Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gül: Lübnan'la çatışmaya girmeyiz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Lübnan’a asker gönderme konusunda karar vermesi durumunda, bunun kesinlikle herhangi bir çatışma içine girecek, yerli unsurlarla karşı karşıya gelecek veya onların silâhsızlandırılması gibi bir misyonu üstlenmeyeceğini söyledi.

Bu arada, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Şam’daki temasları çerçevesinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştü. Temaslarda bulunmak üzere günübirlik ziyaret için dün sabah Şam’a gelen Gül, Esad’la Rawda Sarayı’nda yaklaşık 1,5 saat görüştü. Yaklaşık 45 dakika olarak planlanan, ancak 1,5 saat süren görüşmede basına açıklama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre, görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Lübnan’daki çatışmaların sona ermesinin ardından yaşanan gelişmeler, bu çerçevede Lübnan’a gönderilecek uluslar arası güç ve bu güce Türkiye’nin katılımı gibi konular ele alındı. Bakan Gül, Esad’ın ardından Devlet Başkan Yardımcısı Faruk El Şara ile bir araya geldi.

İspanya: Suriye’nin tecridi kırılmalı

Bu arada, İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, ‘’çok fazla tecrit edilen Suriye’nin uluslar arası oyunda yerini yeniden alması gerektiğini’’ söyledi. Moratinos, Fransız bölgesel gazete Sud Ouest’e verdiği demeçte, Lübnan ve İsrail gibi dost ülkelerin kapısını çaldığında Avrupa’nın elleri kolları bağlı oturamayacağını ifade ederek, ‘’Filistinliler gibi, çok fazla tecrit edilmiş olan Suriye’nin de yeniden uluslar arası oyunda yerini alması gerektiğini düşünüyorum’’ dedi. Orta Doğu’da planlanabilir bir askeri çözüm olmadığını belirten Moratinos, İran’a yapılan teklife cevap için tanınan sürenin sonuna gelindiği şu dönemde burada da çözümün askeri olmadığını söyledi.

/ ANKARA

23.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Lübnan'la çatışmaya girmeyiz

  İtalya İsrail'den ateşkes garantisi istedi

  Irak, Amerikan askerlerine soruşturma açtı

  Bush, başkan olarak kaldıkça çekilme yok

  İsrail: İran saldırısına hazır olalım

  Lübnan’da serçe, Gazze’de şahin

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004