30 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Halterde yeni Naim ve Halil'ler gelmiyor

Antalya'da geçen hafta düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda, Türkiye bayanlarda genel klasmanda üçüncü sırada yer alarak başarılı olurken, erkek sporcularımız bu şampiyonada da başarı gösteremeyerek umutları boşa çıkardı. Antalya'da Expo Center'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası, 16 Eylül'de TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katıldığı açılış töreniyle başladı. Eski olimpiyat şampiyonları Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun da katıldığı ve yabancı sporcuların büyük bir ilgisiyle karşılaştığı şampiyonanın ilk gününde Türk sporcular Nurcan Taylan ve Sibel Özkan, 48 kiloda podyuma çıktılar.

Nurcan Taylan, kendisinden beklenen umutları boşa çıkarmayarak koparmada 93 kilo kaldırarak altın madalya kazandı. Taylan, silkmede de 121 kilo kaldırıp, dünya rekoru kırdı ve altın madalyaya ulaştı. Taylan, toplamda kaldırdığı 214 kilo ile altın madalya kazanırken, şampiyonayı 3 altın madalya ile dünya şampiyonu olarak tamamladı. Diğer milli sporcumuz Sibel Özkan ise şampiyonayı 2 gümüş, bir bronz madalya ile tamamlama başarısını gösterdi.

Şampiyonada, 53 kiloda yarışan Aylin Daşdelen ise, silkme ve toplamda gümüş, koparmada ise bronz madalya elde etti. Daşdelen, koparmada 90 kilo, silkmede 121 kilo ve toplamda 211 kilo kaldırdı. Bayanlarda altın madalya beklediğimiz 63 kiloda mücadele eden Sibel Şimşek de toplamda 241 kilo ağırlığa ulaşarak gümüş madalya aldı. Şimşek, şampiyonayı koparma (111 kilo kaldırdı) ve toplamda aldığı 2 gümüş madalya ile kapattı.

Erkeklerde beklediğimiz sonuçlar gelmedi. 62 kiloda podyuma çıkan Erol Bilgin, koparmada 143 kilo kaldırarak gümüş madalya aldı. Bilgin, toplamda 314 kilo kaldırdı ve bronz madalya aldı. Bilgin, koparmada aldığı gümüş ile şampiyonayı 2 madalya kazanarak tamamladı. Bu kiloda yarışan diğer milli halterci Bünyamin Sezer ise silkmede 155 kilo kaldırarak, toplamda genel klasmana giremedi. Altın madalya beklenen milli sporcu Mete Binay ise 69 kiloda mücadele etti. Koparmada 160 kilo kaldırarak altın madalya kazanan Binay, silkmede 175 kilo kaldırdı. Binay, toplamda 335 kilo kaldırarak bronz madalya kazandı.

Şampiyonada Çin, hem bayanlar, hem erkeklerde ilk sırayı alırken, bayanlarda Kazakistan ikinci, Türkiye üçüncü, Rusya dördüncü, Polonya beşinci, Taylan ise altıncı oldu. Erkeklerde de Rusya ikinci, Polonya üçüncü, Özbekistan dördüncü, İran beşinci, Güney Kore ise altıncı sırayı aldı. Şampiyonanın en iyi erkek haltercisi 69 kiloda yarışan Çinli Hui Liao seçilirken, en iyi kadın halterci 75 kiloda yarışan Rusya'dan Tatiana Kashirina oldu.

Şampiyona başlamadan önce İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'ın tahminleri ni erkekler boşa çıkardı. Başkan, şampiyonada bayanlarda üçüncü olarak bekledikleri bir sonuç aldıklarını, erkeklerde ise başarısız olduklarını kabul etti. Akkuş, Antalya'da görkemli ve hatasız bir organizasyon gerçekleştirdiklerini, 2 bin 500'e yakın sporcu, teknik heyet ve yöneticilerden övgü dolu kutlamalar aldıklarını söyledi.

EROL DOYURAN

[email protected]

30.09.2010


 

BEŞİKTAŞ BU MAÇI ALMALI

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu ikinci maçında bugün Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla Viyana'da karşılaşacak.

İstanbul'da Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 1-0 yenerek grup maçlarına 3 puanla başlayan siyah-beyazlılar, yarın da galip gelerek gruptaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Rapid Wien ile Beşiktaş arasında yarın TSİ 20.00'de Ernst Happel Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Belarus Futbol Federasyonu'ndan Alexey Kulbakov yönetecek. Kulbakov'un yardımcılıklarını Dzmitry Zhuk ve Stanislau Savitski yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Siarhei Tsynkevich ve Vital Sevastsyanik'in üstleneceği karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Nikita Pyreev olacak. Beşiktaş'ın rakibi Rapid Wien, (L) Grubu'nda oynadığı ilk maçta deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-0 mağlup oldu. Bu arada, grubun diğer maçında CSKA Sofya ile Porto, bugün Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da karşılaşacak.

