19 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE MÜJDE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ‘’Hyundai, i20 üretimini tamamen buraya getirmek istiyor. Hindistan’da da i20 üretiyordu, ama Hindistan’daki mühendislik ve işçilikle Türkiye’deki mühendislik ve işçilik aynı olmadığı için tamamını buraya getirmek istiyor’’ dedi.

Sektördeki gelişmelerle ilgili sorularını cevaplayan Bakan Ergün, Türkiye’deki otomotiv üreticilerinin de İran’daki pazarın farkında olduklarını belirterek, İran’ın otomotiv iç pazarının Türkiye’nin otomotiv pazarından bugün itibariyle daha canlı ve geniş olduğunu kaydetti.

Ergün, bunun için Türkiye’deki otomotiv yan sanayi ile ana sanayiden bazı firmaların İran’daki otomotiv sektörü ile bazı temaslarda bulunmak istediklerini ifade ederek şöyle devam etti:

‘’Zannedersem yakında bazı ziyaretler olacak. Onlardan buraya, bizim sanayicilerden oraya bir takım ziyaretler olacak. İran, otomotiv sektöründe Türkiye’nin ana ve yan sanayide üretim gücünü bildiği için Türk otomotiv sektörü ile bir iş birliği arayışı içinde. İran’daki otomotiv sektörüne ilgi duyan otomotiv firmalarından birisi TOFAŞ. İran’a bir ziyaret yapmayı planlıyorlar. Bu aşama şu anda karşılıklı neler yapılacağını görme safhasıdır. Çok ilerlemiş bir nokta değildir. Bizim sektörümüz İran’ın potansiyelini görmek isteyecektir. Onların firmalarının gücünü görmek isteyecektir. Orada yatırım yapılabilir mi yapılamaz mı? Yapılırsa nasıl bir adım atmak lazım? Onu görmek isteyecektir. Bugünkü geldiğimiz safha bu. Henüz orada bir yatırım planlandı, burada bir yatırım planlandı safhasında değiliz henüz’’ diye konuştu.

CHERY VE SAMAND YATIRIMI

Chery’nin de, Samand’ın da Türkiye’de otomotiv sektöründe bir yatırım düşündüklerini kendilerine ifade ettiklerini hatırlatan Ergün, ama bu konunun henüz düşünce safhasının ötesine geçemediğini bildirdi.

Ergün, Chery’nin de, Samand’ın da önlerine somut olarak bir proje koyamadıklarına işaret ederek, ancak Türkiye’de yatırım yapma isteklerinin, Türkiye’nin pazarlara yakınlığının ve Türkiye’de kusursuz otomobil üretim konusundaki birikimin herkese cazip geldiğini gösterdiğini kaydetti.

Ergün, Türkiye’de yapılan üretimin bütün markalar için dünyada ayrı bir önemi ve değeri olduğunu vurgulayarak, Onların da (Chery ve Samand) markalarına bu vesileyle katkı sağlamayı düşündüklerini belirtti.

19.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Memur asgarî ücret pazarlığına karşı

  Tarım sektörü işsizliği azaltıyor

  OTOMOTİV SEKTÖRÜNE MÜJDE

  48 KÖY KARANTİNA ALTINDA

  Kanatlı et tüketimi AB'ye yaklaştı

  Trans-Hazar hattı ekonomik değil

  Doğalgaz ile ısınanlar hâlâ daha kârlı

  Korsan servis araçlarından uzak durun

  Havacılık sektörünün devleri Türkiye’ye geliyor

  Özel sektör et ithalatına başlayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.