16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TIR harekete hazır

17 Eylül’de yola çıkacak Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın konuşlanacağı yerler belli oldu.


Okullarda şiddeti önleme genelgesi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, okullarda şiddet olaylarının önlenmesi ile öğrencilerin zararlı madde ve diğer alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik genelge ya

Dinamitler evlerde hasara yol açıyor

YOZGAT’IN Sorgun ilçesi Karaveli Köyü mevkiinde faaliyet gösteren taş ocağında patlatılan dinamitler, köydeki evlerde hasara sebep oldu.


  Yeni Anayasa derhal hazırlanmalı

Memur Sendikaları Konferadasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendika genel merkezinde dün düzenlenen basın toplantısında 12 Eylül’de yapılan referandumu değerlendirdi.


  Bediüzzaman Sempozyumu 3-5 Ekim'de İstanbul'da

İstanbul’da 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘’9. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’’na, 30 ülkeden 100’ün üzerinde akademisyen katılacak.


   “Demokrasi büyümenin ana harcı”

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü vesilesiyle mesaj yayınladı.


  Daha fazla demokrasiye ihtiyacımız var

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Berlin Humboldt Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye’nin daha fazla demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye’de anaya değişikliğinin kabul edilmesiyle birlikte yeni bir dönem başladığını söyledi.


  Yalçınkaya hakkında suç duyurusu

ElazIğ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında, ‘’görevi kötüye kullanma’’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


  12 Eylül gençleri heba etti

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin 12 Eylül öncesinde gençlerini heba ettiği için günümüzde lider modeli bulunamadığını söyledi.


  Paketin muhtevası hayata geçirilsin

Amerİkan Kongresi’ne bağlı olan Helsinki Komisyonu, referandum sonucundan memnuniyet duydukları ve sonucu “Türk insanının değişim isteği” olarak yorumladı.


  Anayasa değişikliğinin ertelenmesi talihsizlik

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Hükümetin anayasa değişikliğini 2011 yılından sonraya bırakması talihsizliktir’’ dedi.


  Boykot tehdidi’ yapanlar tutuklandı

Van’da, 12 Eylül’de halkın sandığa gitmemesi yönünde baskı uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişiden 16’sı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


  Davutoğlu: Dink kararına itiraz etmeyeceğiz

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Hrant Dink kararını Büyük Daire’ye götürmeyi düşünmediklerini ve bu kararın gereği olan unsurları da ele almaya hazır olduklarını söyleyerek, “Herşeyden önce bu alınan kararlar ne olursa olsun, kaybettiğimiz kıymetli bir aydınımızı geri getiren kararlar değil” diye konuştu.


  O dosyadan haberim yok

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘’tek tip askerlik’’ çalışmalarına ilişkin, ‘’Henüz Bakanlar Kurulunda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmedi’’ dedi. Gönül, Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner'in Başbakan Erdoğan'a konuyla ilgili olarak bir dosya verdiği haberlerine dair soruları cevaplarken “Başbakan Erdoğan’a konuyla alâkalı olarak verilen dosyayla ilgili ben birşey bilmiyorum. Bunu da sizden duyuyorum. Bu konuda siz nasıl bilgi aldınız, onu da bilmiyorum açıkçası” diye konuştu.


  İşsizlik yüzde 10,5’e geriledi

İşsızlikteki düşüş Haziran’da da devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10.5 oldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.