RAPİD WİEN'İ YENEMİYOR

Rapid Wien ile Avrupa kupalarında daha önce 3 kez eşleşen siyah-beyazlılar, bu 3 eşleşmede de turu geçemedi. Avusturya takımı ile toplam 6 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', sadece 1 kez galip gelirken, 4 kez mağlup oldu, 1 kez de berabere kaldı. Beşiktaş, oynadığı 6 maçta rakibinden toplam 13 gol yerken, sadece 3 gol atabildi.

DEPLASMANDA YENİLMİYOR

Avrupa kupalarındaki son deplasman mağlubiyetini 30 Eylül 2009'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1'lik skorla CSKA Moskova karşısında alan siyah-beyazlılar, daha sonra çıktığı 5 deplasmanda taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmadı. Bu 5 karşılaşmanın 3'ünde sahadan galibiyetle ayrılan ''Kara Kartallar'', 2 kez de berabere kaldı. Bu maçlarda rakip fileleri 10 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

AVRUPA'DA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu'nda bugün Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa'da bileği bükülmüyor. Siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ön eleme ve grup maçlarında yenilgi yüzü görmedi. 6'sı ön eleme, 1'i de grup maçı olmak üzere toplam 7 karşılaşmaya çıkan ''Kara Kartallar'', sahadan 6 kez galip ayrılırken, sadece 1 kez berabere kaldı. Faroe Adaları'ndan Vikingur, Finlandiya'dan HJK Helsinki takımlarını hem İstanbul'da hem de deplasmanda yenmeyi başaran Beşiktaş, Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plezen ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp evinde 3-0 galip geldi. Siyah-beyazlılar, grup maçlarına da 1-0'lık CSKA Sofya galibiyetiyle başladı.

EN GOLCÜ QUARESMA VE NİHAT

Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü isimleri yeni transfer Ricardo Quaresma ile Nihat Kahveci oldu. İki futbolcu da UEFA Avrupa Ligi'nde rakip fileleri 3'er kez havalandırırken, Bobo, Filip Holosko ve takımdan ayrılan Matias Delgado 2'şer gol attı. Siyah-beyazlıların Avrupa'daki diğer golleri ise Nobre, Ekrem, Hilbert, Guti, Necip ve Ernst'ten geldi.

30.09.2010


 

Trabzon'un golcülerine ne oldu?

TRABZONSPOR'DA geçen sezon en fazla gol atan oyuncular Umut Bulut ile Arjantinli oyuncu Gustavo Colman'ın, bu sezon henüz siftahı yok.

Geçen sezon 11 golle bordo-mavili takımın en golcü oyuncusu olan Umut Bulut ile 9 golle ikinci sırada yer alan Colman, ilk 6 hafta boyunca oynadıkları maçlarda gol atma başarısı gösteremedi. Umut Bulut, geçen sezon ilk 6 haftada 3 kez, Gustavo Colman ise 2 kez rakip fileleri havalandırmışlardı. Trabzonspor'da 5. sezonunu yaşayan Umut Bulut ilk kez 6 haftayı golsüz geçirdi. Umut Bulut, ilk 6 haftalara bakıldığında 2006-2007 sezonunda 1 gol, 2007-2008 sezonunda 3 gol, 2008-2009 sezonunda 2 gol, 2009-2010 sezonunda ise 3 gol kaydetmişti. İki futbolcu, hafta sonu Beşiktaş'a gol atmaları halinde bu sezon ligdeki ilk gollerini kaydetmiş olacaklar.

GLOWACKİ DERBİDE YOK

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında pazar günü sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek Trabzonspor'da savunmada sıkıntı yaşıyor. Bordo-mavili ekipte ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçında yaşadığı sakatlığın ardından takımdan ayrı kalan Polonyalı oyuncu Glowacki'nin Beşiktaş maçında da forma giyemeyecek. Giray'ın da kırmızı kart cezalısı olduğu Karadeniz ekibinde, teknik direktör Şenol Güneş savunmada yaşanan sıkıntıya çözüm bulmaya çalışıyor. Güneş, çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren başarılı futbolcunun pazar günü oynayamayacağı bilgisini verdi. Şenol Güneş'in, stoperde Egemen'in yanında Ceyhun veya Mustafa Yumlu'ya görev vermesi bekleniyor.Bu arada, bordo-mavili takımın Gineli yıldızı İbrahima Yattara, milli takıma çağrıldı. Yattara, Gine Milli Takımı'nın 2012 Afrika Kupası eleme turunda 10 Ekim 2010'da Nijerya ile oynayacağı maçın aday kadrosuna davet edildi.

