23 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Trabzonspor şampiyonluk yarışına henüz hazır değil

SÜPER Ligde son 6 maçını kazanan Trabzonspor, Eskişehirspor beraberliği ile 7 maç sonra puan kaybetti. En son ligin 6. haftasında deplasmanda Kayserispor ile golsüz berabere kalan bordo-mavililerin 6 maçlık galibiyet serisi de sona ermiş oldu. Karadeniz ekibi, 7 maç sonra da gol atmadan bir maçı tamamlamış oldu. Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Colman, zor bir maç oynadıklarını belirterek, ''Tamamen savunma oynayan takıma karşı oynadık. Ne yazık ki istediklerini buradan aldılar'' dedi. Alanzinho ise rakiplerinin alanı kapatmaya dönük oynadığını kaydederek, ''İlk yarıdaki hareketsizliğimiz ile biz de buna çanak tuttuk. İkinci yarı hareketlilikle pozisyon geldi ama gol gelmedi. Hiç istemediğimiz şekilde 2 puan kaybettik'' şeklinde konuştu.

GÜNEŞ OYUNDAN MEMNUN DEĞİL

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, henüz şampiyonluk yarışına ve üst düzey seviyede oynama anlayışına hazır olmadıklarını söyledi. Güneş, golsüz berabere biten maçın ardından yaptığı açıklamada, maçtan önce sahaya kazanmak için çıkacaklarını herkesin bildiğini belirterek, ''Rakibin de puan için savaşacağını biliyorduk. Zor bir maç oldu. İlk yarıdaki oyun bize yakışmayan oyundu. İsteğimiz, oyun akışına dönüşmedi. Tempolu hızlı pas yapan bir anlayışta değildik, pozisyon üretemedik. Top onlardayken iyi basmadık, top bizdeyken iyi kullanamadık ve ilk yarı boşa gitti'' dedi. İkinci yarıda daha olumlu işler yaptıklarını, ancak yeterli pozisyon üretemediklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti: ''Dikkat dağınıklığımızla olay bireyselliğe dönünce, oyun akıcılığımız ikinci plana düştü. Kaybettiğimiz 2 puan var, bu bizim için olumsuz bir durum. Lig yarışının kızıştığı ve kamuoyunun bizi ön plana çıkarttığı dönemde kaybedilen 2 puan, moral ve puan olarak olumsuz oldu. Bu sonuçtan dersler çıkarırsak bunu olumlu hale dönüştürebiliriz. Geçen maça değil, gelen maça bakacağız. Birlikte düşünürsek bunları telafi ederiz. Henüz şampiyonluk yarışına ve üst düzey seviyede oynama anlayışına hazır değiliz. Zaman zaman iyi oynamamız bunu göstermez. Kalite ve beceri olarak üst sırada olmak için daha iyi olmak zorundayız. Bu maçın buna yönelik bir katkı yapacağına umuyorum.''

23.11.2010


 

Potada lider F.Bahçe'yi Beşiktaş da deviremedi

BEKO Basketbol Ligi'nde, deplasmanda Beşiktaş Cola Turka'yı mağlup eden Fenerbahçe Ülker, 6. hafta sonunda da yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Haftanın açılış karşılaşması, cumartesi günü saat 13.00'da, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 85-76'lık skorla geçen Galatasaray Cafe Crown, 4. galibiyetini aldı. Antalya'da oynanan ve büyük heyecana sahne olan maçta ise Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi'ni 78-74'lük skorla geçti. Edirne'deki karşılaşmada ise Oyak Renault'yu 74-67'lik skorla yenen Olin Edirne, iç saha galibiyetlerine bir yenisini ekledi. Tofaş ile Türk Telekom'un Bursa'daki mücadelesinde 71-67 ile konuk takım, Erdemir'in Aliağa Petkim'i ağırladığı maçta ise 92-65'lik skorla ev sahibi ekip güldü. Pınar Karşıyaka'nın Banvit'i konuk ettiği karşılaşmada gülen taraf, 71-70'lik skorla sahadan galip ayrılan Bandırma temsilcisi oldu. Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki mücadelede, Efes Pilsen, Medical Park Trabzonspor'a karşı baştan sona önde götürdüğü maçı, 101-64'lük skorla kazandı. Haftanın derbisinde Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker karşılaştı. Büyük bir çekişmeyle geçen maçı 74-67'lik skorla, Fenerbahçe Ülker kazandı. Bu sonuçla, Fenerbahçe Ülker, 6. maçından da galibiyetle ayrıldı ve liderliğini sürdürdü. Beşiktaş'ın NBA yıldızı Allen Iverson maçı 2 sayı ile tamamladı. 7. Haftanın programı: Bornova-Erdemirspor, Beşiktaş Cola Turka-Medical Park Trabzonspor, Fenerbahçe Ülker-Olin Edirne, Türk Telekom-Galatasaray Cafe Crown, OYAK Renault-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Petkim-Pınar Karşıyaka, Banvit-TOFAŞ, Mersin B. Belediyesi-Efes Pilsen.

