28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Denizlispor zirvede, Diyarbakırspor dipte

Süper Lig'de olduğu gibi Bank Asya 1. Lig'de de heyecanlı ve mücadeleci maçlar ilgiyle takip ediliyor. Ligde haftayı maç yapmadan geçen Denizlispor, ligin 4. haftasında ele geçirdiği liderliği 20 puanla 9. haftada da sürdürürken, ikinci sıradaki Kayserispor Erciyesspor 17 puanla arkasından geliyor. Sezon sonunda 2 takımın küme düşeceği ligde, son sıradaki 3 puanlı Diyarbakırspor ile 5 puanlı Akhisar Belediyespor henüz galibiyetle tanışamadı. Lider Denizlispor ile takipçisi Kayseri Erciyesspor'un yenilgisinin olmadığı ligde, Giresunspor bugüne kadar oynadığı maçlarda sahadan beraberlikle ayrılmadı. 9. haftaya kadar 19 gol kaydeden Denizlispor, ligin en golcü takımı olurken, 3 gol atan TKİ Tavşanlı Belediyespor ligin şimdiye kadar en az gol atan ekibi durumunda. Ligde şu ana kadar tatil edilen ve Futbol Federasyonu tarafından kaldığı yerden oynatılmasına karar verilen Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçı hariç 71 müsabaka oynandı. Bu maçlarda 145 gol atılırken, hafta başına gol ortalaması 16.11, maç başına gol ortalaması ise 2,04 oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Altay maçıyla sona eren 9. hafta, atılan 11 golle, 10 gol kaydedilen ilk haftanın ardından en az gol atılan hafta oldu.

İKİ KİLO KIYMA FİYATINA KOMBİNE KART

Süper Lig, Avrupa'nın en büyük 6 liginden biri olmasına rağmen, kombine bilet fiyatlarında bu liglerin çok gerisinde kalıyor. Taraftarlar, gönül verdikleri takımların, sezon boyunca sahasında oynadığı tüm maçları, 60 ila 700 lira arasında para ödeyerek izleyebiliyor. Yeni sezon çok önemli transferler yaparak, iddialı bir şekilde giren Süper Lig takımları, tribünlerin dolması için taraftarlarına çok uygun fiyatlarla kombine bilet alma imkanı da sundu. AA'nın verilerine göre, en ucuz kombine bilet satan kulübü, maç başına 3 lira 50 kuruşla Gençlerbirliği oldu. Gençlerbirliği taraftarları 2 kilo kıyma fiyatına (60 lira) bir sezon boyunca takımlarının iç saha maçlarını statta takip edebiliyor. Trabzonspor'un 10 bin liraya sattığı VIP özel tribünü ise sezonun en pahalı kombinesi oldu. Trabzonspor taraftarları, takımlarının iç saha maçlarını 250-10 bin lira arasında ücret ödeyerek izliyorlar. Üç büyüklerden Fenerbahçe'de taraftarlar 700 ila 7 bin 100, Beşiktaş'ta 550 ila 7 bin 500, Galatasarya'da da yarım sezon için 200 ila 4 bin 200 lira ücret ödeyerek kombine bilet sahibi oldu. Şampiyon Bursaspor'un taraftarları da iç saha maçlarını izleyebilmek için 375 ile 7 bin lira arasında ücreti gözden çıkardı.

EROL DOYURAN

[email protected]

28.10.2010


 

