20 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Üsküdar'da atletizm şöleni

ÜSKÜDAR Belediyesi tarafından Kâtibim Şenliği kapsamında düzenlenen Halk Koşusu ve Atletizm Yarışması Harem sahil yolunda yapıldı. Şemsipaşa'daki Atatürk Anıtı'nın önünden başlayan yarışma; gençler ve bayanlar kategorilerinde 3 bin metre, büyükler kategorisinde ise 6 bin metrelik parkur üzerinde gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye şampiyonluk kazandıran milli atlet Alemitu Bekele'nin de halk koşusuna katıldığı etkinlikte ilginin yoğun olduğu görüldü. Yarışma sonunda birinciliği Büyük Erkekler kategorisinde Mehmet Ali Akbaş, Büyük Bayanlar kategorisinde ise Meryem Erdoğan elde etti.

700 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Üsküdar'ın kendi içinde bazı dinamiklerinin olduğunu belirterek, "Çok ciddi sporcuları var. Bin 700 lisanslı sporcu kayıtlı. Üsküdar Belediyesi'nin bu doğa güzelliği, Harem gibi sahil yolu varsa bunu kültür sanat ve bir de sporla birleştirelim istedik. Bunun da başında atletizim sporu geliyor. Bekele bizim sporcusumuz. Bizim sporcumuz olmasına rağmen bunun reklamını yapmadık; ancak kendisiyle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

BEKELE: ÖDÜLÜMÜ HENÜZ ALMADIM

Geçtiğimiz aylarda Barcelona kentinde yapılan 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metre finalinde yarışan ve 1. gelerek altın madalya alan milli atlet Alemitu Bekele Degfa da organizasyonda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Bekele, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. olan sporcuların Başbakanlık'tan ödüllerini aldıklarının hatırlatılması üzerine, kendisinin henüz ödülünü alamadığını açıkladı. Üsküdar Belediyesi'nin Avrupa'da göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendisine ödülünü verdiğini kaydeden Bekele, Başbakanlıktan ödüllerini beklediklerini belirtirken, söz konusu ödüllerin hangi tarihte verileceği konusunda da bilgisinin olmadığını dile getirdi.

EROL DOYRAN

[email protected]

20.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Üsküdar'da atletizm şöleni

  İZMİR'DE SEYİRCİ KAÇAĞI

  G.Saray yenmeye alıştı

  İZMİR CUP'IN AÇILIŞINI HÜLYA AVŞAR YAPACAK

  Mourinho Real Madrid yönetimine ateş püskürdü

  Protezli Fransız Manş Denizini yüzerek geçti

  Protezli Fransız Manş Denizini yüzerek geçti

  G.Antepspor-Bursaspor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.