Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zidane İspanya'yı ağlattı

Dünya Kupası 2. turunda İspanya'nın Fransa'ya 3-1 yenilerek elenmesi İspanyolları üzüntüye boğdu. İspanyol futbolcuların maç öncesinde Fransız futbolcu Zinedine Zidane için ''Umarım bu maçla jübilesini yapar'' açıklamasına atıfta bulunan basın, ''Zidane, jübilesini en azından Cumartesi gününe kadar erteledi. Bizim jübilemizi yaptı'' yorumunda bulundu.

Dünya Kupası 2. turunda İspanya'nın Fransa'ya 3-1 yenilerek elenmesi İspanyolları üzüntüye boğarken, gece şiddet olaylarıyla geçti. Madrid'deki Colon meydanında toplanan yaklaşık 15 bin İspanyol, maç sonrası gözyaşlarını tutamazken, bazı gençlerin çıkardığı olaylarda 2'si polis 50 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. Madrid polisi, elenmekten dolayı kızgın olan gençlerin çevreye zarar verip, ateşe vermeye çalıştığını, en az 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

JÜBİLEYİ İSPANYA YAPTI

Öte yandan, İspanyol basınının manşetlerinde, ''Zidane bizim jübilemizi yaptı'', ''Ulusal düş kırıklığı'', ''Fransa, İspanya'nın Dünya Kupası'ndaki hayallerini gömdü'', ''İspanya eve dönüyor'', ''Ağlama'' ifadeleri yer aldı. İspanya Milli Takımı'ndaki bazı futbolcuların maç öncesinde Fransız futbolcu Zinedine Zidane için ''Umarım bu maçla jübilesini yapar'' açıklamasına atıfta bulunan Marca gazetesi, ''Zidane, jübilesini en azından cumartesi gününe kadar erteledi. Bizim jübilemizi yaptı. Zizou efsanesi devam ediyor'' yorumunda bulundu.

İYİ OYNAYIP, KAYBEDİYORUZ

İspanyol gazeteleri, milli takımın Dünya Kupası'nda sergilediği oyunun ümit verici olduğunun altını çizerek, ''Hep iyi oynayıp, kaybediyoruz. Fransa yenilgisiyle rekabet edemediğimizi bir kez daha gördük. Bazen ders almamız da gerek. Ama genç, bir stile sahip, İspanyol taraftarları arkasına alan ve gelecek vaat eden bir takıma sahibiz. Geri döneceğiz'' değerlendirmesi yapıldı.

Dünya Kupası tarihinde çeyrek finalden öteye gidemeyen İspanya Milli Takımının kaptanı Raul, verdiği demeçte, ''Fransa, sonucun belirlendiği anda büyük bir takım olduğunu gösterdi. Biz gösteremedik. Çok umutluyduk ama yine aynı şey başımıza geldi'' dedi. Takımında tecrübe eksikliği olduğunu söyleyen teknik direktör LuisAragones ise İspanya Federasyonunun ve taraftarların istemesi halinde görevine devam edeceğini açıkladı.

29.06.2006


 

Kupanın en iyi golcüsü Ronaldo

Alman Milli Takımının"Bombacı" lakaplı golcüsü Gerd Müller, Brezilya'nın Gana'yı 3-0 yendiği maçta 15. golünü kaydederek kupa tarihinin en golcü ismi olmayı başaran Ronaldo'yu zamanının en mükemmel forveti ilan etti.

Dünya Kupası tarihinde attığı 14 golle tüm zamanların en golcü futbolcusu olan ve Salı günü yapılan Brezilya-Gana maçında 15 gole ulaşan Ronaldo tarafından bu ünvanı elinden alınan Gerd Müller, Brezilyalı futbolcuya övgüler yağdırdı. FIFA'nın Dünya Kupası resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Gerd Müller, Brezilya'nın Gana'yı 3-0 yendiği maçta ilk golü kaydederek kupa tarihinin en golcü ismi olmayı başaran Ronaldo'yu zamanının en mükemmel forveti ilan etti.

