26 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BURSASPOR TÜRKİYE'DE NASIL ŞAMPİYON OLMUŞ?

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde Bursaspor'un deplasmanda Valencia'ya 6-1 yenilmesiyle ilgili dün İspanyol basınında yer alan yorumlarda, ''Bursaspor'un geçen sezon Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın önünde şampiyon olduğunu anlamak çok zor'' denildi. El Pais gazetesi, ''Mestalla'da bayram'' bağlığı altında verdiği haberde, Valencia'nın hakkıyla farklı bir galibiyet almasına rağmen Bursaspor'un ''Şampiyonlar Ligi'ne yakışmayan bir takım'' olduğunu savundu. As gazetesi de Bursaspor'da Batalla dışında tüm futbolculara sıfır puan verirken, Valencia'nın aldığı farklı galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde korkulan bir rakip olduğunu gösterdiğini yazdı. ''Valencia, gol yağmuru ile Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkıyor'' başlığını atan Marca gazetesi ise ''Bursaspor sadece 10 dakika dayanabildi'' değerlendirmesini yaptı. Diğer İspanyol gazetelerinden ABC, ''Valencia'nın Türk banyosu (hamamı anlamında)'', El Mundo ''İlk 16'ya tatlı giriş'', Super deporte ''Yarım düzine gol ve ilk 16. Valencia bir Türk banyosu yaptırdı'' ifadelerini başlıklarına çıkardı.

BATTALLA TARİHE GEÇTİ

Bursaspor'un, Valencia'ya 6-1 kaybettiği maçta Batalla, Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü atan futbolcu alarak kulüp tarihine geçti. Temsilcimiz, aradığı golü 5-0 yenik duruma düştükten sonra bulabildi. Sercan'ın pasıyla arka direğe hareketlenen Batalla Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü atarak kulüp tarihine geçti. Bu arada Bursaspor, Valencia'da tarihinin en farklı yenilgilerinden birini almış oldu.Yeşil-beyzalı takım 1986 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. tur maçında Ajax'a 5-0 yenilmişti.

26.11.2010


 

Belediye Fener'e 40 bin bilet ayırdı

SÜPER Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe arasında 27 Kasım Cumartesi günü yapılacak 14. hafta maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçın biletleri 15 ve 20 liradan Biletix'ten satışa sunuldu. Maçta batı numaralı tribünün ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor taraftarlarına, doğu kapalı ve güney kale arkası tribünlerin (yaklaşık 40 bin kişi) ise Fenerbahçe taraftarlarına ayrıldığı, kapalı ve numaralı tribün bilet fiyatlarının 20, kale arkası tribün fiyatının ise 15 lira olduğu bildirildi.

F.BAHÇE'DE BELEDİYE HAZIRLIĞI

Fenerbahçe, Süper Lig'de 27 Kasım Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 30 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulurken, oyuncular bu bölümde ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yaptılar. Sarı-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Lugano ile tedavisi Almanya'da devam eden Özer'in yer almadığı çalışmada, Güiza, Emre ve Ertuğrul ise takımdan ayrı olarak koşu yaptılar. Öte yandan, çalışmanın sonlarına doğru bir pozisyonda sol kasığında zorlanma yaşayan Gökhan Gönül'ün, tedbir amaçlı olarak çalışmayı yarıda bıraktığı ve tesislere geçtiği bildirildi.

26.11.2010


 

Beşiktaş Mecidiyeköy'de 7 yıldır galibiyete hasret

SÜPER Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 28 Kasım Pazar günü yapılacak dev maçla son kez bir derbiye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ali Sami Yen Stadı, son dönemdeki derbilerde Galatasaray'ın galibiyetlerine sahne oldu.

Ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son 12 lig maçından 11'ini ev sahibi Galatasaray, sadece 1'ini konuk Beşiktaş kazandı. Beşiktaş, Mecidiyeköy'de son 12 lig derbisinden sadece, şampiyonluğa ulaştığı 2002-2003 sezonundakini İbrahim Üzülmez'in golüyle 10 kazanabildi. Ali Sam Yen Stadı'ndaki son 6 lig randevusunu da Galatasaray kazandı. Galatasaray ile Beşiktaş, pazar günkü maçla birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda 52. kez karşı karşıya gelecek. Mecidiyeköy'de yapılan maçlarda Galatasaray'ın toplam 63 golüne, Beşiktaş 56 golle cevap verdi.

26.11.2010


 

NBA'de Ömer'li Bulls, Hidayet'li Suns'ı geçti

NBA'DE iki Milli oyuncumuzun karşı karşıya geldiği mücadelede Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Phoenix Suns, iki uzatma sonunda Ömer Aşık'lı Chicago Bulls'a 123-115'lik skorla mağlup oldu Bu karşılaşmada ilk beş başlayan ve 34 dakika süre alan Hidayet Türkoğlu, 10 sayı- 10 ribaund- 3 asist- 1 top çalma ve 1 blok ile oynadı.

