19 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail en ucuz işgalci

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in, “tarihte bir işgal uygulamasını en ucuz şekilde yürüten devlet” olduğunu söyledi. Abbaş, “Yeme-içme, eğitim, kültür ve güvenlik konularında sorumluluk bizim. Ve biz güvenliği de İsrail Savunma Kuvvetlerinin istediği ve izin verdiği müddetçe yapıyoruz” diye konuştu.


Mavi Marmara şahitlerine davet

Gazze’ye yardım götüren filoya yapılan saldırıyı araştırma için kurulan İsrail komisyonu, Mavi Marmara’daki yolcular ve mürettebatın ifade vermeleri v

Ladin Pakistan’da yaşıyor iddiası

Üst düzey bir NATO yetkilisi, El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin ile örgütün iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri’nin, Pakistan’ın kuzeybatıs


  Fransa’da grevler ulaşımı aksatacak

Fransa Sivil Havacılık İdaresi, bugünkü genel grev sebebiyle havayolu şirketlerinden, tarifeli uçak seferlerini azaltmalarını istedi.


  Somalili korsanların eylem alanı değişti

UluslararasI Denizcilik Bürosu (BMI), Kızıldeniz’in güneyinde rapor edilen 39 rehin alma olayının 35’inden Somalili korsanların sorumlu olduğunu bildirdi.


  Filipinleri tayfun vurdu

SON yılların en şiddetli tayfunu Filipinler’in kuzey İsabela ve Cagayan eyaletlerini etkisi altına alırken, kasırga bölgesinin yüzde 90’ı elektriksiz kaldı. Megi (Juan) tayfunu, elektrik ve iletişim hatlarını keserken, yerel halk sağlam binalara sığınmak zorunda kaldı.


  Karaçi’de şiddet

Pakİstan’In güneyindeki Karaçi’de etnik ve siyasî sebepli şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 38’e yükseldi. Televizyonlara açıklama yapan Karaçi Polis Müdürü Fayyaz Ahmed Leghari, son 24 saat içinde tırmanan olaylarda 38 kişinin öldüğünü, 50’den fazla kişinin yaralandığını, çok sayıda araç, iş yeri ve evin ateşe verildiğini söyledi.


  Avrupa’nın Türkiye ve Rusya’ya ihtiyacı var

Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Avrupa’nın güvenliği ile ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, Afganistan, İran ve Çin’le elleri dolu olan ABD’nin daha fazla Avrupa güvenliği ile meşgul olamayacağı, Avrupa’nın hemen çevresinde yer alan dondurulmuş bölge sorunları ile Avrupa’nın kendisinin ilgilenmesi gerektiği belirtildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.