Kendisinin zaten rekoru elinde bulundurmadığına inandığını söyleyen Almanların ''Bombacı'' lakaplı golcüsü Müller, ''Ben kendimi rekor sahibi olarak görmüyordum. Tabi ki bu benim için bir gurur kaynağı ama bana göre asıl rekor bir dünya kupasında 13 gol atmayı başaran Just Fontaine'e aitti. Ronaldo üçüncü kez Dünya Kupasında mücadele ediyor. Bu bile gerçekten önemli bir başarı. Her zaman hazır olduğunu göstermek ve Brezilya Milli Takımında oynayabilmek. Bana göre Ronaldo tam anlamıyla zamanının en mükemmel forveti'' dedi.

Brezilya'nın Ronaldo'dan vazgeçemeyeceğini ifade eden efsanevi golcü, ''Brezilya Milli Takımının ileri ucunda Ronaldo'dan daha hızlı kimse yok. Grup maçlarının ilk ikisinde biraz formsuz gözükse de, Ronaldo Japonya maçında en az 5 gol atabilirdi'' diye konuştu.

18. Dünya Kupasında takımların oynadıkları futbolu çok beğenmediğini kaydeden Müller, turnuvanın kendisi açısından en büyük sürprizinin Almanya'nın oynadığı futbol olduğunu ve maça gelen taraftarların hem stat içinde hem de stat dışında yaptıkları şovlarla kupaya renk kattıklarını söyledi.

29.06.2006


 

Parreira: İntikam peşinde değiliz

Dünya Kupası finallerinde, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira, ''Fransa'dan intikam alma peşinde değiliz'' dedi.

Parreira, 1998 Dünya Kupası'nda final maçında yenilerek kupayı kaptırdıkları Fransa ile bu yıl çeyrek finalde eşleştikleri ve bu maçta 1998 yılının intikamını almak istedikleri yönünde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Tecrübeli teknik adam, Fransa ile yapacakları çeyrek final maçının kesinlikle intikam havası içinde geçmeyeceğini kaydederek, ''Tıpkı Gana maçında olduğu gibi, sahaya çıkıp kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Brezilya-Fransa eşleşmesi, bir Dünya Kupası klasiğidir. Çok iyi bir maç olacaktır'' diye konuştu.

Parreira, Fransa'nın, İspanya'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği karşılaşmada, bu yıl şimdiye kadarki en iyi performansını sergilediğini ifade etti. Brezilyalı teknik adam ayrıca, Gana maçında güçlerinin tamamını yansıtmadıklarının düşünüldüğünü, ancak bunun böyle olmadığını ve Gana'nın iyi performansının kendileri için süpriz olduğunu kaydetti.

29.06.2006


 

Pele'nin ayağa müzelik oldu

Dünya futbolunun Brezilyalı efsanevi ismi Pele'nin ayak maketi, Almanya'daki Olimpiyat ve Spor Müzesi'nde sergilenmeye başladı.

Pele'nin bronzdan yapılan ve orijinalinin birebir aynısı olan ayak maketi, müzede ilk yabancı futbolcunun ayak maketi olma özelliğini de taşıyor. 1974 Dünya Kupası'nda şampiyon olan ve aralarında Franz Beckenbauer ile diğer futbolcuların ayak maketleri, efsanevi alman kaleci Meier'in de el maketlerinin sergilendiği müzede ayrı bir bölümde sergilenen Pele'nin ayak maketi, ziyaretçi akınına uğruyor.

29.06.2006


 

Okan'ın gözü G.Saray'da

Beşiktaş ile yolları ayıran yıldız oyuncu Okan Buruk tekrar Galatasaray'da oynamanın kendisine gurur vereceğini söyledi.

Eski takım arkadaşı Hakan Ünsal'a ait cafenin açılışına katılan Okan, Galatasaray'da tekrar top oynamayı istediğini belirterek; "Şu an kesin birşey yok. Aramızda görüşmeler oldu ama net birşey yok. Önümüzdeki hafta her şey netlik kazanacaktır. Tabii ki tekrar Galatasaray'da oynamak bana gurur verir. İnşallah olur" dedi. Kendisine Şekerspor'dan da teklif geldiğini belirten Buruk, "Bu saatten sonra başka bir yerde oynamak istemiyorum. Bunun için görüşmedim" şeklinde konuştu.

