30 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Yurdumdan insan manzaraları

“AVRUPA Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesi kapsamında gerçekleştirilen “Human Landscapes” adlı fotoğraf sergisi; Ekim ayında, son durağı İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor!

Proje süresince çeşitli şehirleri ziyaret eden sekiz fotoğrafçının çalışmalarından oluşan serginin açılışı; 7 Ekim 2010, Perşembe günü saat 18:00’de Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımı ve Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek. İlk olarak, “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de–Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” projesinin son durağı Brüksel’de, kapanış faaliyetleri kapsamında sunulan “Human Landscapes” sergisi; daha sonra 2010 Avrupa Kültür Başkentlerinden Pécs’te sanatseverlere sunuldu. Değişik duraklarda projeye eşlik ederek gördükleri insan manzaralarını fotoğraflayan sanatçılar, Brüksel’deki Contretype (Wallonie-Bruxelles International işbirliğiyle), Budapeşte’deki Macaristan Fotoğrafevi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ile Fotoğraf ve Video Bölümleri tarafından seçildiler.

Proje kapsamında; Belçikalı fotoğrafçı Francois Goffin, Kütahya, Konya ve Kayseri’yi ziyaret ederken, Philippe Herbet İstanbul’un farklı semtlerini araştırdı. Macar fotoğrafçı Krisztián Bócsi güneyde Antakya, Adana ve Mersin’de çalışmalarını gerçekleştirdi; Gyula Sopronyi ise Antalya, Muğla ve İzmir’e gitti. Projeye Türkiye’den katılan fotoğrafçılar Refik Anadol ve Alican Aktürk Brüksel’de; Efe Mert Kaya ve Maurizio Braggiotti ise 2010 Avrupa Kültür Başkentleri’nden biri olan Pécs’te izlenimlerini kaydettiler. Belçika, Macaristan ve Türkiye’den sekiz fotoğraf sanatçısının çalışmalarından bir seçki sunan “Human Landscapes” sergisi; 7–16 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde görülebilir.

İstanbul / Recep Bozdağ

30.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Sema Ayin-i Şerifi’ Yenikapı Mevlevîhanesinde

  Yurdumdan insan manzaraları

  Su değirmeniyle geçmişi yaşatıyor

  ‘O’ İstanbul sokaklarını film karelerinde arşivledi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.