Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail arkasına bakmadan çekiliyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde işgal ettiği bölgelerin yarısını önceki akşamdan bu yana BM barış gücüne devretti. Ordu sözcüsü, ‘’Güney Lübnan’da işgal ettiğimiz bölgelerin yarısının kontrolünü BM gücüne devretmiş bulunuyoruz. Barış gücü de buraların kontrolünü daha sonra Lübnan ordusuna devredecek’’ dedi.


Türkiye herkesi memnun etme sınavında

Times gazetesinin dış haber editörü Bronwen Maddox, Başbakan Erdoğan’ın asker gönderme konusunda ülke içinde eleştirildiğine dikkat çekerek, “Tüm tara

Ateşkes kırılgan

BM Genel Sekreter Yardımcısı Mark Malloch Brown, Lübnan’ın güneyi için öngörülen barış gücünün Avrupalı ve Müslüman ağırlıklı olacağını ve Türkiye’nin


  İsrail kaybetti

Eski SSCB ve çağdaş Rusya’nın gelmiş geçmiş en ünlü politikacılarından biri sayılan Yevgeni Primakov, İsrail’in Lübnan’daki savaşı kaybettiğini belirterek, “Hizbullah ise bu savaşta kendini siyasî bir güç olarak ispatlamış oldu” dedi.


  Şimdi de mayınlar öldürüyor

Lübnan’ın güneyinde, 1978-2000 arasındaki İsrail işgalinden kalma bir mayının patlaması yüzünden iki sivil hayatını kaybetti.


  Hizbullah bahane

Dünya Kiliseler Konseyi, İsrail’in, Lübnan’a saldırı planını Hizbullah saldırısından önce planladığını kaydetti.


  Sri Lanka kan gölü

Sri Lanka’nın kuzeyinde hükümet güçleriyle ayrılıkçı Tamil gerillaları arasındaki çatışmalarda son birhaftada orduya göre 700 militan öldürüldü. Ordu açıklamasında, çatışmalarda 106 askerin de öldüğü bildirildi.


  Halutz’dan sonra Olmert de töhmet altında

İsrail Başbakanı EhudOlmert’in, Kudüs’te bir süre önce satın aldığı evle ilgili haksız kazanç sağladığı haberleri yeniden gündeme geldi. Olmert’in soruşturmayla ilgili olarak ifade verebileceği belirtiliyor.


  İran’dan PKK’ya yeni operasyon

İran ordusunun, terör örgütü PKK’ya bağlı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) militanlarının bulunduğu Irak’ın kuzeyindeki Kürt bölgesi sınırları içinde yer alan Haci Umran ve Kandil bölgelerine kapsamlı bir operasyon başlattığı iddia edildi.


  Bush’dan Bushluk lâflar!

ABD Başkanı George W. Bush, Irak’taki Amerikan askerlerinin hemen çekilmeye başlaması yönünde muhalefetteki Demokrat Partiden gelen talepleri reddederek, “ordunun bu ülkeden zamansız ayrılması durumunda, teröristlerin Irak petrolünü ele geçireceğini ve bunu ABD’ye karşı silah olarak kullanacağını’’ iddia etti.


  İsrail’e bir darbe de Kosta Rika’dan

Kosta Rika, İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’ten Tel Aviv’e taşıyacağını açıkladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004