28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İptal edilen KPSS Pazar günü

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Temmuz 2010’daki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı kanaatiyle iptal edilerek yeniden yapılacak KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nın hazırlıklarını tamamladı.


Bayram yaklaşırken otobüs ve uçak biletlerinin büyük bölümü satıldı

YAKLAŞAN Kurban Bayramı tatili dolayısıyla şehirler arası otobüslerde biletlerin büyük bir bölümü satılırken, havayolu şirketlerinin de koltuk kapasit

Anguslar Derince’yi altüst etti

DERİNCE’DE kesimhaneye götürüldükleri kamyonun kasasından atlayan anguslardan birine TIR çarptı, diğer anguslar ise yaklaşık 5 saat süren çalışmalar s


  İcralık araçlar mobeseden kaçamıyor

ADANA Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Yılmaz, görüntülü ve bilgisayar destekli sistemler sayesinde artık aranan ve icradan dolayı takipte olan araçların kısa sürede ele geçirildiğini söyledi.


  Son model jipler yola saçıldı

ŞANLIURFA’DA çıkmaya çalıştığı rampada freni boşalıp geri geri gitmeye başlayan tırın dorsesindeki son model jipler, yola saçıldı.


  Ahırlar kurbanlıklarla doluSAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, piyasada bol bol

SAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, piyasada bol bol kurbanlık bulunduğunu buna rağmen fiyatın yükselmesinin anlamsız olduğunu söyledi.


  Hastanelerde telefonla randevu sistemine geçilecek

ŞUBAT ayından itibaren ülke genelindeki bütün devlet hastanelerinde Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)’ne geçilecek.


  Sigara parasıyla okul yaptırdılar

ARGUVAN Kaymakamı Mehmet Maraşlı, ilçeye bağlı Kömürlük Köyünde, vatandaşların sigara almayarak biriktirdiği parayla yaptırdığı Atmalılar İlköğretim Okulunu ziyaret etti.


  Suudi Arabistan’da ahlâk güzelliği yarışması

Suudi Arabistan’da tepeden tırnağa çarşaflı 400 genç kızın katıldığı ‘’Ahlâk Güzelliği’’ yarışmasında görme engelli bir genç kız kraliçe seçildi.


  Tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Hayvan gübresinden biyogaz elde edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Konya’da faaliyete geçirilecek bir tesiste, günlük 120 ton tavuk gübresi işlenerek biyogaz ve organik gübre elde edilecek.


  Kurbanlık tosunları müzikle besliyor

Ardahan’In Göle ilçesine bağlı Büyük Altınbulak Köyünde bir besici, kurbanlıklarını şarkı dinleterek besliyor.


  Her yıl birçok tür yok oluyor

ABD’de yapılan bir araştırma her yıl 52 memeli, kuş ve amfibik türün yok olmaya doğru ilerlediğini gösterdi.


  Google’dan internet gazeteciliğine teşvik

Basın kuruluşları ve medyadan birçok şirketle yakın ilişkileri bulunan internet grubu Google, internet gazeteciliğini teşvik için 5 milyon dolar verecek.


  Robotlar uzayda

Uzayda görev yapmak üzere tasarlanan ilk insansı robot, Discovery uzay mekiğinin 1 Kasımdaki son seferinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) götürülecek.


  İngiltere'de İslâm hızla yayılıyor

İngiltere’nin ünlü pazar araştırmaları enstitüsü YouGov’un araştırmasına göre, İngiltere’de İslâmı seçenlerin sayısı, dikkat çekecek kadar yüksek olmamakla birlikte, Müslüman olanların sayısı önemli bir oranı teşkil ediyor.


  YOLSUZLUKTAN SINIFTA KALDIK

Şeffaflık Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Gündüz, Uluslararası Şeffaflık Örgütünce yapılan ölçümlere göre Türkiye'nin 2010 yılı yolsuzluk algı endeksinin, 178 ülke arasında geçen yıla göre değişiklik göstermediğini, yolsuzluktan sınıfta kalan ülkeler içinde 56. sırada yer aldığımızı bildirdi.


  Veli Küçük: Ayağıma pranga taktırmam

Bİrİncİ ‘’Ergenekon’’ dâvâsının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmada yaklaşık 2 yıldır yargılandıklarını belirtti.


  DP GİK, kongre tarihini tartıştı

Demokrat Parti Olağan Kongresi’nin, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından yapılmasına karar verildi.


  Adalet Akademisi’ne başkan seçilecek

Ahmet Hamsici’nin Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) üye seçilmesi nedeniyle boş kalan Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı için seçime gidilecek.


  KCK dâvâsının 7. duruşması başladı

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen ‘’Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM)’’ ile ilgili dâvânın 7. duruşması başladı.


  TSK’nın malları da DENETLENMELİ

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de askerî malları korsan önergeyle denetimden kaçırma girişimi için, “TSK, Sayıştay denetimi dışında hiç kimseye bırakılamaz” diyerek, “Bugüne kadar TSK’nın bütün harcamaları Sayıştay denetimine tâbîdir. Bu teklif o düzenlemeyi de o açıdan ortadan kaldırıyor. TSK’nın malları da denetim altında olacaktır. Bunda hiçbir tereddüt yoktur” diye konuştu.


  BDP heyetinden TÜSİAD’a ziyaret

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, demokrasi açığı sorununun belirtisi olarak nitelediği Kürt sorununun, parlamentoda temsil edildiği ve konuşulduğu ölçüde daha rahat çözüme ulaşacağını belirterek, ‘’Baraj mutlaka değiştirilmeli...’’ dedi.


  Özgürlükler pazarlık konusu olamaz

Özgür Eğitim Sen İstanbul Temsilcisi Ali Öner, “Başörtüsü ilköğretime indi” tartışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve ve Meclis İnsan Hakları Başkanı Zafer Üskül’ü bu konudaki yaklaşımlarından ötürü kınadı. Öner, “İnsanların inançları üzerinde gölge ve baskılarını çekmeleri gerektiğini söylüyoruz. Bireysel özgürlükler pazarlık konusu olamaz ve onu provokasyonla suçlamak kimsenin haddi değildir” dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.