TOPLU SONUÇLAR

Galatasaray Cafe Crown-Mersin B. Belediyesi...: 85-76

Antalya Büyükşehir Belediyesi-Bornova.................: 78-74

Olin Edirne-OYAK Renault................................: 74-67

Erdemirspor-Aliağa Petkim.....................................: 92-65

TOFAŞ-Türk Telekom.......................................: 67-71

Pınar Karşıyaka-Banvit.............................................: 70-71

Medical Park Trabzonspor-Efes Pilsen.............: 64-101

Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe Ülker...................: 67-74

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G M A Y P

1.Fenerbahçe Ülker 6 6 - 510 392 12

2.Antalya B. Belediyesi 6 5 1 463 452 11

3.Banvit 6 5 1 454 397 11

4.Efes Pilsen 6 5 1 493 410 11

5.Galatasaray Cafe Crown 6 4 2 459 419 10

6.Olin Edirne 6 4 2 468 451 10

7.Beşiktaş Cola Turka 6 3 3 478 482 9

8.Bornova 6 3 3 472 503 9

9.Pınar Karşıyaka 6 3 3 494 460 9

10.Erdemirspor 6 2 4 452 464 8

11.Türk Telekom 6 2 4 471 510 8

12.Aliağa Petkim 6 2 4 455 500 8

13.Medical Park Trabzon 6 1 5 413 493 7

14.OYAK Renault 6 1 5 420 465 7

15.Mersin B. Belediyesi 6 1 5 417 475 7

16.TOFAŞ 6 1 5 403 449 7

23.11.2010


 

KASITLI OLAY ÇIKARIYORLAR

KONYASPOR Yönetim Kurulu, Beşiktaş maçında tribünde kendilerine ayrılan bölümdeki koltukları kıran taraftara tepki gösterdi.

Yönetim kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, bir grup taraftarın iç sahada ve deplasmandaki maçlarda kasıtlı olarak olay çıkartıp kulübün zarar görmesi için uğraştığını iddia ederek, ''kirli oyunlara'' son verilmesini istedi. Sezon başından bu yana gerek iç sahada, gerekse deplasmanlardaki maçlarda belirli bir grup taraftar tarafından çıkarılan olaylar nedeniyle Konyaspor'un bugüne kadar yaklaşık 300 bin lira cezaya çarptırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

KİRLİ OYUNLAR SON BULMALI

''Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu PFDK, Kayserispor karşılaşmasındaki olaylar sonucunda kulübümüze 32 bin 500 lira para cezası vermiştir. Ancak aynı taraftar grubu, kulübümüzün zarar görmesi adına tutumlarını devam ettirmiş olup, 2-2 berabere sona eren Beşiktaş karşılaşmasında da kendilerine ayrılan bölümde 53 koltuk kırmış ve tribünlere zarar vermiştir. Tek düşünceleri bedava bilet almak olan, bunu gerçekleştiremeyince Konyaspor'umuzun ve yönetim kurulumuzun yıpratılması adına bu tür yollara başvuran taraftar grubunun yaptıklarıyla sadece Konyaspor'umuza değil, Konya şehrimizin imajına da zarar verdiği ve vermeye de devam ettiği görülmektedir. Bu tür olaylara başvuran taraftarların artık kirli oyunlarına ve kulübümüzle birlikte yönetim kurulumuza zarar verme düşüncelerine bir son vermeleri gerektiğini, bununla birlikte gerçek Konyaspor sevdalısı taraftarlarımızın da kulübümüzü maddi manevi anlamda zarara uğratan bu tür davranışların karşısında tepkilerini ortaya koymalarını istiyoruz.''

