23 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

İSTANBUL’UN MİKRO MÜHÜRLERİ

SANATÇI Hasan Kale’nin ‘’Mühr-ü İstanbul’’ isimli sergisi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuayesinde, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 30 Kasım’a kadar açık kalacak sergide, birbirinden ilginç 70 eser vatandaşlar tarafından büyüteç aracılığıyla görülebilecek. Kale’nin mikro ve makro olarak çalıştığı resimlerde, tuval üzerine yapılmış eserlerin yanı sıra kabak çekirdeği, sinek kanadı, fasulye, makarna, çivi ve toplu iğne başı gibi nesnelerin üzerine yaptığı İstanbul resimleri sergilenecek. Yaklaşık 15 yıldır küçük nesneler üzerine yaptığı resimler hakkında bilgi veren Kale, ‘’Çok küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Minyatür sanatına başladığımda ustaların eserlerini taklit ederek kendimi geliştirdim. 1990’lı yıllarda artık klasik tarzda çizilen minyatür çalışmalara devam etmemem gerektiğine karar verdim ve minyatür tekniklerini kullanarak farklı arayışlar içine girdim’’ diye konuştu.

SAÇ TELİNE İSTANBUL

PANORAMASI

MÜHR-Ü İstanbul sergisinin ardından yapmayı planladıklarına da değinen sanatçı Hasan Kale, ‘’Küçük objeler üzerine resim yapmakta kendi sınırlarımdan başka bir engelim yok’’ dedi. Kale, saç teline İstanbul panoraması çizeceğini açıkladığında insanların kendisini yine ciddiye almadığını belirterek, ‘’İnsanlar bunun imkânsız olduğunu düşündüler. ‘Benim saçıma yapar mısın?’ şeklinde dalga geçenler oluyor. Bunu yapabilirim, ancak saç teli üzerinde çalışmak için mikroskoplara ihtiyacım var. Bu yüzden sponsor arıyorum’’ dedi. Kale, bir kırkayağın tüm ayaklarına ve balıklar üzerine resim yapma çalışması da olacağını söyledi. İstanbul / aa

23.11.2010


 

24 yıldır eski kitapları topluyor

ANTALYALI sahaf İlhami Dilek, 24 yıldır eski kitapları topluyor.

Antalya’da da 24 yıldır eski ve okunmuş kitapları toplayan Sahaf İlhami Dilek, 300 metrekarelik dükkânında, bir milyonun üzerinde kitabı barındırıyor. Kitaba tutkusu sebebiyle yıllarca evlerden atılmak üzere olan kitapları topladığını anlatan Dilek, ayrıca hurdaya gönderilen arşivler, kağıt hurdacıları tarafından satın alınan kitaplar ve kütüphane kitaplarını da aldığını kaydetti. Topladığı kitapların bakım ve temizliğini yaptıktan sonra yeniden insanların kullanımına sunduğunu ifade eden Dilek, dükkânında 2 bin 500’ün üzerinde de Osmanlıca kitap bulunduğunu bildirdi. Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen kitap meraklılarının dükkânında saatlerini geçirdiklerini vurgulayan Dilek, araştırmacılar ve öğrenciler başta olmak üzere özellikle kitap koleksiyoncularının yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

23.11.2010


 

Müzelik kamyonet

KIRKLARELİ’NİN Değirmencik köyünde 1947 model kamyonet onarılarak mandıranın bahçesinde teşhir edilecek.

Kırklareli’nde geleneksel yöntemlerle kaşar üreten birkaç mandıradan birinin sahibi olan Vasıf Gürel, ABD’den ithal edilen 1947 model orijinal Dodge marka kamyonetin bir süre Kayseri’de PTT’nin hizmet aracı olarak kullanıldığını söyledi. Gürel, daha sonra ağabeyinin, Kayseri Gümrüğündeki satıştan aldığı kamyoneti 1986 yılına kadar İstanbul’da mandırada üretilen süt ürünlerini taşımada kullandıklarını bildirdi. Kamyoneti orijinaline sadık kalarak onaracaklarını belirten Gürel, ‘’Kamyonet firmamızla bütünleştiği için onu gözden çıkarmıyoruz’’ dedi.

23.11.2010


 

Kızılay’dan Kırımlı kadınlara yardım

TÜRK Kızılayı Kadın Kollarınca ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara ulaştırılmak üzere toplanan yardım malzemesi Kırım’a götürülmek üzere yola çıktı.

Kadın Kolları tarafından insani yardım çalışması kapsamında toplanan malzemelerin Kırım’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere KırımTatar Kadın Kızlar Birliğine teslim edileceği bildirildi. Açıklamada, 30 bin parçadan oluşan yardım malzemelerinin kadınlar için giysi, çocuklar için çikolata ile oyuncaktan oluştuğu belirtildi.

23.11.2010


 

Safranbolu’da bayram bereketi

TARİHİ konaklarıyla ünlü Karabük’ün Safranbolu ilçesine, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 80 bin turistin geldiği bildirildi.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Hüseyin Ünal, bayram süresince 2 bin 200 yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğu ilçelerinde son 5 yılın en yoğun günlerini yaşadıklarını söyledi. Ünal, ‘’İlçede bulunan otel ve pansiyonların tamamı aylar öncesinden doldu. Bayram süresince 130 tondan fazla lokum tüketildi. İlçe halkı ve esnafımız turistlerimizi en iyi şekilde misafir etti. Önceden alınan tedbirler sonucunda sorunsuz bir bayram geçirdik. Özellikle fuarlarda yapılan tanıtımlar sayesinde ilçemiz her geçen yıl daha fazla turist ağırlıyor’’ diye konuştu.

23.11.2010


 

‘Medeniyetler İttifakı ve Ortadoğu’ konferansı

MEDENİYETLER İttifakı İstanbul Konferansları kapsamında, Katar Emiresi Şeyha Mozah, ‘Medeniyetler İttifakı ve Ortadoğu’ başlıklı bir konferans verecek.

26 Kasım Cuma akşamı saat 19:30’da başlayacak konferans, T.C. Başbakanlık İstanbul C-Çalışma Ofisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Şeyha Mozah, BM Milletler Medeniyetler İttifakı Yüksek Düzeyli Grup Üyesi ve Katar Eğitim, Bilim ve Toplumsal Gelişim Vakfı Başkanı görevlerini de sürdürüyor.

23.11.2010


 

Bakırcılıkta yeni motifler

TÜRK el sanatları arasında çok önemli bir yere sahip olan bakırcılık mesleği, yeni motifler ve yeni tasarım ürünlerle yaşatılıyor.

Son yıllarda, bakıra olan talebin azalması sebebiyle daha çok turizm sektörüne yönelik üretim yapan maharetli ustalar, değişik kullanım alanlarına sahip yeni ürünler yaparak, müşterilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Maharetli ustalar bazen bir sürahi, bazen bir semaver gibi değişik yeni tasarım ürünler ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bakır ustaları son olarak da bakırdan yaptıkları mangalı müşterilerinin beğenisine sundu. Ev ve iş yerlerinde rahat bir kullanım imkânı sağlayan bakır mangal, güzel görünümünün yanı sıra, yakıt tasarrufu sağlaması ve ete lezzet katması gibi özelliklerinin yanı sıra da büyük ilgi çekiyor.

23.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.