NİANG: DERBİDE EN AZ 2 OYUNCU ATILMALIYDI

FENERBAHÇE'NİN Galatasaray ile yaptığı maçta kaburga bölgesinden sakatlanan Senegalli golcüsü Mamadou Niang, derbideki sertlikten yakınarak, ilk kez böyle bir sakatlık yaşadığını ifade etti.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Niang, derbide sarı-kırmızılı ekipten en az 2 oyuncunun atılması gerektiğini savunurken, hakemin göstermediği kartların maçın kaderini doğrudan etkilediğini belirtti. Derbi maçın ardından özellikle maçtan sonra ve ertesi gün çok şiddetli ağrılar çektiğini kaydeden Niang, sağlık ekibinin çalışmalarıyla durumunun daha iyiye gittiğini kaydederek, ''Bir futbolcu da çok az rastlanacak hemen hemen hiç rastlanmayacak bir sakatlık bu. Böyle bir sakatlığı ilk kez yaşıyorum. Tabi ki normal bir durum, çünkü saha içinde o kadar şiddetli darbelere ve tekmelere maruz kalıyoruz ki... Gözlemlediğim kadarıyla hakemler de bunlara son derece müsamaha gösteriyor, faul çalmıyor, oyunu durdurmuyor. Sonuç itibarıyla ciddi sakatlıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Sinir bozucu bir durum'' şeklinde konuştu.

KURAL DIŞI SERTLİKLEK YAPILIYOR

Derbi maçta yolunda gitmeyen şeyin ne olduğu sorulan Niang, şöyle konuştu: ''Maç içinde hepimiz en iyi gayreti göstermeye çalıştık. Zaman zaman iyi işler yaptık, zaman zaman hatalı davranışlarımız oldu. Bunların hepsini değerlendiriyoruz, hocamız hatalarımızı her zaman olduğu gibi gösterecektir. Biz onun direktifleri doğrultusunda daha iyi olmaya çalışacağız. Kişisel düşüncem maçla alakalı, burada Galatasaraylı futbolcular tarafından son derece sert fauller gerçekleştirildi. Ancak karşılığı olan oyun kuralları içindeki kartlar hakem tarafından gösterilmedi. Bu da maçın kaderini doğrudan etkiledi diye düşünüyorum'' Galatasaray maçını tekrar izlediğinde kaç oyuncunun atılması gerektiği sorusuna, ''En az 2 oyuncu atılmalıydı'' diye cevap veren Fenerbahçeli futbolcunun ifadeleri şöyle: ''Bence en az 2 oyuncu atılmalıydı. Çok farklı şeyler bunlar. Genel durumdan bahsettim. En az 2 diyebilirim, ama farklı pozisyonlar, çok net verilmeyen, yüzde yüz penaltılar, bariz pozisyon aldığımda kaldırılan ofsaytlar...Teknik detaya inmeye gerek yok. Bu bir gerçek o gün gerçekten bir sıkıntı yaşadık.'' Sertlik ve hakemlerin yönetimi konusunda Fransa'daki durumun nasıl olduğu sorulan Niang şöyle devam etti: ''Öncelikle benim Türkiye'ye gelmeden önce düşüncem şuydu: Türkiye fizik açıdan gerçekten Fransa'dan daha zorlu bir lig. Bunu bilerek buraya geldim. Gördüğüm bir şey var burada. Rakip takımları özellikle defans oyuncularının oyun kuralları dışında gerçekleştirdikleri sertlikler var ve bunlara müsaade ediliyor. Bu son derece ilginç bir durum. Fransa'da böyle bir maç oynanmış olsaydı eminim ki karşı takımdan bir kaç tane oyuncu atılırdı. Ancak buna müsaade ediliyor, dikkatimi çekti. Bu normal bir durum değil. Ama tabi ki bundan şikayetçi değiliz, profesyoneliz buna da mutlaka uyum sağlayacağız''

TÜRK HAKEMLERİ FARKLI

Hakemlerle ilgili değerlendirmesinin nasıl olduğu sorulan Niang, ''İyi veya kötü değerlendirmem yanlış olur ancak farklı bir hakemlik sistemi var, düzen var. Avrupa'da ben üst düzeyde 10 yılı aşkı süredir futbol oynuyorum. Şikayetçi olduğum manası çıkmamalı, burası yeni bir düzen ve konsept. Bu düzene de mutlaka uyum sağlayacağım. Ben profesyonelim'' İlk kez Galatasaray derbisi oynadığı hatırlatılan Senegalli futbolcu, statta çok güzel bir atmosfer olduğunu, taraftarın üzerine düşeni tamamıyla yaptığını ancak taraftarlara bu gayreti karşısında galibiyet hediye edemedikleri için üzgün olduklarını kaydetti.