23.11.2010


 

Schuster: Dinî inançlara saygılı bir insanım

BEŞİKTAŞ Teknik Deriktörü Bernd Schuster, bir gazetede yayımlanan Fatih Tekke'yi camiye gittiği için Konyaspor maçının kadrosuna almadığı şeklindeki haberi yalanladı.

Alman teknik adam, siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesine şu açıklamayı yaptı: ''Öncelikle dini inançlara saygılı bir insanım ve oyuncularımın dini hassasiyetlerine uygar bir insan olarak saygı duyuyorum. Gazetede yer alan haberin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Bu haber, aslında yazan kişinin kendi kurgusundan ibarettir. İdmanlardan sonra takım olarak toplanıp birlikte yemek yemediğimizi tüm gazeteciler çok iyi bilmektedir. Ayrıca kamp yapmadığımız için maç kadrosunu da maç günü sabahı ter antrenmanından sonra açıklıyorum. Sadece bu açılardan bile haber dayanaksızdır. Türkiye'nin önemli bir gazetesinin bu tür yalan haberlere yer vermesini hayretle izliyorum. Beşiktaşlılar'ın bu tür asparagas haberlere itibar etmemesini rica ederim.''

23.11.2010


 

Fatih Tekke'den Schuster'e destek

BEŞİKTAŞLI futbolcu Fatih Tekke, teknik direktör Bernd Schuster ile dini inançları nedeniyle sorun yaşadığı yönünde çıkan haberi yalanladı.

Fatih Tekke, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, haberi yalanlayarak, ''Haberde bahsedildiği gibi teknik direktörüm Bernd Schuster ile bu konuda herhangi bir konuşmamız olmadı. Dini inançlar üzerinden teknik direktörüm ile sorun yaşadığım şeklinde, baştan sona yalan bir haber yayınlaması beni çok üzmüştür. Takımımızdaki birlik ve beraberliği bozmaya yönelik bu tür yalan haberlere taraftarlarımızın ve kamuoyunun itibar etmemesini rica ederim'' ifadelerine yer verdi.

23.11.2010


 

Liverpool Emre için 7 milyon avro önerdi

Almanya'da yayımlanan 4-4-2 dergisi, Liverpool'un, Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu'nu transfer etmek istediğini ileri sürdü.

Derginin internet sitesinde verilen haberde, Liverpool'un, Belözoğlu'nu ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği ve bunun için 7 milyon avro artı Fabio Aurelio'yu gözden çıkarttığı iddia edildi.

ASTON VİLLA JUNİNHO'YU İSTEDİ

Katar'ın El Garafa takımında top koşturan Brezilyalı futbolcu Juninho'nun İngiltere'nin Aston Villa takımının transfer listesinde bulunduğu ileri sürüldü. Fransız RMC radyosunun haberinde, 35 yaşındaki Juninho'nun ocak ayındaki ara transfer döneminde yeniden Avrupa'ya dönebileceği ve Aston Villa forması giyebileceği belirtildi.

23.11.2010


 

GUTİ İÇİNİ DÖKTÜ

BEŞİKTAŞ'IN İspanyol futbolcusu Guti, Marca gazetesinde yayımlanan demecinde ''İstanbul'da yurtdışındaki bir öğrenci gibi yaşıyorum'' dedi.

