22 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Almanya’da imam yetiştirilecek

ALMANYA Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Almanya’da Müslüman çocukların din eğitimi alabilmeleri için imam yetiştirilmesi için uygun eğitim kurumları kurulması konusunda somut adımlar attıklarını söyledi.

St. Paul Kilisesi’ndeki ayine katılan Wulff, ayin sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Alman hükümeti olarak Müslümanların dinlerini yaşayabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Wulff, “Bu özgürlüğü tanımak için bütün tedbirleri alıyoruz. Din özgürlüğünün bir temel hak olduğuna inanıyoruz. Bizim arzumuz Türkiye’de de Hıristiyanların da din özgürlüğüne tamamıyla kavuşabilmeleri ve dinlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için son adımların atılacağını ümit ediyoruz” dedi.

Almanların Türkleri çok sevdiklerini vurgulamak istediğini belirten Wulff, Türklerin de Almanlara karşı büyük bir sevgi beslediğini ifade ederek, “Bu nedenle bu konuların birlik içinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Herkesin kendi dinini her yerde lâyıkıyla yerine getirebilmesine inanıyorum. Bundan böyle Almanya da da imamların yetiştirilebilmesi için uygun eğitim kurumlarının kurulması için somut adımlar atmış bulunuyoruz” dedi.

22.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye er geç AB’ye girecek

  Yağma bir kişiye yüklenemez

  Peçe, Lordlar Kamarasında

  Almanya’da imam yetiştirilecek

  Eski başbakana dokunulacak

  Maden yönetimi iddiaları reddetti

  Mübarek yine aday

  Kosova çalışmalarını sürdürmeli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.