28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Tsunamiden sonra Volkan

Endonezya’da Sumatra adasının batısındaki şehirleri ve Mentawai adalarını vuran 7.7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunamide ölenlerin sayısı artıyor. Ülkenin Java adası Merapi dağındaki volkanın patlaması sonucu ölenlerin sayısı da yükseliyor. Püskürmeler sonrası binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, halkın tahliyesine devam ediliyor. Çevredeki köy kül ile kaplandı. Zehirli duman ve külden yüzlerce hayvan telef oldu.

Üçlü felâkette ölü sayısı artıyor Endonezya’da meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunamide ölenlerin sayısının 154’e yükseldiği bildirildi. Batı Sumatra vilayeti Afet İdaresi Merkezi Başkanı Harmensyah, tsunamide ölenlerin sayısının 154’e yükseldiğini, 400’den fazla köylünün de kayıp olduğunu açıkladı. Bu arada, kurtarma görevlilerinin tsunaminin yıktığı yerlere ulaşmak için mücadele ettiği, hasar ve kayıplarla ilgili bilgilerin yavaş yavaş yetkililerin eline ulaşmaya başladığı belirtiliyor. Endonezya’nın Sumatra adasının batısındaki şehirleri ve Mentawai adalarını vuran 7.7’lik depremin okyanus yatağının 20 kilometre altında meydana geldiğini bildirmişti.

YANARDAĞIN ÇEVRESİ

KÜLLE KAPLANDI

Endonezya’nIn Java adası Merapi dağındaki volkanın patlaması sonucu ölü sayısının 25’e yükseldiği bildirildi. Yanardağdaki püskürmeler sonrası 22 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı aktarıldı. Endonezya Afet Ajansı yetkilisi Ibu Neulis Zuliasri ise yanardağın ateş püskürmesi sonucu 28 kişinin yaralandığını ifade etti. Zuliasri 22 bin kişinin tahliye edildiğini kaydederken, çevredeki bölgelerden daha fazla kişinin tahliyesine devam edildiği bilgisini verdi. Yanardağın çevresindeki köyler kül ile kaplanırken, zehirli duman ve külden yüzlerce hayvanın telef olduğu gelen bilgiler arasında. Tahliye edilen halk, geçici sığınaklara yerleştirildi. En son 2006’da Merapi volkanında meydana gelen sarsıntılar ve dağdan yuvarlanan taşlar sonucu 2 kişi ölmüştü. 1994’de ise Merapi volkanının püskürmesi sonucu 60 kişi ölürken, 1930’dan bu yana aynı volkan bin 300 can aldı.

28.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tsunamiden sonra Volkan

  Küstah Netanyahu

  ABD’ye Afganistan’da zafer yok

  ‘Sırbistan, Kosova savaşını kaybetmiştir’

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.