Guti, İstanbul'daki normal bir gününü İspanyol gazetesine anlatırken, yalnız yaşadığını ve kendini bir öğrenci gibi hissettiğini söyledi. İspanyol futbolcu, ''Sabah kalktığımda kendime bir portakal suyu yapıyorum ve Beşiktaş tesislerine gittiğimde de takım arkadaşlarım ve teknik heyetle kızarmış ekmek yiyorum. Antremandan sonra öğle yemeğini de tesislerde yiyorum. Tesislerde her futbolcunun bir odası var, biraz kalıp orada siesta yapıyorum. Daha sonra eve dönüp, İspanyol televizyonlarını izliyorum ve ailemle telefonda konuşuyorum. Akşam da gitar çalıyorum. Bu benim hobim ve hoşuma gidiyor'' ifadelerini kullandı.

İSPANYA'DAN BENİ ARAYALAR AZALDI

''Vücudum ve aklım bana bir değişikliğe ihtiyacın var diyordu ve başka ülkeye gitmeye karar verdim'' diyen Guti, ''gerçek arkadaşlığı İstanbul'a geldikten sonra anladığını, kendisini arayanların sayısının azaldığını'' dile getirdi. Beşiktaş taraftarı için ''Bana çok nazikler, misafirperverler'' diyen Guti, çok az Türkçe konuştuğunu, Nihat'ın İspanyolca bilmesinin kendisine çok yardımcı olduğunu ve diğer takım arkadaşlarıyla İngilizce anlaştığını belirtti Guti, katolik dininin en önemli bayramı olan Noel'de (24-25 Aralık) İspanya'da ailesi ile olacağını söyledi. Guti'nin, İspanyol gazetecilerle konuştuğunda onlara yönelttiği ilk sorunun ''Ekonomik durum nasıl?'' olması da dikkati çekti.

REAL MADRİD BARCELONA'YI YENEBİLİR

Öte yandan, 29 Kasım'da oynanacak Barcelona-Real Madrid maçıyla ilgili görüşü sorulan Guti, ''Görüyorum ki her zaman olduğu gibi çok önceden el Clasico konuşuluyor. Barcelona maçından önce Şampiyonlar Ligi maçı var ama insanlar Nou Camp'ta neler olacağını merak ediyor, normal. Ben Madrid'i bu yıl çok güçlü görüyorum. Mourinho, kısa zamanda, tam bir takım kurdu. Madrid, Nou Camp'ta hep iyi oynar ve bu takım Barcelona'yı yenebilecek gibi geliyor'' cevabını verdi. Bu arada, Marca gazetesi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in Guti'ye ''hayran'' olduğunu ve İspanyol futbolcunun sözleşmesini uzatmak istediğini ileri sürdü.

23.11.2010


 

Kayserispor 36 yıldır G.Saray'ı yenemiyor

GALATASARAY ile 31. kez karşı karşıya gelen Kayserispor, Pazar günkü maçta 36 yıllık hasretine yine son veremedi.

Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılan Kayserispor ve Galatasaray, lig tarihinde 31. kez karşı karşıya geldi. Renktaşını 1974'te bir kez yenebilen Kayserispor, 36 yıllık galibiyet hasretini yine sonlandıramadı. Son haftalarda Galatasaray'ın başarısız sonuçlar alması ve Kayserispor'un yükselen bir performans göstermesi, Kayserispor taraftarlarını umutlandırmıştı. Son 5 sezondur sahasında Galatasaray ile berabere kalan Kayserispor, 0-0'lık skorla yine amacına ulaşamadı. Bu sonuçla iki takım arasında geride kalan 31 maçta Galatasaray 19, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet alırken, 11 maç da berabere sonuçlandı. Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu,yaptığı açıklamada, 36 yıldır yenemedikleri Galatasaray'a karşı tarihi bir fırsat yakaladıklarını, ancak bu fırsatı değerlendiremediklerini savundu. Miraboğlu, karşılaşmada iki takımın da mücadeleci, kaliteli ve üst düzey bir futbol sergilediğini ifade etti.

