16 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

60 bin Hataylı “sınırsız” bayramlaşacak

HATAY Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’dan 60 bin kişinin bayramlaşmak için Suriye’ye gideceğini bildirdi.


Polis-vatandaş işbirliğiyle 2 bin 678 olay aydınlatıldı

EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında hayata geçirilen “Toplum Destekli Polislik Projesi”, polis-vatandaş işbirliğini artırdı.

Uyuşturucuya geçit yok

İSTANBUL’DA son 22 aydaki 69 bin 254 operasyonda, 15 ton 376 kilogram eroin, 6 ton 736 kilogram esrar, 319 kilogram kokain, 671 bin 416 adet extacy, 2


  Metrobüslerde nakit geçiş gişeleri kaldırıldı

METROBÜSLERDE nakit geçiş gişeleri kaldırılınca, yolcular turnikelerde beklemeden duraklara geçti. Bilet almak için metrobüs duraklarına yakın mesafede kurulan bilet satış noktalarına yönelen vatandaşlar, buralarda kısmî yoğunluk oluşturdu.


  TESK: Esnafın en güzel bayramı

BORÇ yapılandırma paketinin esnaf ve sanatkarı çok mutlu ettiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Başbakan Yardımcımızın açıklamaları esnafımızı çok mutlu etti.


  ATO: Vergi barışı değil, devrim

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, hükümetin kamu alacaklarıyla ilgili olarak açtığı beyaz sayfanın, sadece bir vergi barışı değil bir devrim olduğunu bildirdi. ATO Başkanı Sinan Aygün de yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Şimdiye kadar hep devletin yumruğunu gören vatandaş, bugün itibariyle devletinin kadife eliyle tanıştı’’ dedi.


  Vergi affı çözüm olacak mı?

Ekonomide carî açık artarken, alacağını tahsil etmekte zorlanan devlet yeni bir malî af çıkardı. Devlet Bakanı Ali Babacan, kamu alacaklarını yeniden yapılandıracak kanun tasarısının kapsamını geniş tuttuklarını, tasarıyla uzun sürede taksitli ödeme imkânı sağlayacaklarını söyledi.


  Hayat peşin, geçim taksit taksit

SON yıllarda kredi kartlarının yaygın kullanımı ve satın alma gücünün istenilen düzeyde artmayışı vatandaşı taksitli alışverişlere yönlendiği ve hayatın bir parçası haline gelen ‘taksitler’ tüketicinin gelecek dönemli ödeme dengesini sarstığını söyleyen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Merkez Bankası verilerine göre, 2004 yılından bu yana taksitli kredi kartı borcunun yüzde 391 arttığına dikkati çekerek, tüketicileri bilinçli taksit konusunda uyardı.


  Bayram arifesinde mezarlıklara ziyaretçi akını

Bayram arifesinde vatandaşlar mezarlıklara akın etti.


  Bayramlar birleştiriyor

Cumhurbaşkanı Gül yayınladığı Kurban Bayramı mesajında “Bin yıl boyunca bu topraklar üzerinde yaşayan hepimiz bayramlar vasıtasıyla birbirimize kenetlendik" dedi. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, bayramın evrensel barışa, esenliğe ve huzura katkı sağlaması dilediğinde bulundu. Başbakan Erdoğan da, bayramın milleti birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendirdiğini ifade etti.


  Barışa ve huzura katkı sağlasın

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de bayram mesajında, Kurban Bayramı’nın, çatışma kültürünün bir tehdit olduğu dünyada evrensel barışa, esenliğe ve huzura katkı sağlaması dilediğinde bulundu.


  Özlem İÇİnde kutluyoruz

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Kurban Bayramı’nı hak, hukuk ve adalet duygusu özlemi içinde kutladıklarını bildirdi.


  Sorunların muhasebesi yapılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Bu kutlu bayram günlerinde içinde bulunduğumuz ağır şartların ve sorunların sağlıklı bir muhasebesinin yapılmasında çok yarar bulunmaktadır” dedi.


  Mılletın değerlerıyle barişma firsati

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Bayramın oluşturduğu sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik iklimi içinde, dargınlıkların ve küskünlüklerin sona ermesini ve milletin değerleriyle kavgalı olanların bu değerlerle barışmasını temenni ediyorum’’ dedi.


  Bayrami kardeşçe ve dostça geçırelım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm vatandaşlardan kini, nefreti, hasedi, dargınlıkları bir kenara bırakmalarını, birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe, dostça bir bayram geçirmelerini istedi.


  Çocuğun özgürlüğü olmaz

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ilköğretimde başörtüsü takılması ile ilgili bir soruyu, ‘’İlköğretimde, lisede böyle bir şey olmaz. Çocuğun özgürlüğü olmaz, çocuk anne ve babanın, okulda da öğretmenin geleceğe hazırlanması için yönlendirilir. Hangi anne baba diyor ki, ‘Benim çocuğum istediğini yapsın?’’ diye cevapladı.


  Süleymaniye Camii ibadete açılıyor

Kanunİ Sultan Süleyman adına 1551-1558 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Süleymaniye Camii restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 3 yıl aradan sonra Kurban Bayramı’nda ibadete açılıyor.


  Türkiye ‘Terör Riski Endeksi’nde geriledi

Türkıye, terör riski bulunan ülkeler sıralamasında 14’üncü sıradan 22’inci sıraya düştü. Doğal ve insani riskleri inceleme alanında uzmanlaşmış Maplecroft adlı analiz şirketi, terör riskinin bulunduğu ülkeleri sıraladığı “terör riski endeksi” yayımladı.


  Mihrimah Sultan Camii ibadete açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları tamamlanan Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi’ni öğlen namazını kılarak hizmete açtı.


  Dünyada Kurban heyecanı

Suriye’de vatandaşların, diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.


  HAVAALANLARINDA BÜYÜK YOĞUNLUK

Kurban Bayramı dolayısıyla Etiyopya’nın Addis Ababa Uluslararası Havaalanında da yolcu ve sefer sayısı yoğunluğu yaşanıyor.


  KINALI KURBANLIKLAR SOKAKLARDA GEZİYOR

İslÂm dünyasının en fazla nüfusa sahip ikinci ülkesi olan Pakistan’da Kurban Bayramı öncesinde sokaklarda en çok ‘’süslü’’ kurbanlık hayvanlar göze çarpıyor.


   Bayramda kalbler ittihad ediyor

Bediüzzaman Said Nursî: “Nebî Aleyhisselâm, ubudiyet cihetiyle muvahhidînin kalblerini iyd (bayram) ve Cuma ve cemaat namazlarında ittihad ettiriyor ve dillerini bir kelimede cem ediyor.”




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.