişkin, kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü şahitlerinin ifadesi doğrultusunda 50’ye yakın kişi daha gözaltına alındı.


  Trafik kazalarının sorumlusu bulunsun

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, bir açıklama yaparak İstanbul’da meydana gelen bir trafik kazasında 13 kişinin ölmesinden TBMM’yi sorumlu tuttu.


  “İklim Treni” İstanbul’a geliyor

Türk ve Yunan İklim Savunucuların ortak faaliyeti olan “İklim Treni ile Sınırları Asıyoruz” 18 Eylül 2010’da Sirkeci Garı’ndaki ilk faaliyetiyle yolculuğuna başlıyor.


  Genetik hastalığa erken teşhis

Ölümcül kas erimesi hastalığı SMA, ileri düzeyde zekâ geriliği gibi çeşitli kalıtsal hastalıklar, Preimplantasyon Genetik Tanı (PGD) yöntemi ile gebelik öncesinde belirlenebiliyor.


  Okul çantaları daha hafif olsun

Okul çantalarının ağırlığının, çocuğun kilosunun yüzde 15’ini geçmemesi gerektiği bildirildi.


  Ozon tabakasını birlikte koruduk

Ozon tabakasına zarar veren maddelerin azaltımını hedefleyen Montreal Protokolü kapsamında, bu yıl itibariyle ozon tabakasına zarar veren maddelerin dünya genelinde yüzde 95 oranında azaltıldığı, Türkiye’nin bu konuda en başarılı ülkeler arasında yer aldığı bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.