23.11.2010


 

G.Saray'ın yeni stadında sona yaklaşılıyor

GALATASARAY'IN, 2011 Ocak ayından itibaren maçlarını oynamayı planladığı Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'nın tamamlanması için sona yaklaşıldığı bildirildi.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, yapımı devam eden yeni statta sona yaklaşıldıkça çalışmaların daha da hızlandığı ve koltuk montajının bitmeye yakın olduğu ifade edildi. Üst kattaki montajın basın tribünü haricinde bittiği, alt kattaki koltuk montajının da büyük bölümünün tamamlanmış durumda olduğu kaydedilen açıklamada, basın tribününe yerleştirilecek masaların iskelet sisteminin de montajının yapıldığı bildirildi.

5000 KOLTUK MONTAJLANACAK

Açıklamada, statta VIP koltukları ve loca önü koltukları haricinde yaklaşık 5000 koltuk montajının daha yapılacağı belirtildi. Çatı saçaklarının alt bölümlerindeki led ışıklandırma sistemlerinin numunelerinin montajlandığı ifade edilen açıklamada, ''Montajları tamamlanan elemanların testleri yapılıyor. Ses ve saha aydınlatma sistemlerinin de montajları tamamlandı. Bu iki sistemin testleri düzenli olarak yapılıyor'' denildi. Öte yandan, özellikle çevre bağlantı yollarında ve çevre düzenlemelerinde yoğun bir çalışma yapıldığı belirtildi.

23.11.2010


 

F.Bahçe Ülker'in NBA patentli 2.06'lık devi geliyor

BEKO Basketbol Ligi'nin yenilgisiz lideri Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Sean Gregory May bugün İstanbul'a geliyor.

Sarı - lacivertliler, sakatlanan Gasper Vidmar'ın açığını NBA patentli 2.06'lık Sean Gregory ile kapattı. Fenerbahçe Ülker, geçtiğimiz sezon NBA'de Sacramento Kings forması giyen 2.06'lık pota altı oyuncusu Sean Gregory May ile prensipte anlaştı. Sarı - lacivertlilerin resmi internet sitesinden verilen bilgiye göre Sean Gregory May'ın bugün Türkiye'ye geleceği ve 24 Kasım Çarşamba günü de sağlık kontrolünden geçeceği belirtildi. Sean Gregory May, 2005 NBA Draft'inde Charlotte Bobcats tarafından 1. tur 13. sırada seçilmiş, 2009-10 sezonunu ise Sacramento Kings'de tamamlamıştı. 26 yaşındaki North Carolina Üniversitesi mezunu 4 numara, NBA'deki 4 sezonunda 6.9 sayı- 4 ribaund- 1 asist- 0.4 blok ortalamaları tutturmuştu.

23.11.2010


 

Rakibini omzundan ısıran Ajax'lı Suarez'e ceza yolda

HOLLANDA Birinci Futbol Ligi'nde Pazar günü 0-0 biten Ajax-PSV Eindhoven maçında rakibini ısıran Ajax'ın Uruguaylı forveti Luis Suarez'e ceza gelebileceği belirtildi.

De Telegraaf gazetesinin, ''Ajax Yamyamı'' başlığıyla duyurduğu habere göre, hakemin olayı maç sırasında görmemesinde rağmen televizyon görüntülerinde Suarez'in PSV'den Otman Bakkal'ı omzundan ısırdığı açıkça görülüyor. Haberde, federasyonun televizyon görüntülerine dayanarak Suarez'e ceza verebileceği belirtildi.

23.11.2010


 

G.Saray potada İtalyan Cantu'yu konuk ediyor

GALATASARAY Cafe Crown, ULEB Avrupa Kupası (E) Grubu'ndaki ikinci maçta bugün İtalya temsilcisi NGC Bennet Cantu ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma, Galatasaray TV'den naklen yayınlanacak. Galatasaray, grubunda oynadığı ilk karşılaşmada Hollanda ekibi GasTerra Flames'i deplasmanda 66-65 yenerek başladı. Sarı-kırmızılı ekibin bugünkü rakibi NGC Bennet Cantu ise (E) Grubu'ndaki ilk maçında Yunanistan temsilcisi Panellinios'u 72-57 mağlup etti. NGC Bennet Cantu, grupta averajla Galatasaray Cafe Crown'un önünde lider durumda bulunuyor.

23.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.