28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

EBK’dan kapıya teslim kurbanlık satışı

Et ve Balık Kurumu (EBK), Trakya bölgesinde ‘’kapıya teslim’’ kurbanlık satışı yapacak. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, kurbanlık hayvan satışında fiyat avantajından yararlanmaları için, köylerde muhtarlıklara, derneklere, il ve ilçe derneklerine, vakıflara ‘’organize olmaları’’ çağrısında bulundu.

Ulubaş, Trakya bölgesinin ‘’şaptan ari’’ statüsünün korunması için, özel sektöre küçükbaş hayvan ithalat izni verildiğini belirtirken, EBK’nın da Tarım ve Köyişleri Bakanlığının talimatı üzerine 20 bin büyükbaş hayvanı bölgede satma kararı aldığını hatırlattı. Bu kapsamda Uruguay’dan ithal edilecek yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvanın 5 Kasım’da Tekirdağ’da olacağını bildiren Ulubaş, bu hayvanların, bölgede örgütlü kurban kesimi yapacak dernek, örgüt, birlik, vakıflar ile celeplere satılacağını bildirdi. Kurbanlıkların, köy, ilçe ve il dernekleri, vakıflar, birliklere kilograma 8,5 liradan, celeplere ise 9 liradan satılacağını açıklayan Ulubaş, köy dernek ve birliklerinin, muhtarlıkların fiyat avantajından yararlanmaları için bir an önce örgütlenerek, EBK’dan talepte bulunmalarını istedi. EBK’nın, en az 20 başlık partiler halinde gelen talepleri değerlendireceğini bildiren Ulubaş, şöyle devam etti: ‘’Getirdiğimiz hayvanları, alıcıların kapılarına, ahırlarına, satış yerlerine teslim edeceğiz. Bir kamyona 20 tane büyükbaş hayvan sığıyor. Bu nedenle en az 20 başlık kurban talepleri değerlendirilecek. Parasını bize yatırdıklarında, 5 Kasım’dan sonra, kurbanlıklarını, Trakya’nın neresi olursa olsun, ahırlarına kadar teslim edeceğiz ve taşıma ücreti almayacağız. İthal edilecek kurbanlık vasıflarına sahip Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin ve Brown Swiss gibi kaliteli hayvanları vereceğiz.’’

30 BİN BÜYÜKBAŞ PİYASAYA SUNULMUŞ OLACAK

‘’EBK’nin kurbanlık satışı ve özel sektörün 450 bin koyun ithalatı için kontrol belgesi alması dolayısıyla, bu yıl Avrupa yakasındaki kurbanlık fiyatları, Anadolu yakasından daha düşük olabilir’’ diyen Ulubaş, EBK’nın bu Kurban Bayramı’nda 7 bini Türk Kızılayı için olmak üzere, THK, Türk Kızılayı ve Diyanet Vakfı için, toplam 10 bin büyükbaş kurban kesimi yapacağını bildirdi. Ulubaş, ‘’Böylece, 20 bini Trakya bölgesinde olmak üzere, kurbanlık sıkıntısı çekilmesin diye EBK 30 bin büyükbaşı kurbanlık olarak piyasaya sunmuş olacak’’ diye konuştu.

28.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Akaryakıt yabancıların elinde

  Memurun fazla mesaisine 10 kuruş zam

  EBK’dan kapıya teslim kurbanlık satışı

  Dış ticaret açığı 50 milyar dolara yaklaştı

  “10 milyon aracı muayene ettik”

  Faizler hâlâ yüksek

  Autoshow bugün açılıyor

  Made in China para etmiyor

  MÜSİAD 32. şubesini Düzce’de açtı

  Azerbeycan’ın vize uygulamasını anlatmak zor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.