Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Millî forma bu kadar ucuz mu?

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar, Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek ve Ankarasporlu futbolcular, Hakan, Murat, Mustafa ve Radoslav'ın doğum gününü kutlamak için biraraya geldikleri yemeğe yabancı futbolcuların Türk vatandaşlığına geçmesi olayı damgasını vurdu.

Doğum günü kutlamasında basının sorularını cevaplayan Ankaraspor Başkanı Gökçınar, hafta sonu oynanacak olan Erciyesspor maçınından 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi. ''Geçen haftaki Ankaragücü ve ondan önceki hafta Galatasaray maçına baktığımızda 3 puanı alabilecek durumdaydık'' diyen Gökçınar,"Takım bence iyi gidiyor. Performansı ve kondusyonu güzel. Takımdaki futbolcuların birbirlerine desteği iyi. 3 puanla tanışmak istiyoruz. Zannederim bu da Erciyesspor maçıyla olacak. İnşaallah gülen taraf biz oluruz" dedi.

Bir gazetecinin,"Aurello'nun Mehmet ismini alarak Türk vatandaşı olması ve Türk Milli takımında forma giymesi konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusuna Gökçınar, "Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 'keşke Jaba Türk olsaydı da Milli Takıma alsaydık' ifadelerini hatırlıyorum, şu an Wederson'un Milli Takım'da sol kanat için gerekli olduğu kanaatindeyim. Bu sebeplerden dolayı biz de Jaba, Wederson ve Tita için başvuruda bulunacağız."diye cevap verdi.

''Eğer bir uygulama yapılacaksa bütün takımlara aynı şekilde yapılması gerekir. Aksi takdirde adaletsiz bir uygulama olur'' diyen Gökçınar, "Federasyon'un bu konuya ciddi eğilmesi gerek. Tüm kulüplerin aynı oranda menfaatine uygun bir karar çıkarmasını bekliyoruz" dedi. Gökçınar,"Özümsenmiş bir yaşam içinde Türk vatandaşı olup milli takıma katkı sağlayacaksa bence oynamalıdır. Burada önemli olan Türk Milli takımının başarısıdır" şeklinde konuştu.

Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek de, bu sezon iyi bir çıkış yaptıklarını, Erciyesspor maçından 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Gökçek, "İlk iki hafta takımımız iyi görünüyordu. Ama yinede işi sağlama alıp geçen yılki hataları yapmamak için transfer yapmayı düşünüyoruz"dedi.

''İlk iki haftaki performasımızı devam ettirmek istiyoruz. Takımımız iyi yönde gidiyor. Hergün daha iyi olacağız. Sağlam adımlarla ilerliyoruz'' diyen Ankaraspor'un kaptanı Ramazan ise, Aurello'nun milli takımda oyması konusunda ise,"Alınan karalara saygı duyulması gerek. Türk vatandaşı olmak zor değil ama Türk Milli takım forması altında o duyguyu yaşatmak zor. Bence bu duyguyu yaşatabiliyorlarsa, onalrın bizim duygu ve düşüncelerimizi yansıtmasında bir mahsur görmüyorum" şeklinde konuştu.

Konya da Sambacıları Türk yapacak

Konyaspor, Fenerbahçeli Aurelio ve Beşiktaşlı Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçmesi üzerine Brezilyalı 2 oyuncusu Batista ve Kaue Da Silva'nın da aynı statüden yararlanması için harekete geçti. Batista ve Kaue Da Silva'nın Türk vatandaşlığına geçmesi için federasyona başvurduklarını açıklayan teknik direktör Nurullah Sağlam, cevap beklediklerini söyledi. Nurullah Sağlam, Türk vatandaşlığı yerine yabancı oyuncu sayısının artırılması gerektiğini vurgularken şöyle dedi:

"Nobre, olayında sonra federasyonda 17 başvuru var. Bunların ikisi bizim. Batista ve Kaue Da Silva için başvurduk. Zaman içinde bu sayı artacak. Bu işin içinden nasıl çıkılacak bilmiyorum. Bunun yerine yabancı oyuncu sayısı artırılabilirdi, ya da serbest bırakılabilirdi."

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî forma bu kadar ucuz mu?

  Ankaraspor Volkan'ı istedi

  Trabzonspor MHK'ye tepkili

  Yüzmede yeni bir rekor daha

  Kur'an Kursları futbol turnuvası büyük ilgi gördü

  Beşiktaş'ın ABD'lisi Reese iddialı

  Kanu imzaladı

  '12 Dev Adam' Litvanya sınavına çıkıyor

  Litvanya önünde 12-1 gerideyiz

  Iraklı başkan 33 gündür kayıp

  G.Saray: Tribünde kavga etmeyin

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004