08 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Arazideki Amerikalı!

2002 yılında tanıtılan ilk jenerasyon güçlü görünen tasarımını, Amerikan tarzını hatırlatan görünümüne yüksek donanımını da ekleyerek SUV segmentinde önemli bir yere geldi. Kısacası G. Kore’nin en eski otomobil üreticisi Kia’nın satış rekorları kıran SUV’u Sorento ikinci jenerasyonu ile karşımızda. Sorento, özellikle uygun fiyatıyla müşterilerin ilgisini çekmişti. Yeni nesilde ise bu konuda daha az rekabetçi. İlk neslin başarılı imajını koruması için geliştirilen yeni Kia Sorento, hem tasarımı, hem de yeni motoruyla bu yolda güzel konum elde edebilir. Yeni görünüşüyle oldukça zarif hatlar da ortaya koyan Sorento, arazi çizgilerini hatırlatıyor desek yanlış olmaz. Karadeniz Bölgesi’nin yapısına uyum sağlayan, ora şartlarını yadırgamayan Kia sorento, göstermiş olduğu performansı ile de görenlerin beğenisini fazlasıyla kazandı...

YENİLENEN İÇ MEKÂN

Yenilenen iç mekân daha dikkat çekici olmuş. Orta konsolda bulunan klima ve ses sisteminin kullanımı oldukça kolay. Araçlarda, takıntım olan direksiyon simidi tasarımı bence başarılı, üzerindeki hız sabitleyici ve ses sistemi kontrol butonlarının kullanımı fazla zorluk çıkarmıyor. Eski Sorento’larda sunulan navigasyon sistemi yeni nesilde nedense yok. Bu tarz bir araçta navigasyon, geri görüş kamerası olmamasının artık önemli bir eksiklik olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. İç mekânda birçok saklama gözünün olması, özellikle uzun yolculuklarda fazlasıyla kolaylıklar sağlıyor. Selefine oranla daha başarılı diz mesafesi sunan Sorento’nun bagaj hacmi de büyüyerek 531 litreye çıkmış.

YENİLENMİŞ 2.2 LT'LİK CRDİ MOTOR

2.2 lt’lik CRDI motoru ile oldukça güçlü bir hale bürünen Kia Sorento, 3800 d/d’de 197 HP güç üretirken, 435 Nm’lik tork da motorun sunduğu önemli verilerden biri 4 silindirli bir makine olmasına rağmen 2.2 lt hacmindeki bu motor kullanım sırasında altı silindirli bir üniteyi kumanda ediyormuşsunuz gibi hava meydana getiriyor. Gaz pedalına her dokunduğunuzda altınıZdaki gücü hissetmek Sorento’nun en önemli tercih öğesi olsa gerek. 6 ileri oranlı ve manuel olarak da kumanda edilebilin otomatik şanzımanla dizel ünitenin yaptığı işbirliği de son derece iyi.

DİNAMİK GÖRÜNÜMLÜ TASARIM

Sorento, Audi’den transfer edilen ünlü tasarımcı Peter Schreyer tarafından tasarlanmış. Markanın diğer modellerinden tanınan radyatör ızgara ve çekik farlar fazlasıyla dikkat çekici. Eski Sorento’ya oranla çok daha dinamik görünen yeni nesil, arka kısımda ise daha kaba hatlara sahip. Yeni Sorento, selefine göre 9,5 cm daha uzun ve 2 cm daha geniş. Yüksekliği de 2,5 cm artan aracın büyüyen boyutları 7 koltuk opsiyonunu da getirmiş.

Konfor ve performans

YUMUŞAK süspansiyon sistemi ikinci nesilde biraz daha sertleşmiş olsa da, her zaman konfor odaklı bir araç olan Kia Sorento, yine de bu konforundan ödün vermiyor. Oldukça rahat koltukları sayesinde yorucu olmayan uzun yolculuklar yapmak mümkün. Engebeli arazideki şartlara bana mısın, demeyen Kia Sorento, sizi de memnun edecektir. Manyetik kavramalı bir 4WD sistemi kullanan araç, orta diferansiyel kilidinin de yardımıyla arazi de iyi sonuçlar çıkartıyor. Netice olarak Kia Sorento görünüşüyle, ferah hayat alanı ve görünümüyle yine oldukça iddialı desek yerinde olur. Genel olarak başarılı bir sürüş karakterine sahip Kia Sorento donanım seviyesiyle de beklentileri tatmin ediyor.

GÜVENLİK

Kia Sorento, EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız ile ayrıldı. Sorento’da sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları standart olarak sunuluyor.

RECEP BOZDAĞ

[email protected]

08.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Arazideki Amerikalı!

  Skoda’dan ‘greenline’ rekoru

  Nissan’lar üretim bandında satılıyor

  Hyundai’de Autoshow fırsatları Kasım sonuna kadar sürecek

  Toyota’lar garajınızı süslesin

  Kasım ayında Citroën Picasso sahibi olmak!

  Kia’dan balon ödemeli kampanya

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.