30 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İran’a ambargo hiçbir zaman reçete olmadı

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Haluk Dinçer, Türk-ABD İş Konseyi oluşumuna ilişkin olarak, hiçbir şekilde hükümetin arkasında olduğu, Türkiye ve ABD’nin bakanlarının liderlik ettiği bir örgütün DEİK’in bir konseyine rakip olacağına inanmadığını belirterek, ‘’Bu, bizim çalışmalarımızı tamamlayıcı, her iki ülkenin hükümetlerinin diyaloğunu arttırıcı bir yapı olabilir’’ dedi.

TAİK Başkanı Dinçer, konferansa ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl 29. kez düzenlenecek konferansın ana temasının ‘’2010: Ortak Hedeflere Ulaşmak’’ olduğunu, konferansta her iki ülkenin siyasî ve ekonomi ilişkilerinin yanı sıra, hangi sektörlerde ortak çalışmalar, yatırımlar yapılacağı konusunun ele alınacağını belirtti.

İRAN KONUSUNDA KATI KURALLAR

İran ile ilgili BM’nin yaptırımlar kararına Türkiye’nin uyduğunun altını çizen Dinçer, ABD ve Avrupa’nın bu konuda Türkiye ve bazı ülkeler üzerinde daha katı kurallar empoze etmeye çalıştığını kaydetti.

AMERİKAN TUTUMU ŞOV

İran ile ilgili sorulara da Dinçer, ‘’İran’a şimdiye kadar defalarca ambargo uygulandı. Ambargo hiçbir zaman reçete olamadı. İran hâlâ var, İran hâlâ ayakta. İran bizim doğal ticarî partnerimiz. Türkiye’nin İran ile ticareti bence yetersiz. Birbirimize ihtiyacımız var. Amerikan tutumunu biraz şov niteliğinde görüyorum. Kasımda yapılacak seçimleri gözönünde bulundurursak...’’ cevabını verdi. TAİK Başkan Yardımcısı Şerif Egeli de ‘’Amerika’ya rağmen iş yapılması mümkün mü?’’ sorusu üzerine, ‘’Mümkün. Onlar herşeyi kendi ülkelerindeki evet ya da hayıra göre değerlendiriyorlar. Onların eveti Riyad’da, Şam’da, Tahran’da evet olmayabilir. Bu nedenle ABD’lileri ikna edip dünyanın bu tarafının bambaşka realiteye sahip olduğunu anlatmamız gerek. Onun için ben Amerika’nın, Türkiye-İran ticaretini durdurabileceğini hiçbir şekilde zannetmiyorum. Çünkü Türkiye, İran’ın en büyük komşusu. Buna mani olamazsınız. İmkanı yok’’ şeklinde konuştu.

30.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Krizde maaşlar da eridi

  İşsizlik nispeten azaldı

  Karadağ'dan yatırım dâveti

  Tarımda eğitim yetersiz

  Belediyelerde denetim semineri

  İran’a ambargo hiçbir zaman reçete olmadı

  Astana’da turizm fuarı

  Ziraî ilâç bayilerine sıkı denetim

  Yuanın hızlı yükselişi sürüyor

  Güllüoğlu, online satışa başladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.