16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kriz, 1083 dolar fakirleştirdi

Hazıran ayı itibariyle son bir yıllık dönemde kişi başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) değeri cari fiyatlarla 14 bin 133 TL, dolar cinsinden 9 bin 133 dolar olarak gerçekleşti. 2009 yılı sonuna göre kişi başına millî gelirde 779 dolarlık artış yaşandı.



Obaçay, 5 yılda yüzde 10 pazar payı hedefliyor

Obaçay’i yenileyerek, 10 bin ton çay üretim kapasitesiyle pazara giren Milford-Yıldız, beş yıl içerisinde yüzde 10 pazar payı ve yıllık 16 bin ton satış hedefliyor.



Kredi kartı en çok Arefe günü kullanıldı

Bankalararasi Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Arefe Günü’nün bir gün öncesi de dahil olmak üzere Ramazan Bayramı’na denk gelen 7-11 Eylül 2010 döneminde kredi kartlarıyla 19 milyon 280 bin 872 adetlik işlem gerçekleşti ve bu işlemlerle 1 milyar 263 milyon 116 bin 778 lira tutarında harcama yapıldı.



Esnaf, büyümeden payını alamıyor

Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, büyümeden gerekli payı alamayan esnaf ve sanatkârın sıkıntıda olduğunu söyledi.



Cari açık 7 ayda üçe katlandı

Türkıye’nin cari açığı Temmuz’da yüzde 630 artışla 3,4 milyar dolar, Ocak-Temmuz döneminde de yüzde 209 artışla 24,2 milyar dolar oldu.



Bütçe açığı 8 ayda yüzde 54 azaldı

MerkezÎ Yönetim Bütçesi Temmuz ayında 2 milyar 46 milyon lira açık verirken, Ağustos ayında 3 milyar 89 milyon lira fazla verdi.



OECD: Para politikasını sıkılaştırın

İktisadî Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan ve Türkiye’nin ekonomik durumu ile ekonomi politikalarının değerlendirildiği raporda Türkiye’nin önündeki en büyük engelin ekonomideki toparlanmanın devam etmesi ve uzun vadede sürdürülebilir büyümenin sağlanması olduğu belirtildi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.