Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’li askerler delilleri karartmış

Amerikan askerlerinin Irak’ın Hadisa şehrinde 24 sivili katlettiği olayla ilgili inceleme yapan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, askerlerin veya üst düzey yetkililerin soruşturma delillerini gizlemiş veya yok etmiş olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre Amerikan deniz piyadelerinin 19 Kasım 2005’te Bağdat yakınlarındaki Hadisa şehrinde 24 Iraklı sivili öldürmesi ile ilgili yürütülen Pentagon soruşturması, olayda yer alan askerlerin tuttuğu nöbet defterinin üzerinde oynandığını belirledi. Ayrıca casus uçaklar tarafından kaydedilen ve Irak’taki üst düzey bir komutan soruşturmaya katılıncaya kadar müfettişlere verilmeyen video görüntülerinin de gizlendiği ifade edildi. Savunma Bakanlığından iki yetkili Tümgeneral Eldon Bargewell’in soruşturmasına dayanarak verdikleri brifingde nöbet defterinin kim tarafından tahrip edildiğini belirtmedi. Soruşturma raporunda olaya karışan Amerikan askerlerine doğrudan suçlamalarda da bulunulmadı. Pentagon yetkililerinin incelemesine göre Bargewell’in geçen ay tamamladığı ancak kamuoyuna açıklanmayan rapor, olayda gizleme ya da delillerin imha edilmesi ile ilgili ilk kez ayrıntı veriyor.

Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Hadisa kasabasındaki ölümlere, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın sebep olduğu duyurulmuştu. Görgü şahitleri ise, Amerikan askerlerinin sivilleri kasten öldürdüğünü söylüyor.

/ WASHINGTON

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’tan Araplara Lübnan baskısı

  Peşmerge ordusu kuruluyor

  ABD’li askerler delilleri karartmış

  Olmert, çekilme planını beklemeye aldı

  Darfur’da suçlular yargılansın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004