03 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

iRobot, CeBIT’te sahneye çıkıyor

DÜNYA ev robotları sektörünün yüzde 75’ine hakim olan Amerikan iRobot tarafından üretilen ev temizlik robotları ‘Roomba ve Scooba’ CeBIT fuarında dikkatleri üzerine toplamaya hazır.

500 mühendisin çalıştığı iRobot ev temizleme robotlarının yanı sıra arama kurtarma robotları, bomba imha robotları ve görüntüleme robotları gibi savunma sanyisine yönelik robotlar da üretiyor. Nasa ve bu tür endüstriyel robotlarda kullandığı yüksek teknolojiyi ev robotlarında da uygulayan iRobot dünya üzerinde bir çok patenti elinde bulunduruyor. ‘Seaglider’ adlı robot ile Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısının kapatılmasında kullanılan ve NASA’nın Mars araştırmalarında kullandığı ‘Oppurtunity’ ve ‘Spyrit’i de üreten iRobot, bu yüksek teknolojiyi günlük hayata da taşıyor.

03.10.2010


Römorku çay ocağı yaptı

BİR süre önce açılan Tokat Devlet Hastanesinde kantin bulunmaması sebebiyle, hastane personeli ve hasta yakınlarına hastane önünde çay ocağına çevrilen traktör römorkunda çay servisi yapılıyor.

Tokat Devlet Hastanesi önünde çay ocağına dönüştürülen traktör römorkuna gelen personel ve vatandaşa, römorkun üstünde bulunan semaverlerde tavşan kanı çay hizmeti veriliyor.

03.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.