15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Mars uydusuna 2011’de gidiliyor

RUSYA, 2011’de Mars’ın uydularından Phobos’a göndereceği insansız uzay aracının testlerine yakında başlıyor.

Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, Rus Merkez Aerodinamik Enstitüsü, Phobos-Grunt uzay aracının Phobos’un yüzeyine ineceğini, toprak numuneleri aldıktan sonra dünyaya döneceğini belirtti. Testlerin amacının, uzay aracının dünyaya dönüşünde iniş için daha sınırlı bir bölgeyi belirlemesini sağlamak olduğunu belirten Rus bilim adamları, insansız uzay aracında sinyal teçhizatı olmayacağından daha sınırlı bir bölgeye inmesini sağlamanın, aracı bulmayı kolaylaştıracağını kaydettiler. İlk olarak 1999’da tasarlanan projede, uzay aracının yapımına Haziran 2006’da Rus havacılık ve uzay şirketi NPO Lavochkin tarafından başlandı. Uzay aracının Kasım 2011’de uzaya fırlatılması ve 330 gün sonra dünyaya dönmesi öngörülüyor.

15.09.2010


PC’leri uçuracak yeni çip

DÜNYANIN en büyük yonga (çip) üreticisi Intel, kişisel bilgisayar endüstrisini canlandıracağına inandığı yeni yonga setini duyurdu.

‘Sandy Bridge’ kod adlı yeni yonga seti, mikro-işlemciyle grafik işlemcinin birleşmesinden oluşuyor ve böylece grafik işleme süresini kısaltıyor. Intel CEO’sı Paul Otellini, San Fransisco’da düzenlenen toplantıda Sandy Bridge yonga setini tanıttı. “PC’lerde yine devrim yapıyoruz” diye konuşan Otellini, bir kişisel bilgisayardaki ana bilgi-işlem becerilerinin tek bir yonga setiyle halledileceğini söyledi. Mikroişlemciyle grafik işlemcinin aynı yonga setinde entegre olarak bulunması, grafik üretim süresini kısaltacak, mikroişlemciyle grafik işlemci arasındaki uyuşmazlıkları ortadan kaldıracak.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.