28 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kurbanlık için acele etmeyin

Türkıye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kurban keseceklere ‘’acele etmeyin’’ uyarısında bulunarak, bazı spekülatörlerin kurbanlık hayvanı gerçek fiyatının iki katına satmak istediğini söyledi.

Osman Yardımcı, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki et sıkıntısına dikkati çekti. Türkiye’nin besi hayvanı ve et sıkıntısını ithalat yoluyla çözmeye çalıştığını kaydeden Yardımcı, ‘’Aslında Türkiye’de hayvan sıkıntısından ziyade kesilen hayvanın yerine yenisini koyamama sıkıntısı var. Yani en büyük sıkıntı besicilikte’’ dedi.

Türkiye’de 2 milyon 200 bin kesimlik erkek dana, 13 milyon 500 bin küçükbaş damızlık koyun olduğunu kaydeden Osman Yardımcı, Türkiye’de en az 7 milyon canlı hayvana ihtiyaç olduğunu söyledi. Osman Yardımcı, ‘’Dışarıdan 100 bin ton et de gelse çözüm değil. Çözüm besicilikte. En büyük sıkıntımız kesilen hayvanın yerine konulacak hayvan olmaması’’ diye konuştu. İthal edilen etin ‘’sağlıksız’’ olduğu yönündeki açıklamaları da değerlendiren Osman Yardımcı, ‘’Sağlıksız et diye bir şey yok. İthal izni alınan et kontrolle yurda geliyor’’ dedi.

SPEKÜLASYONLAR BAŞLADI

Yardımcı, kurban bayramında 1 milyon civarında hayvan kesileceğinin tahmin edildiği de söyledi. Kurbanlık fiyatlarında şimdiden spekülasyonların başladığını belirten Osman Yardımcı, şöyle devam etti: ’’Kurban fiyatları hayvan ithalatına bağlı. Yeterli derecede kurban gelirse fiyatlarda büyük oynamalar olmaz. Ancak kurban alacakları uyarmak istiyorum: Kimse, sanki kıtlık varmış gibi erkenden kurban almasın. Arife günü ya da bayramın birinci günü kurbanlarını alanlar kurbanlık için büyük paralar ödemek zorunda kalmazlar. Bazı satıcılar sanki kıtlık varmış gibi 300 liralık hayvanı 600 liraya satmaya çalışıyor.’’

28.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Anel, Toyota ile işbirliği yapacak

  Kurbanlık için acele etmeyin

  SOCAR PETKİM’E 10 MİLYAR DOLAR YATIRIM PLANLIYOR

  Pamukta ihracata vergi talebi

  Salçalık domateste fiyatlar 5 kat arttı

  Mersin konteyner limanında geri sayım

  Hollanda'nın acı kırmızı biber sosu İnegöl'den

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.