28 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çorum yerel medyasına TIR haberleri damgasını vurdu

Çorum’un en köklü ve etkili gazetelerinden Çorum Hakimiyet Gazetesi de sürmanşetten fotoğraflı olarak duyurduğu haberi, içeride de tam sayfa ve fotoğraflı olarak destekledi.

“Bediüzzaman tırı Çorumlularla buluştu” şeklinde sürmanşet çeken gazete, “Bediüzzaman tırı Hürriyet Meydanı’nda Çorumlularla buluştu” duyurusunu yaptı.

Çorum’un Yıldız Gazetesi: “Bediüzzaman Tırı Çorum’a geldi” diye başlık atarken, Çorum Haber Gazetesi ise: “Said Nursî Tırı Çorum’a geldi” şeklinde haberi duyurdu. Kent Haber Gazetesi ise: “Bediüzzaman Tanıtım Tırı Çorum ve Sungurlu’da” şeklinde başlık attı. Dost Haber Gazetesi de, yine “Said Nursî Tırı Çorum’a geldi” başlığını kullandı.

Çorum aslında nur talebelerine ve Bediüzzaman Said Nursî ismine aşina bir şehrimiz. Her ne kadar Üstad Bediüzzaman Said Nursî sağlığında Çorum’a gelmediyse de, Çorum’da bir çok nur talebesinin Nurculukla ilgili mahkemeleri görülmüştü. Burada efsane Avukat Bekir Berk de bir çok nur talebesini mahkemelerde savunmuş ve çok mühim beraat kararları Çorum’da alınmıştı. Öte yandan Çorum ve Risâle-i Nur denince akla gelen bir diğer sahne ise, 1962 yılında çekilmiş bir tarihî fotoğraf karesidir. Bu karede yine bir mahkeme çıkışı onlarca nur talebesi Çorum Hürriyet Meydanı’ndaki PTT binasının önünde ellerinde beraat kararları ve çuvallar içinde Risâle-i Nurlar ile poz vermişlerdi. Bugün Bediüzzaman Tırı'nın konakladığı nokta da tam olarak PTT’nin önüne denk geliyordu. Nitekim bu günleri yaşamış ileriki yaşlardaki Nur talebeleri Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı'nın meydana giriş yapmasıyla birlikte o günleri hatırlayarak göz yaşlarını tutamadılar. Oldukça duygulanan saçları, sakalları ve yüzleri ak nur talebeleri gözyaşlarını gizlemek için sağa sola kaçıştılar... Bütün memlekette olduğu gibi Çorum’da da Nurculuğun başladığı ilk yıllarda çok çileli zamanlardan geçilmişti. Baskılar, baskınlar, gözaltılar, mahkumiyetler, sorgulamalar Nurcular için rutin hale geliyordu. Bir çok Nurcu mahkeme salonlarına en az bir defa çıkarılıyordu. Risâle-i Nurlar sanki zararlı bir şeymiş gibi, gizlenerek, saklanarak okunabiliyordu.

28.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu yasağın kaynağı da anayasa

  SİYASET YİNE BAŞÖRTÜSÜ SINAVINDA

  Samsun-Ceyhan’a 3'üncü ortak

  Kurtulmuş, SP’yi bırakıyor

  Ahmet Özal ifade verdi

  Göç mağdurları araştırılsın

  Grevde ''575 yıl'' kayboldu

  Antalya’daki bira festivaline Yeşilay tepkisi

  “Bediüzzaman Tır’ını görünce gözyaşlarımı tutamıyorum”

  Bediüzzaman Çorum’un kalbine yerleşti

  Çorum yerel medyasına TIR haberleri damgasını vurdu

  Şaban Döğen’i rahmetle andık

  Mahalli basın büyük ilgi gösterdi

  Van, Hizmet TIR’ına hazır

  Temaslar olumlu, sonuç bekliyoruz

  Eylemsizlik devam etsin

  Katliam soruşturuluyor

  Şırnak’ta mayın patladı: 2 yaralı

  Küçükçekmece’de 5 araç kundaklandı

  Meclis'in çiçekleri, ‘akıllı saksılar’la kurumayacak

  Preveze Deniz Zaferi'nin 472. yıl dönümü kutlandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.