03 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman’ın reçetelerini halk ve devlet anlamalı

VAN’IN Beşyol Meydanı’ndaki program şüphesiz Vanlılar arasında Bediüzzaman’ın bir kez daha yad edilmesini ve hatırlanmasını sağladı.


Nur menzilleri de ziyaret edildi

BU büyük ilginin kaynağı şüphesiz bölgenin Bediüzzaman’a olan ihtiyacı ve Bediüzzaman’ın Van’a olan ilgisiyle doğrudan alâkalıydı.

Bediüzzaman, Van Kalesi’nde hep yad ediliyor

BU ziyaretlerimizde gördük ki, Bediüzzaman, Van’ın her yerine damgasını vurmuştu.


  Polis lojmanlarında 8 araç kundaklandı

İZMİR'İN Gaziemir ilçesinde bulunan Polis Lojmanları’nda polis memurlarına ait park halindeki 3 otomobil kundaklandı.


  Van’da Bediüzzaman rüzgârı esti

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın bu seferki durağı Bediüzzaman’ın hayatında çok önemli bir yeri olan Van idi.


  ASKERLİKTE SAYI AZALSIN,SÜRE KISALSIN

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, askerlik süresinin azaltılması, asker sayısının da azaltılması gerektiğini ifade ederken, 15 ay olarak uygulanan uzun dönem askerlik süresinin 9 aya, kısa dönem askerliğin de 3 aya indirilmesinin uygun olacağını kaydetti.


  Yazıcı, Kamu-Sen’i toplantıya çağırdı

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, Uzlaştırma Kurulu kararını müzakere etmek için Türkiye Kamu-Sen’i görüşmeye çağırdı.


  Bağış: MHP’liler Maun Sûresini de okusun

DEVLET Bakanı ve Basmüzakereci Egemen Bağış, MHP yönetiminin Ani Harabelerinde Cuma namazı kılmasının olumlu bir başlangıç olduğunu, ancak onların bu namazın devamında Kur’ân-ı Kerim’deki Maun Sûresini de okumaları gerektiğini söyledi.


  Biz de yeni anayasa istiyoruz

Devlet Bahçeli, ‘’Hiç kimsenin MHP’nin anayasa değişikliğine karşı olduğunu ifade etmesi mümkün değildir ahlâkî de değildir’’ dedi. Bahçeli, yeni bir anayasaya ihtiyaç bulunduğunu her ortamda söylediklerini, ancak bu konuda toplumsal uzlaşmanın şart olduğunu kaydetti.


  Teyp Tahir Ağabey duâ bekliyor

BEDİÜZZAMAN Said Nursî Hazretlerinin talebelerinden, Nazilli’de ikamet eden Tahir Gürdere (Teyp Tahir), Bornova Özel Şifa Hastanesi’nde safra kesesinden başarılı bir ameliyat geçirdi.


  Çözümde yapıcı rol oynanmalı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 244. hafta basın açıklamasında, “Anamuhalefet partisinin başörtüsü sorununun çözümünde aktif, yapıcı, olumlu rol oynayacağını umuyoruz” denildi. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 244. eylemi, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda yapıldı.


  Meclis’in gündemi yoğun

TBMM’nın yeni yasama yılında, Genel Kurul Gündemi’nde bekleyen 200 kanun tasarısı ve teklifi bulunuyor. Yoğun bir mesainin ardından tatile giren ve 1 Ekim’de açılan Meclisi yeni yasamı yılında da aynı yoğunlukta bir gündem bekliyor.


  Failî meçhullerde gerekli adımlar atılmadı

İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanı Osman Kündeş, yetkililerin faili meçhuller konusunda gerekli adımları atmadığını savundu. İHD Batman Şubesi tarafından yaklaşık iki yıl önce başlatılan “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemi bu hafta da devam etti.


  Aktivistler, Mavi Marmara şehidinin kabrini ziyaret etti

Londra’dan 17 Eylülde yola çıkan ‘’Gazze İnsanî Yardım Konvoyu’’ndaki aktivistler, Adana’da Mavi Marmara gemisinde öldürülen milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu’nun mezarını ziyaret etti.


  Bitlis'te 3.9'luk deprem

Bıtlıs’ın Hizan İlçesi’nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 00.05 sıralarında meydana gelen hafif şiddetli depremin merkez üssünün Bitlis’in Hizan ilçesi olduğunu bildirdi.


  Türkiye’den giden yardımlar, Pakistan halkını sevindirdi

Pakıstan’ın Lahor şehri Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi Müdürü Khan Sahibzad, ülkelerinde yaşadıkları sel felâketi sonrası yardımlarla Türk halkını yanlarında görmekten memnun olduklarını söyledi.


  Kılıçdaroğlu: Anamuhalefet gömleği dar geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Artık anamuhalefet gömleği bize dar geliyor, inatla, inançla iktidara kilitlenmek zorundayız’’ dedi.


  Habur sınır kapısında kuyruklara son

Habur Gümrükler Başmüdürü Rıfat Bolat, önceden uzun süre kuyrukta bekleyen araçların artık 10 dakikada işlemlerinin tamamlandığını söyledi.


  Konuşmamda ‘Seçim barajı insin’ demedim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, seçim barajın düşürülmesiyle ilgili herhangi birşey söylemediğini, bu dönemki Meclisin kıymetini dolaylı olarak hatırlattığını belirtti.


  Değişmezleri, değişebilenlerle zenginleştirelim

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, önceki gün bir gazetede manşetten verilen ‘’Anayasanın ilk üç maddesine dokunulabilir’’ şeklinde bir ifadesinin olmadığını söyledi.


  Erdoğan: Brifing alacağım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığından, tek tip askerlik konusunda brifing alacağını belirterek, ‘’Askıya almak, rafa kaldırmak henüz söz konusu değil’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.