28.10.2010


 

HAGİ KENDİNİ AŞMALI

GALATASARAY'DA teknik direktör Frank Rijkaard'ın yerine göreve getirilen Rumen teknik adam Georghe Hagi, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon şampiyonluğa ulaşabilmesi için, geçmişteki performansının oldukça üstüne çıkması gerekiyor. Galatasaray'da, Fatih Terim'in istifası üzerine 2003-2004 sezonunun 27. haftasında göreve gelen Hagi, kalan 8 haftada ilk 3 maçı kaybettikten sonra, 4 galibiyet 1 de beraberlik almıştı.

''Cim bom'', o sezonu 54 puanla 6. sırada tamamlamış ve Avrupa kupalarına katılamamıştı. Hagi, 2004-2005 sezonunda takımın başında yer alırken, toplam 34 maçta 24 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 da mağlubiyet alarak 76 puan kazanmıştı. Rumen teknik adam yönetiminde ligde toplam 42 maça çıkan sarı-kırmızılılar, toplam 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet alıp 89 puan toplamıştı. ORTALAMASI YÜKSELMELİ

Kötü bir başlangıç yaptığı ligde toparlanarak şampiyonluğa ulaşmayı amaçlayan Galatasaray'ın, bu hedefine ulaşabilmesi için, Hagi'nin geçmişte elde ettiği puan ortalamasını mutlaka yükseltmesi gerekiyor. Galatasaray'ın başında ilk döneminde 42 maçta 89 puan toplayan Hagi, maç başına 2.11 puan ortalaması elde etti. Hagi'nin, bu sezon aynı performansı göstermesi halinde geride kalan 25 maçta Galatasaray ancak, 53 puan daha toplayabilip, 66 puana ulaşabilir ki bu da ligde şampiyonluğun dışında ilk 3'e girmesine bile yetmeyebilir. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon 64 puan toplarken, şampiyon Bursaspor'un 11 puan gerisinde 3. sırada ligi tamamlamıştı. Galatasaray ile aynı puana sahip olan Beşiktaş ise averajla 4. olabilmişti.

FENER'İ YENDİ, KUPAYI ALDI

Hagi, 2004-2005 sezonunda Türkiye Kupası'nda ise süper bir performans sergileyerek kupayı müzesine götürmüştü. Fortis Türkiye Kupası adı altında oynanan kupada oynadığı 5 maçı da kazanan Galatasaray, finalde de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'yi 5-1'lik sonuçla hezimete uğratarak son 50 yıldaki en önemli zaferini elde etmişti. Hagi, 2004-2005 sezonunda Galatasaray Avrupa kupalarında oynamadığı için Avrupa kupası karışlaşmalarında takımının başında hiç yer alamadı.

28.10.2010


 

Pegasus G.Saray'ın yeni sponsoru oldu

GALATASARAY'IN Seyrantepe'de inşaatı devam eden Türk Telekom Arena Stadı'nın 12 BİN 500 seyirci kapasiteli kuzey tribünün ismi Pegasus Tribünü oldu.

Sarı-kırmızılı kulüple Pegasus arasındaki sponsorluk anlaşması Conrad Otel'de imzalandı. Sponsorluk imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı katıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın en büyük projelerinin başında gelen Türk Telekom Arena'nın önümüzdeki ocak ayı içinde faaliyete geçeceğini belirterek, "Bu stadımızın açılışıyla birlikte Galatasaray Kulübü'nde yeni bir dönem başlayacaktır. Türk Telekom Arena 2016 UEFA Kriterleri'ne uyan tek stattır. Türk Telekom Arena ile birlikte güçlü ortaklarımız oluyor. Bu anlamda Pegasus ile anlaşmaya vardık. Pegasus tribünü en heyacanlı bir tribün olacaktır. Buradaki taraftarlarımız. Pegasus gibi bizi göklere uçuracaktır. Tribünlerden birisine Ülker sponsor oldu. Diğer iki tribüne de sponsor arıyoruz" diye konuştu.

