19 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

HAC HEYECANINI ŞİMDİDEN YAŞAMAYA BAŞLADILAR

ADANA’DA hac seminerleri başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı veya acente organizasyonlarından birine kesin kayıt yaptıran hacı adayları Sabancı Merkez Camii’ndeki seminere katıldı.

Haftada üç gün üçer saat olan ve 10 Ekim’de sona erecek seminere katılanların heyecanlı oldukları gözlendi. Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Ramazan gibi önemli ibadet mevsiminden çıkıp yeni bir ibadet mevsimine girildiğini belirterek, “İslâmın şartlarından olan hacca gitmeyi Rabbim her Müslümana nasip etsin. İbadet bedeni, malî ve hem bedeni hem malî olmak üzere üçe ayrılır. Hac ibadetini yapabilmemiz için hem belli bir zenginliğimizin olması hem de sağlımızın iyi olması gerekmektedir. Hac hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Hacca gidecek kimselerin Adana’dan başlayarak yolculuk esnasında, Mekke ve Medine’de hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor” dedi. Seminerde Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök tarafından görüntüler eşliğinde hac menasiki, beşerî münasebetleri ile idarî konular işlendi. 10 Ekim’e kadar sürecek seminerlerde İl Müftüsü İsmail Canbolat’ın yanı sıra Müftü Yardımcıları da görev alıyor.

19.09.2010


 

Malatya’da silâhlı kavga

MALATYA’DA sopa, bıçak ve silâhların kullanıldığı kavgada iki kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, İnönü Caddesi üzerinde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple kavga çıktı.

Silâh, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya müdahale eden polis iki kişiyi gözaltına alırken bacağına isabet eden mermi ve bıçak darbeleriyle yaralanan iki kişi ambulansla Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan bazı kişilerin de yakalanması için çalışma başlatan polis çevreden suç aleti sopa ve bıçaklar topladı. Öte yandan boş kovanlar üzerinde yapılan çalışma nedeniyle trafiğe kapanan yol, bir süre sonra yeniden açıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

19.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.