26 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Füze kalkanında detaylar konuşulmadı

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Oramiral James Stavridis, NATO füze savunma sisteminin komuta ve kontrolü, radarların nerelere yerleştirileceği, ABD’nin füze savunma sistemiyle NATO’nun sisteminin birbiriyle nasıl entegre olacağı gibi konularda henüz somut kararlar alınmadığına işaret etti.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Oramiral James Stavridis, NATO füze savunma sisteminin komuta ve kontrolü, radarların nerelere yerleştirileceği, ABD’nin füze savunma sistemiyle NATO’nun sisteminin birbiriyle nasıl entegre olacağı gibi konularda henüz somut kararlar alınmadığına işaret ederek, “Tüm bu konular konuşulup, nihayetinde teklifler sunulacak ve ortak uzlaşı yoluyla karara bağlanacak” dedi. Stavridis, Washington’daki Yabancı Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, “30’dan fazla ülkenin NATO’ya tehdit olarak görüldüğü sıklıkla söylense de, daha önceleri hep İran’ın adı öne çıkarılmıştı. Tehdit olarak görülen ülkeler hangileri?” şeklindeki sorusu üzerine, “NATO’ya tehdit oluşturmada tek bir ülke tanımı yapmaya çalışmaktansa, ‘30’dan fazla ülke’ değerlendirmesinin doğru olduğunu düşünüyorum, çünkü dünya değişiyor” diye konuştu.

6 AY İÇİNDE BİR TEKLİF

GELİŞTİRECEĞİM

Füze savunma sisteminin komuta ve kontrolü ve iki sistemin birbiriyle nasıl entegre olacağı gibi konulara dair detayların üzerinde ise çalışılacağını, bu süreçte teknik zorlukların üstesinden geleceklerine emin olduğunu belirten Stavridis, gelecek 6 ay içinde bu konuda bir teklif geliştireceğini, bu teklifin Kuzey Atlantik Konseyi yoluyla ülkelere sunulacağını ve bütün bu kararların ortak uzlaşıyla alınacağını söyledi. Stavridis, “Sistemin radar unsurlarının Türkiye’ye yerleştirileceğinin kesin olup olmadığının” sorulması üzerine de, “NATO sistemi içindeki yerleştirmeler konusunda henüz somut kararlar alınmadığını, bütün bu konuların konuşulup, nihayetinde tekliflerin sunulacağını ve ortak uzlaşı yoluyla karara bağlanacağını” belirtti.

26.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Füze kalkanında detaylar konuşulmadı

  Kuzey Kore tehdit etti

  Kıbrıs 47 yıldır çözülemiyor

  Sel felâketinin Pakistan’a maliyeti 10 milyar dolar

  Afrika’da nüfus üçe katlanacak

  100 milyon yıllık timsah fosili bulundu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.