GÜNEŞ: TARTIŞMALARA GİRMEM

Teknik Direktör Şenol Güneş, kişisel tartışmaların içerisine kendisinin ve oyuncularının çekilmeye çalışılmasının doğru olmadığını bildirdi. Güneş, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, kendileriyle ilgili olmayan gündemlerle meşgul edilmeye çalışıldıklarını belirterek, duyarlı çevrelerin buna izin vermemesini istedi. Trabzonspor'un gündeminde gerginlik havası oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Güneş, bu yansımanın doğru olmadığını savundu.

BİLET FİYATLARI AÇIKLANDI

Trabzonspor–Beşiktaş maçının biletleri de satışa çıktı. Sadece Taraftar Kart sahiplerine satılacak bilet fiyatları şöyle: Açık 25 TL, Türk Telekom (Maraton) 50 TL, Misafir takım 50 TL, Kapalı kenar (A,D,E,H) 80 TL, Kapalı orta (B,C,F,G) 120 TL, VİP 200 TL ve VİP özel 400 TL. Karşılaşmayı izlemek isteyen taraftarların Biletix gişeleri ve www.biletix.com.tr adresinden maç biletlerine ulaşabilecekler.

30.09.2010


 

AZİZ YILDIRIM VOLEYBOLA EL ATTI

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, voleybola el attı.

Aroma Bayanlar ve Erkekler Birinci Ligleri'nde geçen sezonun şampiyonu olan Fenerbahçe'de, kulüp başkanı Yıldırım, voleybol 1. liglerinde Kulüpler Birliği'ni kurmak için harekete geçti. Yıldırım, konuyu, kendisinin organize ettiği ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın davet edilmediği toplantıda kulüp yetkilileriyle görüşecek. Aziz Yıldırım, kendi imzasını taşıyan davet yazısında, kulüplerin müşterek menfaatlerini ve problemlerini hep beraber görüşmek istediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: ''Televizyon naklen yayın gelirleri ve sponsorlardan elde edilecek gelirler konusunda tartışmak ve çözüm aramak, Kulüpler Birliği'nin kurulması hakkındaki görüşlerinizi paylaşmak üzere aşağıda belirtilen gün ve saatte düzenlenen toplantıya kulüp başkanlarınızın ve/veya voleybol şube sorumlularınızın katılımını rica ederiz.'' Davet yazısında toplantının, 1 Ekim Cuma günü saat 14.00'de İstanbul'daki Astoria Residence Otel'de yapılacağı kaydedildi.

30.09.2010


 

Bülent Yıldırım UEFA sınavında

FIFA kokartlı Türk hakemlerinden Bülent Yıldırım, Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split ile Belçika temsilcisi Anderlecht arasında bugün oynanacak UEFA Avrupa Ligi (G) Grubu maçını yönetecek. Hırvatistan'ın Split kentindeki Poljud Stadı'nda oynanacak ve TSİ 20.00'de başlayacak .

karşılaşmada Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Cem Satman yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Halis Özkahya ve Barış Şimşek'in yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Hakan Özkan olacak.

30.09.2010


 

Kupada kuralar bugün çekiliyor

FUTBOLDA Ziraat Türkiye Kupası playoff turu müsabakalarının kuraları bugün İstanbul'da çekilecek. Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayacak kura çekimine, kupada playoff aşamasında mücadele edecek 32 kulübün temsilcileri ile Futbol Federasyonu yetkilileri katılacak.

Ziraat Türkiye Kupası playoff aşamasında, 2. kademe maçları sonucu tur atlayan 18 takım, 20092010 sezonunda Süper Lig'i 515 arasında tamamlayan 11 takım ve Süper Lig'e yükselen 3 takım tek maçlı eliminasyon sistemine göre mücadele edecek. Süper Lig'i ilk 3 sırada tamamlayan Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor ise kupaya grup aşamasından katılacak.

30.09.2010


 

49 yıllığına güreş ağası oldu

HATAY'DA hayırsever iş adamı Ali Aba, ''Geleneksel Aba Güreşi''ni yaşatmak için belediye ile yapılan centilmenlik anlaşmasıyla 49 yıllığına ''Güreş Ağası'' oldu.

Şenköy Belediye Başkanı Mustafa Sayın, yaptığı açıklamada, beldelerinin aba güreşinin yanı sıra Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında konakladığı yer olarak tanındığını söyledi.

30.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.