Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sporcu sağlığı..

Vestel Manisa- G.Saray maçında Çey oyuncu Meduna’nın yaşadıkları hepimizi çok üzdü. Gerçi şu sıralar yaşanan ilk vaka değil. Daha önce Elazığsporlu Gökmen ve 16 yaşında çok genç bir futbolcu. Bunlar genç yaşta hayata gözünü yuman futbolcular. Oysa kim bilebilirdi sürekli sporla uğraşan bu kişilerin hayat gözlerini yumacağını? Hep, “Onlara bir şey olmaz”, “Onlar kendine iyi bakarlar, onların sağlık problemi olmaz” der dururuz. Halbuki onlar robot değil, insanlardır.

Bu ölümlerin sorumlusu acaba kim? Federasyon mu? Kulüpler mi? Bence her ikisi de aynı oranda suçlu. Geçen sene Avrupa’da kaybetmiş olduğumuz puanları telafi edebilmek için federasyon ligi erken başlattı. Peki bu sıcaklar da yaşanacak vakaları hiç aklına getirmedi mi federasyon? Tabi önemli olan Türkiye’nin Avrupa’da çok puan toplamasıydı. İleriki yıllarda Avrupa’ya daha çok takımla gitmekti. Tamam. Düşünce güzeldi ama futbolcuları düşünen yoktu. Ne de olsa onlar sporcuydu. Onlara bir şey olmazdı.

Ya kulüplere ne demeli? Federasyon bu konuda suçluysa kulüpler onlar kadar suçlu. Sonuçta bir karar alınmış ve alınan bu karar doğrultusunda sıcakların futbolcuları etkileyeceğini düşünüp itiraz eden bir kulüp oldu mu? Yoksa ben mi duymadım? Kulüpler futbolcuyu maça hazırlarken, hazırlıklar sadece teknik ve taktik açıdan olmamalı; her türlü koşulu göz önünde bulundurmalı.

Peki bundan sonra ne yapılmalı? Bu olaydan ders çıkarılmalı ve sorumlu olan kişiler futbolcunun maça hazırlanırken ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapmalıdır.

Mehmet ÜNVER

23.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  12 Dev Adam yine devleşti

  Şampiyonlar Ligine 2 bilet

  Ricardinho'dan 3 yıllık imza

  Apoel maçına 950 polis

  "1. Spor Zirvesi" bugün toplanıyor

  Fair Play için "Yeşil Bileklik"

  Sporcu sağlığı..

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004