POLAT'A KAPTAN PİLOT CEKETİ

Başkan Polat, Pegasus ile üç yıllığına anlaşmaya vardıklarını, Pegasus'un üç yıllık daha opsiyonu olduğu kaydetti. Konuşmaların ardından Ali Sabancı, Adnan Polat'a kaptan pilot ceketi hediye etti. Ceketi giyen Adnan Polat, Ali Sabancı ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

28.10.2010


 

Delihasan Dünya Karate Federasyonu'na seçildi

DÜNYA Karate Federasyonu World Karate Federation (WKF)'nin yönetim kurulu seçimlerinde 72 delege oy kullandı.

Geçerli oyların 69'undan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın ismi çıktı. Türk karatesinin tarihi başarısı kafilede büyük sevinçle karşılandı. Bütün dünya delegasyonu Esat Delihasan'ı tebrik etti. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Dünya Karate Federasyonu, World Karate Federation (WKF)'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi. İki gündür Belgrad'da büyük kulislere sahne olan seçimlerden Türkiye zaferle çıktı. Ülke olarak, uluslararası kuruluşlara temsilci sokma adına büyük önem taşıyan seçim sonuçları, kafileyi sevince boğdu. Bütün dünya delegasyonu Esat Delihasan'ı tebrik etti. Delihasan, önümüzdeki 4 yıl boyunca Dünya Karate Federasyonu'nun yönetim kurulunda yer alacak.

28.10.2010


 

Avrupa Bowling Şampiyonası Ankara'da başladı

AVRUPA Bowling Şampiyonası, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun ev sahipliğinde Ankara'da başladı.

Rollhouse Bilkent'te gerçekleştirilecek şampiyona, dün yapılan açılış töreni ile start aldı. Türkiye'yi erkeklerde Habib Doğan, bayanlarda Gülhan Aksular'ın temsil edeceği şampiyonada, 38 ülkeden 74 sporcu yarışacak. Finlandiya, Yunanistan, Almanya ve Norveç'in favori gösterildiği organizasyonda, Gülhan Aksular ve Habib Doğan, Thomas Gross, Mike Quarry, Petri Mannonen, François Sacco, Dimitrios Karetsos gibi yıldızlar karşısında şampiyonluk mücadelesi verecek.

28.10.2010


 

Messi: Barça'da mutluyum

ARJANTİNLİ yıldız futbolcu, Altın Top ödülünün son sahibi Lioenel Messi, formasını giydiği Barcelona'da mutlu olduğunu ve şu an için başka bir takıma gitmeyi düşünmediğini söyledi.

23 yaşındaki futbolcu, France Football'a yaptığı açıklamada, ''Barcelona'dan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Herşeyin mükemmel olduğu bir ortamda ayrılmayı düşünmezsiniz. Ancak gelecekte ne olacağını da asla bilemezsiniz'' dedi.

28.10.2010


 

NBA'de büyük heyecan 3 maçla start aldı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi (NBA), önceki akşam oynanan 3 maçla start aldı.

Gecenin en dikkati çeken maçında, Dwyane Wade'li kadrosunu, LeBron James ile Chris Bosh'la güçlendiren Miami Heat ile Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen ve Rajon Rondo'nun üzerine Shaquille O'Neal'i transfer eden Boston Celtics karşılaştı.Boston'daki TD Garden'da oynanan maçta evsahibi ekip, rakibini 88-80 yenerken, maçın en skorer ismi LeBron James oldu. James, maçı 31 sayı 4 ribaunt ile tamamladı. Boston Celtics'in Türk basketbolcusu Semih Erden'in forma giymedi. Gecenin 3. maçında Hidayet Türkoğlu'nuin formasını giydiği Phonex Suns, Portland Trail Blazers'a konuk oldu. Rose Garden'da oynanan maçı evsahibi takım, 106-92 kazandı. Maça ilk 5'te başlayan ve 27 dakika 13 saniye süre alan Hidayet Türkoğlu 6 sayı 3 ribaunt ile oynadı.

28.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.