19 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İHL’ler 59. yaşını kutluyor

Bundan 59 yıl önce, 1951-52 öğretim yılında ilkokula dayalı dört yıl öğrenim süresi olan okullar olarak öğretime başlayan İmam Hatip Liselerinın açılmasının yıldönümü münasebetiyle okullarda düzenlenen programlarda, İHL'lerin kuruluş ve bugüne geliş safahatı değerlendirildi.


İşitme engellilere ücretsiz kurs

BAKIRKÖY Belediyesi tarafından hizmete açılan Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BAKGEM), işitme engellilere ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi

Yasaksız ALES

YÖK, başörtüsüne özgürlük yolunda yeni bir karara daha imza attı. ÖSYM’nin düzenlediği ve 19 Aralık 2010’da yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü


  Dün yargılandı bugün program yapılıyor

BEYAZIT Meydanı’nda muhteşem bir finalle Türkiye turunu noktalayan Bediüzzaman Hizmet ve Tanıtım TIR’ının etkisi sürüyor.


  KCK dâvâsı başladı

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK ile ilgili dâvânın ilk duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmayı izlemek üzere aralarında avukat, gazeteci, sanık yakınları ile yurt dışından gelenlerin de bulunduğu kişiler üst araması yapılarak içeri alındı.


  HSYK seçimleri tamam

HSYK'ya adlî ve idarî yargıdaki hakim ve savcılar arasından yapılan seçimlerin ardından, kurula Yargıtay kontenjanından katılacak 3 asıl ve 3 yedek üye de belli oldu. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, 3. Ceza Dairesi üyesi Ahmet Karayiğit ve 7. Hukuk Dairesi üyesi Ulvi Yüksel asil üyeliğe, 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk, 9. Hukuk Dairesi Üyesi Ömer Hicri Tuna ve 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal yedek üyeliğe seçildi.


  12 Eylül dönemi araştırılsın

DSPGenel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Hasan Macit ve 19 arkadaşı, 12 Eylül 1980 darbe döneminin araştırılması için Meclis araştırması açılmasını istedi.


  Kurbanlık sıkıntısı yok

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Bu itibarla kurban kesimini etkileyecek bir şey söz konusu değil” dedi.


  Bağış: Önemli olan fasıl değil, zihinleri açmak

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “önemli olanın fasıl açmak değil, zihinleri açmak olduğunu” belirtti.


  Çiçek, mahkemeye koltuk değneğiyle geldi

“İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’’ iddialarıyla ilgili hakkında dâvâ açılan ve tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek, cezaevinde spor yaparken ayağını incittiği için duruşmaya koltuk değnekleri ile geldi.


  Statüko, özgürlük talebine direnemez

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç: “Gelişime karşı çıkan, çağın nabzını tutamayan, statükonun kibirli mensupları artık halkı ikna edemiyor. Anayasaların ve AYM üyelerinin toplumun istekleri karşısında kayıtsız kalması düşünülemez. Biz vereceğimiz kararlarla bu alanları genişletip insanca yaşama arzusuna destek vermek zorundayız.”


  Mucurdan 2 çocuk cesedi çıktı

Dİyarbakır’da bir kamyonun boşalttığı mucur içerisinde brandaya sarılı 2 çocuk cesedi bulundu.


  İHH, bayramda 2 milyon kişiye ulaşacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2010 Kurban Organizasyonu ile dünyada 125 ülkeden 2 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediğini ve kurban yardım bedelini 300 TL olarak belirlediklerini bildirdi.


  Özer Çiller ifade verdi

Eskİ Başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller, ‘’Devrimci Karargâh Örgütü’’ soruşturması kapsamında ‘’mağdur’’ sıfatıyla Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.


  ÖSYM Kanun Taslağı Millî Eğitim Bakanlığı’nda

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Kanun Taslağını Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sundu.


  TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Türkiye'yi adım adım dolaşan BEDİÜZZAMAN tanıtım ve hizmet tırını en güzel şekilde karşılayan ve nice fedakarlıklar göstererek çalışan Nur sevdalılarına gönülden TEŞEKKÜRLERİMİZİ sunuyoruz.


  “Sadece iki üye bürokrat”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK üyeliğine seçilenlerin Bakanlığa yakın olduğu iddiasının sandığa gidenlerin iradesine saygısızlık olduğunu söyledi. Ergin, “16 kişiden sadece ikisi Bakanlık bürokratıdır. YARSAV'ın listesinde de Bakanlık çalışanları vardı, ama bunlar seçilemediler” dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.