Öte yandan futbol hayatına son verdikten sonra ticarete başlayan Galatasaray'ın emektar futbolcusu Hakan Ünsal da ticareti sevdiğini belirterek; "Uzun yıllar futbol oynadıktan sonra antrenörlüğe ya da başka bir şekilde futbola devam etmeyi düşünmediğimi söylemiştim. Şu anda hala düşünmüyorum. Ticaret hoşuma gidiyor. Umarım başarılı olurum" diye konuştu.

29.06.2006


 

Trabzonspor ilk çalışmayı yaptı

Trabzonspor, yeni sezon öncesi hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. 25 Haziranda toplanan ve 2 gün süren sağlık kontrollerinin ardından bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yeni sezon öncesi ilk çalışmasını yapan bordo-mavililer, 2 Temmuz'da kamp için Almanya'ya gidecek.

Teknik direktör Sebastiao Lazaroni yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren antrenmana 22 futbolcu katıldı.

Milli futbolcular Fatih Tekke, Hüseyin Çimşir, Gökdeniz Karadeniz, Milan Stepanov ve Miroslaw Szmykowiak ile bu akşam Trabzon'a geleceği bildirilen İbrahima Yattara, antrenmana katılmadı. Teknik direktör Lazaroni antrenman öncesi futbolcularla yarım saat süren bir toplantı yaptı. Bu arada, Trabzonspor'da ilk çalışmasını gerçekleştiren teknik direktör Lazaroni, futbolcularla ve basın mensuplarına bazı Türkçe kelimeler söylemesi dikkat çekti. Lazaroni, basın mensuplarına antrenman öncesi 'günaydın' derken antrenman da da futbolculara 'yavaş', 'hızlı' gibi sözler söyledi.

29.06.2006


 

Fener çalışıyor

Fenerbahçe Futbol Takımı, 2006-2007 sezonu hazırlıklarını İstanbul'da sürdürüyor. Antrenör İrfan Saraloğlu yönetiminde, Samandıra Tesislerinde gerçekleştirilen sabah çalışması 2 saat sürdü.

Koşu ile başlayan idmanda, sarı-lacivertli futbolcular daha sonra üst sahaya çıkarak, istasyon, çabukluk ve koordinasyona yönelik çalışmalar yaptı. Antrenman, yarım sahada yapılan çift kale maçla sona ererken, tedavileri süren Kemal ve Selçuk takımdan ayrı çalıştı. Fenerbahçeli futbolcular yeni sezon hazırlıklarına bugün yapacağı iki idmanla devam edecek.

29.06.2006


 

G.Saray günü

Turkcell Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına bugün başlayacak

Sarı-kırmızılı futbolcular, sezonun ilk çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak. Saat 10.30'da başlayacak antrenmanı taraftarların da izleyebileceği duyuruldu. Yeni sezon hazırlıklarını 4 Temmuza dek İstanbul'da sürdürecek olan Galatasaray, daha sonra Hollanda'ya giderek, 5-15 Temmuz tarihlerinde burada kamp yapacak.

29.06.2006


 

Cordoba: 1 yıl oynarım

Türkiye Süper Lig takımlarından Antalyaspor'la anlaşan Beşiktaş'ın eski kalecisi Oscar Cordoba, Beşiktaş taraftarının sevgisinden dolayı teşekkür ederken, İnönü'de maça çıkmaktan çekinmediğini, bundan sonra Antalyaspor için mücadele edeceğini belirtti.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Antalyaspor'la anlaşan kaleci Oscar Cordoba, eski takımının bir yıllık opsiyonu nedeniyle Türkiye'de oynama hakkı olduğu için Antalya'ya geldiğini belirtti. Eşi ve çocuklarının Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan Cordoba, bir yıl daha Türkiye'de oynamayı düşündüğünü söyledi. Futbol oynadığı sürece mutlu olduğunu dile getiren Cordoba, "Şu an benim takımım Antalyaspor. Sahaya çıktığım zaman futbolumu oynarım. Ben sahaya çıkınca kendimi çok mutlu hissediyorum. Eğer bu böyle olmazsa çantamı toplar, başka işe bakarım." dedi.

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004