16 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dünyada Kurban heyecanı

Suriye’de vatandaşların, diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.

Başkent Şam’da sebze-meyve ve tatlı satan çarşılar kadar giyim eşyası satan Hamidiye ve Mithat Paşa çarşılarında da bayram alışverişi sebebiyle önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Suriye’de bayramların vazgeçilmezi olan ve misafirlere şeker yerine ikram edilen tatlı ve kurabiye fiyatları vatandaşların şikâyetini doğruluyor. El yakan fiyatlar nedeniyle bazı ev kadınları, bayram kurabiyesini evde yapmayı tercih ediyor. Kurban Bayramı öncesinde bazı Suriyelilerin şikâyetçi olduğu konulardan biri ise kurbanlık hayvanların satıldığı pazarların şehirlerin dışına taşınması. Bu yıl hayata geçirilen yeni düzenleme çerçevesinde, kurbanlık hayvanların özellikle büyük şehirlerin dışında ve mümkünse kapalı alanlarda satılması gerekiyor. Yerel yöneticilerin gösterdiği yerlerde kurbanlık hayvan satışını yapan esnaf, kurbanlık canlı hayvanın kilosunu 200 ile 225 Suriye Lirası’ndan satıyor. Kurbanlık hayvanların sokaklarda ve şehir içinde kesilmesi de yasak. İlgili bakanlıklar tarafından olumsuz davranış ve satışların bildirilmesi için özel bir telefon hattı oluşturuldu.

İSPANYA’DA İLK RESMÎ

KURBAN BAYRAMI

Fas topraklarında olup İspanya’ya bağlı olan Ceuta ve Melilla şehirlerinde, Kurban Bayramı ilk defa resmî tatil olarak kutlanacak. Ceuta ve Melilla özerk yönetim parlamentolarının geçtiğimiz yıl aldığı karar gereğince, Kurban Bayramı bu yıldan itibaren resmî tatil olarak tanınırken, Fas’ın uyguladığı takvime uygun olarak 17 Kasım’da bir günlük Kurban Bayramı kutlanacak. Her iki şehirde de iktidar ortaklarından olan Katolik, muhafazakâr görüşlü Halk Partisi (PP), Müslüman halkın en iyi şekilde bayramını kutlamasının sağlanacağını duyurdu. 75 bin nüfuslu Ceuta’da 30 bin, 73 bin nüfuslu Melilla’da 37 bin Müslüman yaşarken, kurbanlık koyun fiyatlarının yaklaşık 160 avro olduğu belirtiliyor. Kurbanlıklar için özel kesim alanları kurulurken, Fas’tan ve İspanya’dan çok sayıda kurbanlık koyunun Ceuta ve Melilla’ya getirildiği bildirildi.

Bizi birleştiren

unsurlara bakalım

İngİltere Dışişleri Bakanı William Hague, İslâm aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Bu bayram, bizi ayırandan ziyade, birleştirenlere bakmamız için uygun bir fırsattır” dedi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hague’in Kurban Bayramı mesajına yer verildi. Dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı’nı aile ve arkadaşlarıyla kutladığını bildiren Hague, bu kutlamanın, Hac döneminin bittiğine işaret ettiğini ve hükümetinin İngiliz Hacılara konsolosluk yardımında bulunmak için Suudi Arabistan’a heyet gönderdiğini kaydetti. Hague mesajında, “İnançlar arasındaki ortak zeminin farkında olmak, kutlamak ve bizi ayırandan ziyade birleştirene bakmamız için bu bayram uygun bir fırsattır. Herkesin Kurban Bayramı’nı kutlarım” ifadesini kullandı.

16.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  60 bin Hataylı “sınırsız” bayramlaşacak

  Polis-vatandaş işbirliğiyle 2 bin 678 olay aydınlatıldı

  Uyuşturucuya geçit yok

  Adana’da ekmeğe bayram zammı

  Metrobüslerde nakit geçiş gişeleri kaldırıldı

  TESK: Esnafın en güzel bayramı

  ATO: Vergi barışı değil, devrim

  Vergi affı çözüm olacak mı?

  Hayat peşin, geçim taksit taksit

  Bayram arifesinde mezarlıklara ziyaretçi akını

  Bayramlar birleştiriyor

  Barışa ve huzura katkı sağlasın

  Özlem İÇİnde kutluyoruz

  Sorunların muhasebesi yapılmalı

  Mılletın değerlerıyle barişma firsati

  Bayrami kardeşçe ve dostça geçırelım

  Çocuğun özgürlüğü olmaz

  Süleymaniye Camii ibadete açılıyor

  Türkiye ‘Terör Riski Endeksi’nde geriledi

  Mihrimah Sultan Camii ibadete açıldı

  Dünyada Kurban heyecanı

  HAVAALANLARINDA BÜYÜK YOĞUNLUK

  KINALI KURBANLIKLAR SOKAKLARDA GEZİYOR

  Bayramda kalbler ittihad ediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.