28 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SİYASET YİNE BAŞÖRTÜSÜ SINAVINDA

Erdoğan Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin soruları cevaplarken, 'Anayasayla ilgili olarak tabiî ki görüştük de, bugün dedik: ‘Meydanlarda birşeyi konuşuyorsun, söylüyorsun. Nedir? Bir başörtü meselesini devamlı dillendirdiniz, söylediniz.’ Ben de ne dedim: 'Bugünden tezi yok, hemen adımı atalım. Hemen ekipleri kuralım, çalışmaya başlayalım'' dedi.

KILIÇDAROĞLU: BAŞÖRTÜSÜ ANAYASA MESELESİ DEĞİL Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın görüşmede “Yeni anayasayı bir haftada nasıl çıkaracağız?” diye sorduğunu ve kendisinin “Uzlaşırsak çıkarırız” dediğini, bunun üzerine Başbakanın önce başörtüsü konusunu gündeme getirme teklifinde bulunduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı, Başbakana başörtüsünü bir anayasa işi olarak görmediği yönündeki kanaatini ilettiğini aktardı. BU SORUN EKSİK VE YANLIŞ FORMÜLLERLE ÇÖZÜLEMEZ Bu arada, başörtüsü yasağını sadece üniversitelerle sınırlı olarak ya da “hizmet alana serbest, verene yasak” temelinde üretilecek formüllerle, anayasal ve yasal düzenlemelerle kaldırma girişimlerinin yanlış olacağı vurgulanırken, asıl yapılması gerekenin, kamuoyunda başörtüsünü sorun veya tehlike olarak görmeyen bir anlayışı hakim kılmak olduğu ifade ediliyor. BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde Anayasa değişikliği konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna, ‘’Anayasayla ilgili olarak tabii ki görüştük de yani bugün dedik meydanlarda bir şeyi konuşuyorsun, söylüyorsun. Nedir? Bir başörtü meselesini devamlı dillendirdiniz, söylediniz. Ben de ne dedim? ‘Bugünden tezi yok hemen adımı atalım. Hemen ekipleri kuralım, çalışmaya başlayalım’’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TESK’in olağan kongresi öncesinde kısa bir süre görüştü. Rixos Otel’deki buluşmada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de bulunduğu öğrenildi. İki lider, daha sonra genel kurulun yapıldığı salona birlikte geçtiler.

Görüşmesi sonrası ilk açılama Başbakan Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, TESK Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, ‘’Sayın Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptınız, baş başa...’’’ sözleri üzerine,’’baş başa değil, bütün milletvekili arkadaşlarımız, bakan arkadaşlarımız birlikte görüştük sohbet havasında...’’ dedi.

Bir gazetecinin, ‘’referandum sert geçmişti yeni bir sayfa açıldı’’ sözleri üzerine, Erdoğan, ‘’böyle bir şey yok, sıkıntı yok’’ dedi. ‘’Yeni Anayasa gündeme geldi mi şeklindeki soru üzerine, ‘’Anayasayla ilgili olarak tabii ki görüştük de yani bugün dedik meydanlarda bir şeyi konuşuyorsun, söylüyorsun. Nedir? Bir başörtü meselesini devamlı dillendirdiniz, söylediniz. Ben de ne dedim? ‘Bugünden tezi yok hemen adımı atalım. Hemen ekipleri kuralım, çalışmaya başlayalım’’’ dedi. Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ‘’türban’’ demesi üzerine, ‘’başörtüsü’’ dedi.

AKP, AYM’DEN DÖNEN

DÜZENLEMEYİ Mİ

GETİRMEK İSTİYOR?

ERDOĞAN'IN sözleri, 2008’de MHP’nin de desteğiyle Mecliste kabul edilen, ancak CHP’nin başvurusu ile Anayasa Mahkemesinden dönen düzenlemenin, bu defa CHP ile tekrar gündeme getirilmek istendiğini düşündürürken, CHP’nin bu defa nasıl bir tavır ortaya koyacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak parti adına verilen sinyaller ise karışık bir nitelik arz ediyor.

BU SORUN EKSİK VE YANLIŞ FORMÜLLERLE ÇÖZÜLEMEZ

BAŞÖRTÜSÜ yasağını sadece üniversitelerle sınırlı olarak ya da “hizmet alana serbest, verene yasak” temelinde üretilecek formüllerle, anayasal ve yasal düzenlemeler yaparak kaldırma girişimlerinin yanlış olacağı vurgulanırken, asıl yapılması gerekenin, kamuoyunda başörtüsünü sorun veya tehlike olarak görmeyen bir anlayışı hakim kılmak olduğu ifade ediliyor.

28.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu yasağın kaynağı da anayasa

  SİYASET YİNE BAŞÖRTÜSÜ SINAVINDA

  Samsun-Ceyhan’a 3'üncü ortak

  Kurtulmuş, SP’yi bırakıyor

  Ahmet Özal ifade verdi

  Göç mağdurları araştırılsın

  Grevde ''575 yıl'' kayboldu

  Antalya’daki bira festivaline Yeşilay tepkisi

  “Bediüzzaman Tır’ını görünce gözyaşlarımı tutamıyorum”

  Bediüzzaman Çorum’un kalbine yerleşti

  Çorum yerel medyasına TIR haberleri damgasını vurdu

  Şaban Döğen’i rahmetle andık

  Mahalli basın büyük ilgi gösterdi

  Van, Hizmet TIR’ına hazır

  Temaslar olumlu, sonuç bekliyoruz

  Eylemsizlik devam etsin

  Katliam soruşturuluyor

  Şırnak’ta mayın patladı: 2 yaralı

  Küçükçekmece’de 5 araç kundaklandı

  Meclis'in çiçekleri, ‘akıllı saksılar’la kurumayacak

  Preveze Deniz Zaferi'nin 472. yıl dönümü kutlandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.