05 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Said nursî gerçek demokrat ve cumhuriyetçi

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Batman’dan sonra iki önemli ve büyük şehirde iki tanıtım programı düzenledi.


Risâle-i Nur ile evim medrese oldu

TIR'IMIZI ziyaret eden Ferzande Fidanten adlı Diyarbakırlı 4 yıldır Risâle-i Nur’u tanıdığını söylüyordu.

BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Diyarbakırlı hanımlardan büyük ilgi

DİYARBAKIRLI hanımlar da Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı hakkında gazetemize açıklamada bulundu.


  Cizreliler minibüsle geldi

MARDİN'DE dikkatleri çeken çok uzak mesafelerden çevre ilçe ve illerden programa katılımın yoğun olmasıydı.


  İzmir, Bediüzzaman’ı karşılamaya hazır

YOLA çıktığı günden beri Türkiye’de heyecan meydana getiren, hayranlık uyandıran ve milletimizin hayır duasını alan Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı, İzmir’de de heyecanla bekleniyor.


  Sigara tüketiminde büyük düşüş

KAPALI alanlarda sigara yasağı uygulaması, sigara satışlarını bu yıl yüzde 16,2 oranında düşürdü.


  Kışlık bakım, otomobili koruyor

HAVALARIN soğumaya başladığı bugünlerde otomobil sahipleri, araçlarının kışlık bakımlarını ihmal etmemeleri konusunda uyarıldı.


  Konut tercihinde öncelik güvenlik

BUGÜNE kadar 9 binin üzerinde konutun temelini atan Konya’nın merkez Karatay İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, artık güvenlikli siteler ve estetik binaların talep edildiğini söyledi.


  ABD’de Kur’ân’a ilgi

ABD’NİN başşehri Washington’da geleneksel Türk Festivali düzenlendi.


  Kime güvenip ikinci oğlumu göndereyim?

Vatanî görevlerini yaparken intihar ettiği öne sürülen asker ailelerinin gözyaşları dinmiyor. ‘Şehit’ kabul edilmeyen çocuklarının intiharına inanmayan anne ve babalar, askerî makamlarca yürütülen hukukî sürecin yavaş ilerlemesinden şikâyetçi. Oğlu Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Solgun'un intihar ettiği belirtilen anne Fatma Solgun da, yetkililerin tatminkâr açıklama yapmamasına tepki göstererek, “Şimdi ikinci oğlumu kime nasıl güvenerek askere göndereyim?” dedi


  ABD’nin kararları Türkiye'yi bağlamaz

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İran’a yönelik ambargo kapsamında Türkiye’nin BM’in aldığı yaptırım kararlarına uyacağını, ancak ABD’nin kararlarının Türkiye’yi bağlamadığını bildirdi.


  Teröristler iş makinesi yaktı

Diyarbakir’in Kulp ilçesinde teröristler iş makinesini yaktı, 6 kamyona zarar verdi.


  206 hakim ve savcı HSYK adayı

Yüksek Seçim Kurulu, HSYK üyeliği için adlî yargıda 172, idarî yargıda 34 adaya ilişkin geçici listeyi yayınladı. YSK, itiraz süresinin bitmesinden itibaren iki gün içinde itirazları inceleyerek sonuçlandıracak ve kesin aday listesini, ‘’www.ysk.gov.tr’’ adresinden 7 Ekim 2010 Perşembe günü ilân edecek.


  CHP referanduma iptal dâvâsı açtı

CHP, referandum sonuçları ile ilgili işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’a başvurdu. CHP tarafından, YSK hakkında Danıştay Başkanlığına sunulan dâvâ dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Sandık Kurulu sonuçlarını açıklamamakta ısrar ederek anayasal görev ve sorumluluğunun gereğini yerine getirmeyen, seçim sonuçlarına yönelik kuşkuları gidermeyen YSK’nın bu anlamsız ve haksız işlemine karşı Danıştay nezdinde tarafımızdan bu işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle 04.10.2010 tarihinde dâvâ açılmıştır.”


  Rabbanî ve Bediüzzaman İslâmî değerleri korudu

İSTANBUL İlim ve Kültür Vakfı tarafından ‘’İnsanlık Onuruna Layık Bir Gelecek İçin İlim, İman, Ahlâk’’ konusu ile bu yıl 9. kez düzenlenen, ‘’Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’’, 40’a yakın ülkeden gönderilen tebliğlerin sunumuyla devam etti.


  Depremler sürecek, tedbirli olmalıyız

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Marmara Denizi’nde önceki akşam saatlerinde meydana gelen depreme ilişkin, ‘’Sismoloji bilimi ve teknoloji henüz depremin ne zaman olacağını ve hangisinin öncü olduğunu tespit edemedi.


  Konya’da iki ayrı kaza: 5 ölü

KONYA'DA 3 gün önce doğan bebeği rahatsızlığı sebebiyle hastaneye taşıyan ambulans, otomobille çarpıştı.


  Haşim Kılıç: Derin devletten bu ülke çok çekti

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türkiye’nin bu zamana kadar derin devletten çok çektiğini, ancak derin demokrasiyle bunun ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.


  Ölüme götüren ifşaatlar

1993'te şüpheli bir uçak kazasında vefat eden Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis'in, ölümünden 7 ay önce Cumhurbaşkanı Özal'a yazdığı mektupta önemli ifşaatlarda bulunduğu ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre, mektuptaki bilgilerden biri, Çekiç Güç'teki bazı ABD'li komutanların PKK'lılarla görüşüp örgüte yardım ettiği yönünde.


  Emekli astsubaylar eylem yapacak

MAAŞ, tazminat ve ikramiye konusunda eşitsizliğe tabi tutulduklarını savunan emekli astsubaylar, seslerini duyurmak için yürüyüş yapacak.


  Seçimden önce yeni anayasa yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçimleri öncesinde gündemlerinde yeni bir anayasa çalışması olmadığını bildirdi. Erdoğan, “Şu anda tek çalışma 12 Eylül’de milletimizin verdiği talimat doğrultusunda uyum yasalarını çıkarmaktır” diye konuştu.


  Şahin: Başörtüsü sorusu sormayın

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, başörtüsü tartışmalarına ilişkin soruyu ‘’Bu konulara beni sokmayın’’ diye cevapsız bıraktı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.