17 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman yıllar sonra Beyazıt’ta

BİR AYLIK sürede Türkiye’yi dolaşıp Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u tanıtan Hizmet Tırı, bugün İstanbul’da yapılacak veda programıyla, turunu tamamlıyor.

Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatında önemli bir mekân olan Beyazıt Meydanında gerçekleşecek programa, İstanbulluların geniş bir katılımla eşlik etmesi bekleniyor. Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı bugün İstanbul’da gerçekleşecek görkemli bir program ile nihayete eriyor. Saat 10.00-18.00 arası Beyazıt Meydanında gerçekleştirilecek final programı şöyle: Yeni Asya Neşriyat yazarlarından Mehmet Kutlular, Selahattin Yaşar, Alaettin Temur, Banu Yaşar, Ali Ferşadoğlu, Saliha Ferşadoğlu, Vehbi Kara, M. Abidin Kartal kitaplarını imzalayacaklar. TIR’ın çevresinde karikatüristimiz İbrahim Özdabak’ın karikatür sergisi olacak. Özdabak arzu edenlere karikatürlerini imzalayacak. Bizim Radyo canlı yayın aracı da bölgede bulunarak gün boyu Beyazıt’taki atmosferi dinleyicilerine aktaracak. Yeni Asya Neşriyat kitapları, gelen konuklara armağan edilecek. Ziyaretçilere 15 bin adet Yeni Asya gazetesi dağıtılacak. Yine Bizim Aile, Genç Yaklaşım, Can Kardeş ve Köprü dergileri misafirlere hediye edilecek.Sinevizyon gösterimi ve müzik yayını yapılacak Yiyecek kermesi düzenlenecek Ayrıca okuyucuların talebi doğrultusunda hazırlanan Hizmet TIR’ı maketi, okuyucularımız için satışa sunulacak.

16 GÖNÜLLÜYE PLÂKET VERİLECEK

Gün boyu devam edecek bu programın yanı sıra saat 14.00-16.00 arası Beyazıt meydanında bir tören düzenlenecek. Törenin içeriği ise şöyle olacak:

Bizim Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ın sunuculuğunu üstleneceği final töreni, Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı’nın, açılış konuşması ile başlayacak. Ardından Edebiyatçı-yazar İslâm Yaşar “Bediüzzaman ve dâvâsı” konulu bir konuşma yapacak. Son olarak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular’ın, TIR faaliyetlerini değerlendiren konuşması olacak. Program sonunda Hizmet TIR’ında aktif görev alan 16 gönüllü plaketle ödüllendirilecek. Bunun yanı sıra gelen misafirler için çeşitli ikramlar yapılacak.

YAĞMURA KARŞI TEDBİR ALINDI

HİZMET TIR’ı Genel Koordinatörü Ali Toker, yağmura karşı tedbir aldıklarının altını çizerek, bütün İstanbulluları Beyazıt Meydanı’na dâvet etti. Hizmet TIR’ının bir aylık süre içinde 55 ilden geçtiğini ifade eden Toker, bütün Türkiye’nin Bediüzzaman TIR’ına kucak açtığını söyledi. Ali Toker, toplam 7 bin 588 km yaparak, Türkiye’yi baştan başa dolaşan Hizmet TIR’ı finalinin, muhteşem olacağını bildirdi.

HİZMET TIR’I 55 İLE UĞRADI

GAZETEMİZ tarafından Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirilen Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı, bir aylık zaman diliminde Türkiye’yi baştanbaşa dolaştı. Toplam 55 il sınırına uğrayan Hizmet TIR’ı, 49 şehirde program yaptı. 2010 Kuran yılı dolayısıyla Bediüzzaman Hazretlerinin, ‘Kur’ân’ın doğru anlaşılması’ ilgili görüşlerini geniş kesimlere aktarma amacıyla yola çıkan Hizmet TIR’ı, gittiği şehirlerin şehir merkezinde, programlar düzenledi. Gezilen şehirlerde çeşitli yazarlar konuşmalar yaptı, seminerler verildi. Ayrıca programları izlemeye gelen ziyaretçiler için on binlerce Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtıldı.

17.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  NUR KERVANI İSTANBUL YOLUNDA

  Zeynep kurbanla karşılandı

  İHH, 125 ülkede yoksulların yüzünü güldürecek

  Turgut Özal’ın çalışma arkadaşları ifadeye çağrıldı

  Kılıçdaroğlu, sivil toplumla görüştü

  Poyrazköy’de 4 tahliye

  Avcı’nın kitabına toplatma talebi

  Bediüzzaman yıllar sonra Beyazıt’ta

  Cumhura yasak olmaz

  Hakim ve savcılar sandık başında

  Partilerin kasası dolacak

  BDP resepsiyona katılacak

  Devlet, başı örtülü okumak isteyenleri caydıramadı

  Beyazıt'ta Buluşalım

  Üniversitelerde 70 bin kontenjan boş kaldı

  Bir Cuma günü Sakarya Kent Meydanı

  Sakarya Sigorta Kavşağındaki buluşma

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.