Double double yapma başarısı gösteren temsilcimiz, maç boyunca da 3/8 iki sayı- 1/2 üç sayı ve 1/3 serbest atış isabeti yakaladı. Chicago Bulls cephesinde ise Milli oyuncumuz Ömer Aşık, 14 dakika süre aldığı karşılaşmada 4 sayı- 2 ribaund- 1 asist- 1 top çalma ve 1 blok ile maçı tamamladı. Konuk ekipte ayrıca Derrick Rose 35 sayı- 12 ribaund- 7 asist, Luol Deng 26 sayı- 10 ribaund, Kyle Korver 24 sayı- 5 ribaund- 3 asist ve Joakim Noah da 17 sayı- 15 ribaund- 5 asist ile oynadı.

26.11.2010


 

Beşiktaş A2 takımı ile yaptığı maçı 4-2 kazandı

BEŞİKTAŞ, Galatasaray maçı hazırlıklarını A2 takımı ile yaptığı antrenman maçıyla sürdürdü. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı olarak 35'er dakikadan 2 devre halinde yapılan maçı, A Takımı 4-2 kazandı.

A Takımın gollerini Zapotocny, Mehmet Aurelio, Fink ile uzun süredir kadroda yer bulamayan Fatih Tekke attı. A2 takımının golleri ise Mertcan ve Rıza'dan geldi. Tedavilerine devam edilen Rüştü Reçber, Quaresma, Bobo, Ekrem Dağ, Sivok, Nihat Kahveci ve Ferrari maçta yer almadı. Fabian Ernst ile Guti takımdan ayrı çalıştı. Ersan Gülüm ise yürüyüş yaptı.

26.11.2010


 

İstanbulls-Milano Thunder boks maçı bugün

DÜNYA Boks Ligi (World Series Of Boxing-WSB)'de İstanbul adına mücadele eden İstanbulls'un Milano Thunder takımı ile oynayacağı İstanbul'daki ilk maçı bugün yapılacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda saat 20.00'de yapılacak açılış ve kokteylin ardından şovlar düzenlenecek. Mücadele ise saat 21.30'da İstanbulls - Milano Thunder maçları başlayacak. Daha önce Chicago, Los Angeles, Memphis, Miami, Paris, Milano, Moskova, Bakü, Astana, Incheon, Pekin'den sonra bu yıl İstanbul'da da yapılacak. Mücadelenin 3 kıtada 12 şehirde dünya boksunun "Şampiyonlar Ligi" olarak isimlendiriliyor.

26.11.2010


 

Baros takımla birlikte çalıştı

GALATASARAY, Süper Lig'de Beşiktaş ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanda Teknik Direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki sarıkırmızılılar, ısınma çalışmalarının ardından topla pozisyon ve kondisyon çalışması yaptılar.

1,5 saat süren antrenmanın son bölümünde 3 takım halinde dar alanda çift kale maç yapıldı. Çarşamba günkü antrenmanın bir bölümünde takıma katılan Milan Baros, bugünkü antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. Arda Turan ve Serkan Kurtuluş kondisyoner yönetiminde saha çalışmalarına devam etti.

26.11.2010


 

Zalayeta'nın sakatlığı Kayseri'de moralleri bozdu

KAYSERİSPOR, deplasmanda oynayacağı Bursasspor maçı hazırlıklarına bir günlük izinden sonra başladı.

Zalayeta'nın sakatlığı nedeniyle sarı kırmızılı takımda morallerin bozuk olduğu belirtildi. Zalayeta'nın sakatlanmasıyla ilgili değerlendirme yapan Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, Galatasaray ile oynadıkları maçta rakip takımdan bir futbolcunun sakatlanmasında veryansın ettiğini hatırlattı. Ortaköylüoğlu, "Bu Anadolu takımlarından yıldız bir oyuncuya yapıldığında ise kimsenin sesi çıkmıyor. Bundan sonraki tepkileri de merak ediyorum." dedi.

26.11.2010


 

14. haftanın açılış maçı: Eskişehir-Manisa

SÜPER Lig'de 14. haftanın perdesibugün Eskişehir'de yapılacak EskişehirsporManisaspor maçıyla açılıyor. Eskişehir Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Galatasaray ile Beşiktaş arasında 28 Kasım Pazar günü yapılacak 2010'un son derbisine de sahne olacak

26.11.2010


 

İbrahim Usta adaylıktan vazgeçti

TRABZONSPOR'DA Aralık ayında yapılacak Olağan Genel Kurul'da aday olması beklenen iş adamı İbrahim Usta aday olmaktan vazgeçti. Usta, yaptığı açıklamada, takımın şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti

26.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.